"Do nazwy stowarzyszenia, jako nazwy własnej, nie mają zastosowania przepisy ustawy z 7 października 1999 r. o języku polskim (por. art. 11 pkt 1 ) dlatego też za dopuszczalne należy uznać określenie nazwy w języku obcym."
"Do nazwy stowarzyszenia, jako nazwy własnej, nie mają zastosowania przepisy ustawy z 7 października 1999 r. o języku polskim (por. art. 11 pkt 1 ) dlatego też za dopuszczalne należy uznać określenie nazwy w języku obcym."
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
Nie chodziło mi o użycie w nazwie słowa w obcym języku, tylko o użycie nazwy która jest zastrzeżonym znakiem handlowym. Na stronie Canona są informacje dot. zasad użycia jego znaków handlowych. Co prawda nie wynika z nich czy przedmiotem zastrzeżenia jest samo słowo Canon, czy tylko logotyp z tym słowem. Jeżeli to drugie to użycie nazwy jest możliwe.
ArtMag
samego słowa canon nie można zastrzec - zastrzeżony jest logotyp czyli prezentacja graficzna słowa ... ale poczekamy zobaczymy sąd ma swoje racje ...
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
nie martwię się banem-martwię się tym że losy klubowiczów mogą zależeć od osób takich jak Ty...albo inaczej-pisząc coś brzydkiego w jakimś tam dziale dostaję się również bana na forum klubowym tek? Wiesz gdyby przynależność do klubu była za free-to bym się tym nie martwił..i w drugą stronę-przeciez nie polega to na tym-że klubowicze będą mieli jakieś taryfy ulgowe
Ani klubu jeszcze nie ma ani fora ani moderatora ... w starym angielskim przepisie na potrawkę z królika na początku jest napisane "królika najpierw trzeba złapać"
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
Wiecie co ? wydaje mi się w tej dyskusji wiele osób na siłę chce dopasować formułę nowo powstającego klubu do swoich poglądów na ten temat.
Może tu na forum nie ma demokracji - jak zostało to już cytowane , ale dalej każdy ma prawo do swoich wyborów. Jeśli przy forum powstanie klub Fotografów Kanarków, Wielbicieli G3 , czy Leśnych Ludków to dalej będzie on dla osób zainteresowanych tą właśnie formą wspólnego spędzania czasu. Życzę im zawsze powodzenia.
Nie rozumiem dlaczego więc kruszycie kopie - w mojej opinii Klub nie jest obowiązkowy dla wszystkich userów CB , został (zostaje) stworzony przez grono osób , którym właśnie ta forma odpowiadała najbardziej - dla osób, którym właśnie ta forma (nazwa) odpowiada.
A najważniejsze w tym , że przecież to absolutnie nie zamyka drogi do innych kontaktów, spotkań, plenerów z posiadaczami sprzętu którzy wspomagają księgowość N czy S czy XYZ.
Nazwa , klub i jego istnienie lub jego brak nie ma w mojej opinii znaczenia, jeśli komuś się nie chce to i tak na plener nie przyjdzie - tylko po co zaraz do tego tyle teorii ?
Każdy niech ma Klub jaki mu się podoba..Dzisiaj mam Canona może kiedyś będę miał inny aparat - nazwa ma znaczenie drugorzędne, liczą się ludzie z którymi dzielimy się pasją.
A my w Szczecinie i tak się będziemy spotykać bo nam się chce zdjęcia robić....dla przyjemności
![]()
Kochani, kłótni nie ma!, Nie ma jej ani pomiedzy członkami założycielami, ani pomiedzy Januszem Body i resztą.
Wszyscy jestesmy w stalym osobistym kontakcie, mimo odleglości. Rozmawiamy przez telefony, przez skype, czasami w duzym gronie jednocześnie. Te rozmowy to nie są kłótnie.
Jest rzeczowa dyskusja, w spokoju i z uśmiechem na twarzy, bez kłótni!
Temat klubu to nie jest temat, przy którym trzeba sie kłócić.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Świetnie to ująłeś, Piotrze, i masz absolutną rację.
Mój wychowawca z liceum przed każdą wycieczką, kiedy wszyscy pytali się o pokoje w hotelu itp., zawsze nam powtarzał, że przecież nieważne gdzie jedziemy, nieważne w jakim pokoju będziemy - ważne w jakim towarzystwie jedziemy.
I tak należy na to wszystko patrzeć.
Canon EOS 450D/Canon EOS 1000F + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG, Sigma 28-200/3.8-5.6, Sigma 18-200/3.5-6.3 DC OS
Graj!
Z Hazanem nie rozmawiał Mellan, ale ja..
Jak się stowarzyszenie wyklaruje to prawdopodobnie będziemy mieli tutaj swój dział.. i to będzie jedyna przysługa / aktywność Hazana w temacie Klubu - nie ma zamiaru ani do Klubu należeć ani inaczej go wspierać itp. to nie jego "bajka"
Nie, nie masz racji.. o ile pamiętam bana dostałeś za nadzwyczajne chamstwo w wątku o Steczkowskiej.. IMHO jak najbardziej słusznie..
a Ban CB <> ban klubowy, na tymczasowym forum ja jestem adminem i nikt nie dostał jeszcze żadnego ostrzeżenia (chyba że od Najeli ale też nie zauważyłem).. Więc to co napisałeś nie ma przełożenia na rzeczywistość..
Vitez tam nie ma żadnej "władzy"
Forum tymczasowe pewnie zniknie lub zostanie przeniesione jak tu się sytuacja wyklaruje (Hazan założy nam Dział) albo klub będzie miał swoją domenę/serwer
A co do waszych tu kłótni to sprawa jest prosta - jak komuś nie pasuje to przecież nie musi się zapisywać.. a przychodzenia na spotkania (jak w np. Szczecinie) chyba nikt nikomu nie broni bez zapisywania się - to do Janusza - skoro nie chcesz zapisywać się do klubu to przecież przymusu nie ma ale skoro LUDZIE go organizujący są ok to chyba czasem wpadniesz na plenerek.. chyba że "nie bo jak to klubowe to nie przyjdę" - ale przecież jesteś poważnym facetem i nie wierzę że zaprezentowałbyś takie dziecinne trochę podejście..
OT - z mojego kieleckiego podwórka - są tu ze 3 czy 4 stowarzyszenia "lokalne" - i problemem jest to że się one wzajemnie "zwalczają" - tzn. ich powstania jest taka że kiedyś wszyscy byli kolegami itp. potem ktoś się z kimś pokłócił , rozłam , afera "w kręgach", nowe stowarzyszenie, szukanie dojść do urzędów w celu "sponsorowania"itp. dlatego je jestem zdecydowanie negatywnie nastawiony do takich lokalnych inicjatyw w polskim wydaniu i generalnie nie biorę w nich udziału bo szkoda potem tej włożonej pracy.. ale z chłopakami z CB zawsze fajnie na piwku się spotkać, ewentualnie gdzieś na focenie wyskoczyć..
Jeśli to ma być sformalizowane to ok, kto chce się zapisze, kto nie chce to nie - ale nie róbcie od razu podziałów na My i Oni bo to śmieszne trochę i bez sensu.. powyższe cytaty chyba dobrze obrazują to o co i chodzi..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|