Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: Komp do Full HD z 5Dmk2

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cytat
    ...na jakich najsłabszych konfiguracjach komputerów udało się Wam osiągnąć prawidłowe odtwarzanie filmu i komfort pracy przy obróbce Full HD z 5Dmk2 ?
    Myśląc o konfiguracjach komputerów miałem na myśli układ: procesor + karta grafiki + RAM, bo chyba te 3 elementy są kluczowe dla przedmiotowego zagadnienia.

Cytat Zamieszczone przez t00mcio
    ...Ale PIV 3,3 GHz miał problemy z płynnym odtwarzaniem h.264, ale z MPEG2 radził sobie b. dobrze (wiele GPU wspomaga ten format sprzętowo)
    Czyli jakieś przekowowanie z H.264 na MPEG2? Jakim programem, żeby to sprawnie chodziło (bo chciałbym, aby te filmy były prawidłowo odtwarzane także na innych, słabszych maszynach)?

Cytat Zamieszczone przez t00mcio
    ...na każdym DualCore,Quad.. (który u mnie pracował) nie było żadnych problemów.

Mój laptop Fujitsu Siemens z DualCore 1,66MHz i 1GB RAM z kartą ATI x1400 (na Win XP) nie radzi sobie z FullHD H.264 - brak płynności.

Udało mi sie podejrzeć jeszcze jeden wynik Indeksu wydajności, tym razem na i7 860 (ta sama platforma co i5), 4GB RAM, garafika taka sama jak u mnie (HD4890) i Win 7, ale 32bit. I okazało się, że procek zyskuje jedynie 0,1 w stosunku do i5 750. Karta grafiki - wynik taki sam jak u mnie (7,6). Natomiast RAM - praktycznie o takich samych parametrach jak u mnie - uzyskał wynik 7,5 (u mnie jest 5,9) , czyli w tym przypadku decydująca była chyba wersja Win 7?
    Ostatnio edytowane przez zakręcony ; 04-02-2010 o 22:35

Uprawnienia umieszczania postów