A ja mam wrazenie ze jednak strona klubu + forum powinny stac na osobnym serwerze. Widze ku temu kilka powodow. Chociazby dlatego zeby osoby chcace wstapic do klubu - rejestrowaly sie na klubie a nie cb. Jak juz wielokrotnie bylo poruszane - CB jest prywatne, support techniczny lezy, wyszukiwarka nie dziala - ale dzialaja reklamy. Dlaczego klub ma przyciagac osoby do forum sprzetowego ktore przynosi zyski nie klubowi ? Jesli juz mialo by to funkcjonowac jako forum podpiete to strona klubu musiala by stac na sub-domenie w stylu
www.klub.canon-board.info Wtedy wiadomo - klub przyciaga ludzi - ludzie = potencjalne osoby dajace zysk z kupna reklam = miejsce na serwerze + subdomena + transfer dla klubu.
Z gory przepraszam ze podchodze tak pesymistycznie do pomyslu podpiecia klubu do cb. To wkoncu ma byc klub ludzie niezaleznie od marki aparatu, czy klub canon-board ? Bo jesli to drugie to zaczynam coraz bardziej isc w strone slow Janusza, ze cos gdzies nie poszlo po prostej drodze tylko wykoleilo.
Dlatego ja jestem za osobnym serwerem i domena dla klubu.