Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: [mierzej31] tanzania

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z b&w najbardziej udane pod względem kadru i tonalności nr 6!
    5 też dobre.
    W 7 za bardzo ucięte z lewej.
    8 kadr ciekawy, ale jeśli masz rawa to spróbuj jeszcze raz zrobić b&w z lepszym kontrastem i mniejszą szarością (krzywa tonalna w światłach za płaska).
    Koty fajne, ale u mnie jakieś nieostre są - może to kwestia tego, że nie podostrzyłeś po zmniejszeniu (a zawsze trzeba troszkę).
    Pozdrawiam i zazdroszczę wyprawy.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

mierzej31
    Guest

Domyślnie

Ciesze sie ze sie podobaja. Zdjecia przyrodnicze robilem w wiekszosci 30D i szklem 70-200 2,8 z konwerterem canona 1,4x, tam gdzie dalo sie podejsc blizej, czyli np te B&W canonem 17-55 2,8

Zalaczam jeszcze kilka zdjec:

(11)

(12)

(13)

(14)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

I jeszcze jedno, nieco szersze niz regulaminowo wypada, ale mam nadzieje ze moderatorzy uznaja ze warto pokazac to troche szerzej

(15)
    Ostatnio edytowane przez mierzej31 ; 07-02-2010 o 22:34 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

12 i 14 (choć mało widać to ptaszysko ) najbardziej, całkowicie nie przemawiają do mnie BW, Afryka kojarzy mi się z ogromną paletą jakże żywych barw, dlatego szarość mi nie pasuje.
    pzdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

mierzej31
    Guest

Domyślnie

w temacie kolorow sprobowalem zrobic taki maly eksperyment bawiac sie GO

(16)

(17)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    (18)

(19)

(20)

I bezcenna mozliwosc spojrzec w oczy mordercy:
    (21)

Ostatnio edytowane przez mierzej31 ; 08-02-2010 o 00:37 Powód: Automerged Doublepost

mierzej31
    Guest

Domyślnie

(22)

(23)

(24)

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mierzej31 Zobacz posta
    I jeszcze jedno, nieco szersze niz regulaminowo wypada, ale mam nadzieje ze moderatorzy uznaja ze warto pokazac to troche szerzej
    Jak ripostują "miłe panie" z muzeum w hiszpańskiej Granadzie (z relacji kuzyna) na propozycję skonsultowania się z przełożonym: "tu regulamin jest moim kierownikiem!", a sam regulamin wypowiada się dość jasno w temacie 800px. Lepiej podmień fotkę i wrzuć link do większego formatu, a niech ma i 3000px!
    Cytat Zamieszczone przez mierzej31 Zobacz posta
    w temacie kolorow sprobowalem zrobic taki maly eksperyment bawiac sie GO
    Na mój gust to tutaj nie ma zabawy GO, raczej rozogniskowanie obiektywu. Oczy bolą od patrzenia!
    I bezcenna mozliwosc spojrzec w oczy mordercy:
    Może być, ale myślę, że lepszy efekt byś uzyskał mierząc z niższej perspektywy, no i ciaśniej kadrując (skoro to temat "oczy").

#18 to jest prawdziwe zagrożenie dla turystów, a nie tam jakieś lwiątko!

Bardzo fajnie wyszły #12 i 13, choć przy tym drugim bym nieco pokręcił głową nad krawędzią ostrego obrazu z tłem (zbyt "cyfrowa" - przeostrzenia?).

Koledzy z forum, którzy bywali na safari coś wspominali, że 70-200 plus TC wystarcza do tzw. dużego zwierza. Mocno musiałeś przycinać fotki po powrocie, np. 18 i 19?

Portrety o tyle ciekawe, co egzotyczne. Na #22 przeszkadza mi nieostry fragment dłoni(?) na pierwszym planie, jakby nagle "wpakował" się w kadr. #24 fajne bobasy, ale cięcia trochę takie przypadkowe, chaotyczne, raz po dłoni, raz po potylicy, raz po czubku głowy. #23 - bez "ALE"
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

mierzej31
    Guest

Domyślnie

(25)

(26)

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

22, 23, 24 super
    25 świetne
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

mierzej31
    Guest

Domyślnie

(27)

(28)

(29)

Slonie:

(30)

(31)

I jeszcze dwa B&W

(32)

(33)

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Fotogeniczny model i niezłe portrety (#25, 27).
    #30, 31 - z tym horyzontem to na pewno wszystko jest ok?
    #32 - przypomina mi się okres dzieciństwa i reportaże z egzotycznych krajów, zamieszczane na łamach miesięcznika "Poznaj Świat". Fajne.
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów