Strona 14 z 24 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 236

Wątek: [Canon-Foto-Klub] Bardziej realnie, mniej wirtualnie

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Sorry Sergiusz - zwracam Ci honor.
    Chodzi mi ogólnie o to, że wcześniej nie było takiego pogłosu w tej sprawie i udzielały się na prawdę nieliczne jednostki (np. Ty). Reszta siedziała cicho, a teraz nagle włączyli się do rozmowy.

Nie podoba mi się takie coś. Dlaczego osoby które teraz mają tyle do powiedzenia nie chciały się przyłączyć do "tworzenia klubu" i nadania jemu odpowiedniej nazwy? Przecież każdy mógł dołączyć (i może cały czas) i KAŻDY mógł przyjechać na walne zebranie żeby coś zmienić.

Z tego co wiem, to na walnym chyba BVQ był przeciw (jeśli kogoś pominąłem to przepraszam). Dlaczego nie przyjechały osoby które chcą brać w czymś udział? Dlaczego nie przyjechały i nie głosowały przeciw? Brak czasu, chęci? No właśnie. Krytykować przez neta jest łatwo. A ruszyć pupę w -20 żeby przedyskutować i podać konkretne argumenty gorzej.

Nie krytykuję teraz poszczególnych osób. Macie prawo do takiego zdania i całkowicie je szanuje, ale niepotrzebnie bita jest piana PO fakcie.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fumar Zobacz posta
    Nie krytykuję teraz poszczególnych osób. Macie prawo do takiego zdania i całkowicie je szanuje, ale niepotrzebnie bita jest piana PO fakcie.
    Osobiście to nigdy do żadnego klubu dołączyć nie chciałem a w -20 zamiast siedzieć gdzieś w ciepłym pomieszczeniu i dyskutować, fotografowałem na zewnątrz

Poza tym to nie wiem czemu się przejmujecie głosami krytyki - ewidentnie chcecie mieć klub, to go sobie załóżcie i róbcie cokolwiek za jego pomocą chcecie robić - nie potrzeba do tego błogosławieństwa kogokolwiek...
    Osobiście nie widzę żadnego sensu zrzeszania się w jakieś kluby (a już szczególnie związane z konretnym producentem), stąd moja krytyka - jeżeli celem jest robienie zdjęc, znacznie bardziej konstruktywne było po prostu zorganizowanie pleneru (plenerów) - bez klubu, statutu, członków i składek...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar bvq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fumar Zobacz posta
    Sorry Sergiusz - zwracam Ci honor.
    Chodzi mi ogólnie o to, że wcześniej nie było takiego pogłosu w tej sprawie i udzielały się na prawdę nieliczne jednostki (np. Ty). Reszta siedziała cicho, a teraz nagle włączyli się do rozmowy.

Nie podoba mi się takie coś. Dlaczego osoby które teraz mają tyle do powiedzenia nie chciały się przyłączyć do "tworzenia klubu" i nadania jemu odpowiedniej nazwy? Przecież każdy mógł dołączyć (i może cały czas) i KAŻDY mógł przyjechać na walne zebranie żeby coś zmienić.

Z tego co wiem, to na walnym chyba BVQ był przeciw (jeśli kogoś pominąłem to przepraszam). Dlaczego nie przyjechały osoby które chcą brać w czymś udział? Dlaczego nie przyjechały i nie głosowały przeciw? Brak czasu, chęci? No właśnie. Krytykować przez neta jest łatwo. A ruszyć pupę w -20 żeby przedyskutować i podać konkretne argumenty gorzej.

Owszem co do nazwy byłem przeciw i jestem nadal, natomiast co do działania i samej idei, sami sobie dopowiedzcie, jak był czas na dyskusje, jak trzeba było coś zrobić, nawet głupi statut napisać nie było chętnych, jak już się coś zrobiło krytykantów jest masa, szanowne Panie i Panowie... w każdej chwili można było zgłosić akces, czy do prac nad statutem, założeniami, czy też udziału w spotkaniu założycielskim, nic nie było tajne, nie robiliśmy niczego w ukryciu, wręcz staraliśmy się wszystko jak najbardziej nagłośnić.... z całym szacunkiem dla malkontentów, chcesz mieć jakiś wpływ na to: rusz tyłek i weż w tym udział... dla każdego droga jest otwarta

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez bvq ; 05-02-2010 o 19:18
    Canon-Foto-Klub
    Zadeklaruj uczestnictwo - wyślij wiadomość BVQ lub Mellan.

koncesjonowany
    Guest

Domyślnie Acces

Klub czy organizacja z Canonem w nazwie czy bez nazwy mi nie przeszkadza, znajomy przesiadł się z analogowej Minolty na adekwatny sprzęt cyfrowy Sonego i w sumie mu to nie przeszkadza.
    Reasumując będzie jeden czlonek z alfą plus jeden z C.

Jednak cel jest jeden: nauka, obcowanie z fotografią, plenery...
    Czasem studio a czasem architektura...
    Amatorami nie jesteśmy ale po przeczytaniu kilku wątków można stwierdzić, że niewiele umiemy

Na początek pytanie: Kiedy pierwszy plener, jeszcze zimowy?

----------------------------------------------
    10-20/3,5-4,5 Canon plus semi klatka, niestety stolica

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Czyli że nie kumam. Powołano stowarzyszenie bez jakichkolwiek KONKRETNYCH planów czym to stowarzyszenie ma sie zajmowac ? ot tak. żeby było? A gdzie jakieś pomysły/propozycje na to co dalej ?
    .... posty Janusza które początkowo wydawały sie destrukcjne /sorki/,,, jednak po krótkiej chwili zastanowienia...hm.... ma niestety rację.
    Propozycje na to co dalej, powinny przede wszystkim rodzić sie w głowach członków. Stowarzyszenie powstaje po to, żebyśmy ruszyli WŁASNE d... i przestali liczyc na innych. Dlatego, osobiście bardziej liczę na to, że Ty cos zaproponujesz, niz na wpisy takie jak cytowany. Bo one nic kompletnie nie wnoszą. Pokazuja tylko, że masz roszczeniowy stosunek do świata i tyle. Żadne stowarzyszenie non-profit, oparte na czlonkach z roszczeniowym stosunkiem, nie ma szansy na konkretne działania. Bo to członkowie bedą tworzyć stowarzyszenie, a nie zarząd. Zarząd jest od koordynacji i kierunkowania działań, ale nie od robienia czegokolwiek za nas.
    Stowarzyszenie nie ma być firmą, która coś za Ciebie załatwi, tylko czymś co Ci ew. pomoże zrealizowac swoje własne pomysły.
    Posty Janusza Body nie sa destrukcyjne. Rzucają pewne, nowe światło, na aspekty które dotad nie były dyskutowane. Moze dlatego, że rzeczy działy się za szybko, a może dlatego, ze zbyt mało sie o niektórych rzeczach rozmawiało.
    Myslę, że warto przedyskutowac niektóre rzeczy na nowo i zapraszam WSZYSTKICH chetnych, zeby czynnie brali udział w tej dyskusji.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 06-02-2010 o 01:15
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Ciepełko nastało na wątku...

Dyskusja gorąca się zrobiła. Moim zdaniem niepotrzebna. Zdecydowanie niepotrzebna.

Klub tworzy się tutaj od jakiegoś czasu. Pisząc TUTAJ mam na myśli Canon-Board.info. Nazwa Canon-Foto-Klub zupełnie mnie nie zaskoczyła i mi nie przeszkadza. Pomysł i chęć zrzeszenia się powstały na CANON-Board.info - w miejscu, gdzie piszą, dyskutują, czytają Canonowcy choć nie tylko. Statystycznie rzecz biorąc nazwa taka była nawet wysoce prawdopodobna.
    Poza tym - chyba najważniejsze - została wybrana w głosowaniu. Klepnięta. Kropka.

Jestem Canoniarzem. Tak. Przyznaję się. Mógłbym być Nikoniarzem ale nie jestem. Jestem Canoniarzem, bo ileś tam lat temu przesiadłem się dobrego ruskiego aparatu na jeszcze lepszy japoński i już tak zostało. Pasuje mi ten sprzęt, przyzwyczaiłem się do niego, jestem Canoniarzem.

Nie jestem onanistą sprzętowym, broń Boziu.
    Może dlatego nie przeszkadza mi ta nazwa. Nie przeszkadzałaby mi jakakolwiek inna. Klub mógłby nazywać się "eLka" jak moja pierwsza żona. Nie przeszkadzałoby mi to. Lubię ją nadal. Nie oczekiwałbym jednak od niej czegokolwiek w związku z tym, że należę do Klubu jej imienia...

Nie brzydzę się Nikona. Nie pałam nienawiścią do Nikoniarzy. Ale nie jestem Nikoniarzem, bo mi Nikon nie leży... Nawet ostatnio bawiłem się D300 kolegi. Super sprzęt ale nie dla mnie - z przyzwyczajenia jestem Canoniarzem. Bo mi Canon dobrze w ręku leży, wiem gdzie szybko zmienić wartość ISO, punkt AFa i przyzwyczaiłem się do prostokątnej muszli ocznej. I do dziesiątek innych szczegółów lustrzanek Canon.

Jestem Canoniarzem i należę do Canon-Foto-Klub.

....jeśli brać pod uwagę sprzęt to jestem również Pentaksiarzem, bo mam również Pentaksa. I Kodakowcem, bo mam też hybrydę Kodaka.
    Nikoniarzem też w sumie po części jestem. Jestem Użytkownikiem, mało aktywnym może ale Użytkownikiem forum.nikon.org.pl

Jestem trochę zaskoczony, że teraz nagle okazuje się, że nazwa jest BE.
    Nazwa jest BE, ponieważ:
    - Canon jest drogi
    - Canon Inc. (Canon Polska Sp. z o.o.) nic nam nie da
    - Bo nie dostaniemy od Canona nic w zamian za to, że że promujemy Canona.

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    Janusz Body -czyli że co? że Ty nie ?
    dodam że trochę dziwne-bo chłopaki juz od jakiegoś czasu mają w stopkach "Canon" na początku było duużo chętnych-a jak już wszystko załatwili-to teraz zaczynacie się na nich wypinać "bo zupa była za słona"...trochę to dziecinne
    Dobrze ujęte.

Cytat Zamieszczone przez krzdra Zobacz posta
    Wątek czytałem ze spokojem aż do momentu kiedy Alde napisał cyt.Mnie to w sumie bardziej interesuje kto się chce zapisać do klubu, a nie to kto zdecydowanie, absolutnie, nie ... a eminesja dodała cyt. Janusz Body nie chce należeć do klubu, no trudno. Ktoś inny też nie, też trudno. Dla mnie to właśnie strzeliliście sobie w kolano jeżeli tylko na tym wam zależy.(...)
    PS.
    Mam nadzieję że nikogo nie obraziłem.
    krzda, nie obraziłeś.
    Eminesia strzeliła w kolano Klubu (lub swoje), który się dopiero zawiązuje, bo nie interesuje jej to kto nie chce do niego należeć?
    Alde przejechał 900 kilometrów, żeby się spotkać na kilka godzin, zrobić cokolwiek, żeby się zorganizować.

Plany. Pytacie co dalej, kalendarz spotkań...
    Wyobraźcie sobie, że nie ma się na razie z kim spotykać... Zazdroszczę ludziom ze Szczecina, ludziom z Krakowa, że mają okazję i spotykają się ze sobą. W Skierniewicach gdzie mieszkam nie ma chętnych. Ale mam nadzieję że to się zmieni. Okazuje się, że Dinderi mieszka w "okolicy", kilka innych osób pewnie też. Mam ochotę się spotykać z miłośnikami fotografii do których się zaliczam. Ktoś jeszcze ma?

Jestem pewien, że w lato spotkamy się na pewno w większym gronie niż w Łodzi w styczniu.

Wyluzujcie.

PS
    ...dajcie sobie spokój z nazwą...
    Są chętni do zorganizowania/spotkania się na "Canonowe Focenie Marcowe"?

1. AMMarshall
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    ... Zazdroszczę ludziom ze Szczecina, ludziom z Krakowa, że mają okazję i spotykają się ze sobą. W Skierniewicach gdzie mieszkam nie ma chętnych. Ale mam nadzieję że to się zmieni. Okazuje się, że Dinderi mieszka w "okolicy", kilka innych osób pewnie też. Mam ochotę się spotykać z miłośnikami fotografii do których się zaliczam. ...
    Jaki masz aparat? 1Ds Mk3 ? zrób klub posiadaczy tego modelu. Będziesz miał więcej chętnych w Skierniewicach.

Ty nie masz ochoty spotykać się z miłośnikami fotografii. Masz ochotę spotykać posiadaczy Canonów. To dość zasadniczo różne. Przyjdzie Ci zapewne jeszcze dalej zazdrościć Szczecinowi i Krakowowi.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony

Domyślnie

To ja w takim razie chce klub 5d , a co? jak szaleć to szaleć. deklaracje cżłonkowskie możecie na priv przesyłać. :-D

ps. u nas w klubie 5D luzik, wiec oferta dotyczy zarówno posiadaczy mkI jak i mkII ;-) ba jak u N wykluje sie D5 to też zapraszamy.

a teraz bardziej na powaznie
    dinderi - oczywiście że masz rację tylko że to tak nie działa. Musi byc przynajmniej w poczatkowym okresie niejako narzucony gotowy pomysł który zintegruje środowisko. opisany , przygotowany , wyłozony na forum . jeśłi liczycie że taki plan przygotuje za zarzad ktoś inny .... a klub sie pod tym podpisze, to marnie to widzę. Ale tak czy inaczej kibicuje Wam bo skoro taka forma działania zainteresowała posiadaczy canona to napewno warto.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 06-02-2010 o 11:43

Bywalec Awatar tasia
    Miasto
    Maszewo

Domyślnie

Moim zdaniem nastało coś typowego forumowego - onanizm lecz tym razem nie sprzętowy. Kolega Krzychu bije pianę a inni koledzy niepotrzebne polemizują. Dajcie koledze szansę zaistnieć - na spotkaniu nie był, na plenery też pewnie nie przybędzie - woli trzepać się na CB - jego wola. Mamy wolność (niestety słowa też) więc róbmy swoje. Nie mamy planu, nie mamy programu - programem jesteśmy MY - damy radę!

A my się zobaczymy, pośmiejemy i zawsze jakaś fotka się znajdzie.

BVQ - bez nerwów - pamiętaj, że każdy z malkontentów jest za słaby żeby wytrzymać z nami w drodze więc pozostaje im tylko forum ;-)
    Ostatnio edytowane przez tasia ; 06-02-2010 o 11:42
    Canonierzy! Nadszedł czas działania
    >> Canon-FOTO-Klub <<

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Mnie się wydaje że Canon w nazwie odstrasza inne systemy. Zauważcie że W Szczecinie zaczęliśmy od spotkań ludzi z CB. Dopiero teraz każdy z nas powoli stara się wciągnąć kogoś z innych systemów. Ale jest to trudne, właśnie ze względu na to, że to klub Canona i "ja tam nie pasuje".

Za wzór spotkań między systemowych należy brać Plenery Migawki, gdzie ważna jest fotografia, a nie marka posiadanego sprzętu.

Strona 14 z 24 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów