Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 236

Wątek: [Canon-Foto-Klub] Bardziej realnie, mniej wirtualnie

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Reasumując mój stosunek do toczacej sie tu dyskusji, wydaje mi się, że odwoływanie sie do mocnych stwierdzeń typu "strzelanie sobie w kolano' itp itd, mogą prowokowac tylko niepotrzebne antagonizmy. Wiec warto ich unikać, bo w atmosferze niechęci trudno o kompromis.

Padło tu kilka bardzo istotnych kwestii, bardzo istotnych i cennych spostrzeżeń. Wydaje mi się, że warto byłoby sprawe nazwy, statutu i regulaminu przedyskutowac ponownie i bardzo szczegółowo. Wysłuchajmy głosu Janusza Body i innych którzy mają coś na ten temat do powiedzenia.

Moze wycofajmy dokumenty z sądu? Rozmawiałem z moją prawniczką, która nie widzi problemu, mozna to zrobić w kazdej chwili, przed zarejestrowaniem stowarzyszenia. wystarczy zlozyc odpowiednie pismo.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Padło tu kilka bardzo istotnych kwestii, bardzo istotnych i cennych spostrzeżeń. Wydaje mi się, że warto byłoby sprawe nazwy, statutu i regulaminu przedyskutowac ponownie i bardzo szczegółowo. Wysłuchajmy głosu Janusza Body i innych którzy mają coś na ten temat do powiedzenia.
    Jakaś racja jest ale statut i regulamin był dyskutowany ładnych parę miesięcy i jakoś chętnych nie było do zabrania głosu czy pomocy ... raptem parę osób ... moim zdaniem lepszym pomysłem jest rejestracja Stowarzyszenia a na walnym wiosna-lato można wszystko zmienić, przy okazji będzie widać kto coś zrobi a kto tylko gada do kalosza ....

oczywiście walne połączone z plenerem itp.
    Ostatnio edytowane przez Alde ; 04-02-2010 o 21:37
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ale po zarejestrowaniu stowarzyszenia, trudniej bedzie ewentualnie zmienić nazwę
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ale po zarejestrowaniu stowarzyszenia, trudniej bedzie ewentualnie zmienić nazwę
    Hmmm ... o wiele łatwiej niż drugi raz zwoływać założycielskie ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    Jakaś racja jest ale statut i regulamin był dyskutowany ładnych parę miesięcy i jakoś chętnych nie było do zabrania głosu czy pomocy....
    Nieśmiało zauważę, że jakiś niekompletny projekt satutu był rozesłany w biuletynie nr. 4 na kilka dni przed Waszym spotkaniem. Statut i Regulamin dostałem dzisiaj o 09:12 (wysłany dzisiaj o 00:39). To tylko tak, żeby obalić niektóre mity o wielomiesięcznej dyskusji.

Teraz to tym bardziej nie mój klub, nie moje ścieżki i styl działania. Stowarzyszenie nie zakłada się na łapu capu.

Po tych wyjaśnieniach pozostaje mi tylko, jeszcze raz życzyć sukcesów Canon-Foto-Klub. Szkoda, ze w mniejszym gronie niż myślałem wcześniej. Słowo Canon na początku nazwy dość jednoznacznie sugeruje kto, po co i na co.

PS. Po rejestracji zmiana nazwy będzie bardzo trudna. Łatwiej będzie zarejestrować nowe stowarzyszenie.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Zablokowany

Domyślnie

Janusz Body -czyli że co? że Ty nie ?
    dodam że trochę dziwne-bo chłopaki juz od jakiegoś czasu mają w stopkach "Canon" na początku było duużo chętnych-a jak już wszystko załatwili-to teraz zaczynacie się na nich wypinać "bo zupa była za słona"...trochę to dziecinne
    Ostatnio edytowane przez mieszko_1vp ; 04-02-2010 o 22:12

Uzależniony

Domyślnie

Czyli że nie kumam. Powołano stowarzyszenie bez jakichkolwiek KONKRETNYCH planów czym to stowarzyszenie ma sie zajmowac ? ot tak. żeby było? A gdzie jakieś pomysły/propozycje na to co dalej ?
    .... posty Janusza które początkowo wydawały sie destrukcjne /sorki/,,, jednak po krótkiej chwili zastanowienia...hm.... ma niestety rację.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 04-02-2010 o 22:18

Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nieśmiało zauważę, że jakiś niekompletny projekt satutu był rozesłany w biuletynie nr. 4 na kilka dni przed Waszym spotkaniem. Statut i Regulamin dostałem dzisiaj o 09:12 (wysłany dzisiaj o 00:39). To tylko tak, żeby obalić niektóre mity o wielomiesięcznej dyskusji.
    Pewno bałagan klubowy ... na początku deklarowaliśmy się kto co chce robić ... do statutu były 4 osoby część się wykruszyła potem nowe doszły szkoda że nie docierało wszystko do Ciebie taki internet a wyszedł głuchy telefon ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Czyli że nie kumam. Powołano stowarzyszenie bez jakichkolwiek KONKRETNYCH planów czym to stowarzyszenie ma sie zajmowac ? ot tak. żeby było? A gdzie jakieś pomysły/propozycje na to co dalej ?
    .... posty Janusza które początkowo wydawały sie destrukcjne /sorki/,,, jednak po krótkiej chwili zastanowienia...hm.... ma niestety rację.
    A nie prościej było podjechać do Łodzi pogadać spotkać się ... a nie nie kumać ?
    Ostatnio edytowane przez Alde ; 04-02-2010 o 22:21 Powód: Automerged Doublepost
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

Coś już napisał Awatar eminesia
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Ależ była dyskusja nad założeniami stowarzyszenia, celem itp. Wszystko odbywało się na forum tymczasowym, do którego link był od razu podany na CB, a także Mellan i inni mieli go w sygnaturze. Wszystko, co zostało ustalone, istnieje w statucie/regulaminie.
    Canon EOS 450D/Canon EOS 1000F + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG, Sigma 28-200/3.8-5.6, Sigma 18-200/3.5-6.3 DC OS

Graj!

Uzależniony

Domyślnie

dyskusja dyskusją a konkrety? jesłi któs śledził tamtą dyskusję to może streści kilka pomysłów na najblizszy czas.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 04-02-2010 o 22:34

Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów