Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: obiektywy Zeiss'a i FF canona

Mieszany widok

Domyślnie

Ale Sigmalux jest na tyle udanym szkłem, że jego cena zakrawa wręcz o okradanie Sigmy!
    Nic nie ujmując Zeissowi, Sigmalux nie jest optycznie gorszy i w tym wypadku spokojnie można zastosować radę Dosi i... nie przepłacać!
    Oczywiście, jeśli komuś nie zależy na AF a zależy na pancernej obudowie, długowieczności itp to i tak weźmie Zeissa50mm.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Ale Sigmalux jest na tyle udanym szkłem, że jego cena zakrawa wręcz o okradanie Sigmy!
    Nic nie ujmując Zeissowi, Sigmalux nie jest optycznie gorszy i w tym wypadku spokojnie można zastosować radę Dosi i... nie przepłacać!
    Oczywiście, jeśli komuś nie zależy na AF a zależy na pancernej obudowie, długowieczności itp to i tak weźmie Zeissa50mm.

A na Photozone napisali:

The HSM AF drive is very fast and virtually silent. Unfortunately the lens suffers from residual spherical aberrations (focus shifts) when stopping down so accurate focusing can be tricky.
    The bokeh is quite decent although not perfect either.

Łżą ? :-D
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów