Strona 8 z 24 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 236

Wątek: [Canon-Foto-Klub] Bardziej realnie, mniej wirtualnie

Uzależniony

Domyślnie

popieram to co napisał Janusz w calej rozciąglości. pisałem o tym na priv ale powtórze i tu. Wiecej fotografii a mniej skakania wokoło konkretnego producenta. Canon wieleokrotnie udowadniał gdzie ma swoich klientów i nic sie nie zmienia od lat. Niech Klub sie zajmie realnymi projektami fotograficznymi a reklamowanie konkretnego producenta zostawmy innym. obawiam sie że to wszystko może utknąć w jakiejś biurokratyczno-stowarzyszeniowej karuzeli i tyle z tego bedzie pożytku. czy Klub jest potrzebny? tak, bo łatwiej zabiegać o zorganizowane formy fotografowania w miejscach np nacodzień niedostępnych. Ale niech to bedzie 99% fotografii i 1% buirokracji a nie odwrotnie. nie wiem, może przeoczyłem ale czy padły w ramach klubu jakieś przynajmniej wstępne propozycje dotyczace np planowanych plenerów?
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 04-02-2010 o 14:51

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    ....
    Nie wiem, czy tak jest. Jestem w tym niezły, ale jednak nie potrafię az tak dobrze czytać w ludzkich intencjach. ....
    Oczywiście, ze też nie wiem czy tak jest. Ale to drobne "ale" związane z całkowitym brakiem spójności pozostaje. Ja jestem 'głupi marynarz' i widzę świat nazbyt zero-jedynkowo i jakoś nie mogę się doszukać ani zera ani jedynki w tej nazwie. ;-) Nie chodzi tu o nikogo personalnie ale o zasadę i podstawy. Dlatego w dalszych działaniach Klubu-Canon nie będę uczestniczył. Właśnie z powodu tychże zasad. :-) To w niczym nie zmienia prywatnych relacji i spotkań z członkami KC (kurde zbieżność skrótu powala :-) ). Przechodziłem przez wszystkie systemy włącznie z jednorazówkami Fuji i Kodaka :-) i mam bardzo zasadnicze powody i zdanie, że 'nie tędy droga' - Sony, Nikon, Canon niech sobie zakładają własne kluby. Za własne pieniądze i na swoją własną chwałę. Ja tego dla żadnej z firm robić nie będę. Howgh. :-)

PS. " w cytowaniu służy do kumulacji cytatów z kilku postów. klikasz na " na kilku postach i po kliknięciu cytuj na ostatnim masz wszystkie cytaty w Twojej odpowiedzi.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar bvq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

W dniu dzisieszym został złożony w Sądzie Rejonowym w Szczecinie XII Wydział Gospodarczy, Krajowego Rejestru Sądowego komplet dokumentów rejestracyjnych Stowarzyszenia Canon-Foto-Klub, sąd ma ustawowy termin do 3 m-cy na rozpatrzenie wniosku. Kolejne kroki w sprawie formalizacji zostały podjęte, działamy dalej.

Przez kilka kolejnych dni Piotr (Mellan) będzie niedostępny, zatem pilne sprawy związane z C-F-K proszę kierować do mnie.

P.S. Daleki jestem od promowania marki Canon, owszem taki był mój wybór i używam, byłem od początku przeciw umieszczaniu w nazwie Stowarzyszenia canona, jednak nazwa została zatwierdzona przez większość pytanych, niestety demokracja to tyrania większości.
    Canon-Foto-Klub
    Zadeklaruj uczestnictwo - wyślij wiadomość BVQ lub Mellan.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bvq
    .... byłem od początku przeciw umieszczaniu w nazwie Stowarzyszenia canona, jednak nazwa została zatwierdzona przez większość pytanych, niestety demokracja to tyrania większości.
    Ja również byłem przeciw. :-)

Czy walcząc z tyranią będziemy walczyć z demokracją? Na szczęście nie ma obowiązku przynależności do czerwonej partii

Janusz,

Bywalec Awatar bvq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

każdy ustrój ma swoje i dobre i złe strony często postrzeganie wad i zalet systemu zależy od miejsca jakie się w nim zajmuje..... zawsze lepiej być na miejscu kija, niż d..y.....

Wchodząc w Stowarzyszenie i mając jakiś wpływ na jego działanie, tworzenie się mam nadzieję, że będzie ono stricte fotograficzne, wspierające członków, ich działania, działania grupowe, organizację plenerów, formy edukacji z zakresu fotografii, obróbki zdjęć (tu ukłony w kierunku Janusza) niezależnie od logo na aparacie.....
    Ostatnio edytowane przez bvq ; 04-02-2010 o 15:21
    Canon-Foto-Klub
    Zadeklaruj uczestnictwo - wyślij wiadomość BVQ lub Mellan.

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A ja powiem tak - nie przeszkadza mi nazwa klubu i nie ma to dla mnie większego znaczenia. Liczą się ludzie, wspólna pasja i możliwość dzielenia się radością z fotografii - to dla mnie ma znaczenie.
    Klub postrzegam jako ułatwienie kontaktu i wymiany doświadczeń, dzięki takim spotkaniom sporo skorzystałem ucząc się sprzętu czy zyskując nowe spojrzenie na wiele elementów fotografii. Jeśli przy okazji formalizacja struktur nam to ułatwi to jestem cały za...jeśli natomiast pójdzie to w stronę klubu dla klubu to nie moja ścieżka.
    Dzisiaj mam C może kiedyś będę miał N czy XYZ whatever..liczy się frajda z fotek.
    ..i cieszę się bardzo, że nasze spotkania przychodzi kolega z D300 to sobie pomacam

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Ja jestem 'głupi marynarz' i widzę świat nazbyt zero-jedynkowo i jakoś nie mogę się doszukać ani zera ani jedynki w tej nazwie. ;-)
    Zaraz tam nie mozesz...

Canon-Foto-Klub to nic innego jak :

01000011 01100001 01101110 01101111 01101110 00101101 01000110 01101111 01110100 01101111 00101101 01001011 01101100 01110101 01100010

Tylko zera i tylko jedynki

Cytat Zamieszczone przez bvq Zobacz posta
    W dniu dzisieszym został złożony w Sądzie Rejonowym w Szczecinie XII Wydział Gospodarczy, Krajowego Rejestru Sądowego komplet dokumentów rejestracyjnych Stowarzyszenia Canon-Foto-Klub, sąd ma ustawowy termin do 3 m-cy na rozpatrzenie wniosku. Kolejne kroki w sprawie formalizacji zostały podjęte, działamy dalej.
    Tylko gratulować...
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 04-02-2010 o 16:29
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Rzecz zdaje się ewoluuje...:-?

Tylko pozornie ma sens. Ten kij ma dwa końce.
    Ideą Klubu użytkowników, jest pomóc sobie.
    To inny target niż dobre samopoczucie księgowych koncernu.
    W pełni popieram.. Jak to "świetnie" działa (-ło) w Nikonie można się było przekonać po aferze z serwisem nikona która miała miejsce na żółtym forum i spowodowała że Nikon obraził się (albo coś w tym stylu) - zerknijcie choćby na logo u góry: http://www.nikon.org.pl/, powstała domena "nikoniarze.pl" to coś jak nikonians.org izostała zarejestrowana po wizycie Piotra admina w nikon polska.. czyli -póki jest świetnie to fajnie - dają bannery itp. ale jak już się czegoś wymagało - a chcieli w sumie niedużo - w zasadzie żeby serwis działał jak powinien - a za "prawie" wzór stawiali Żytnią (co nam się w pale nie mieści) - co świadczy o tym co tam się dzieje..
    Więc po mojemu to jeśli miałoby coś być "na rzeczy" to w zasadzie z inicjatywy Canona a nie na zasadzie żebrania czy łaski..
    Sony czy Olympus wiedzą jak to zrobić bo im ZALEŻY na użytkownikach (a w zasadzie ich pieniądzach które muszą dopiero do nich przyjść) a C. ma to w d... bo i tak ludzie kupują ich sprzęty
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bvq Zobacz posta
    ....
    Wchodząc w Stowarzyszenie i mając jakiś wpływ na jego działanie, tworzenie się mam nadzieję, że będzie ono stricte fotograficzne, wspierające członków, ich działania, działania grupowe, organizację plenerów, formy edukacji z zakresu fotografii, obróbki zdjęć (tu ukłony w kierunku Janusza) niezależnie od logo na aparacie.....
    Niech mi, głupiemu, ktoś wyjaśni jak chłop krowie na rowie DLACZEGO i PO CO ten klub ma w nazwie Canon. Nie jestem w stanie tego pojąć. Widząc taką nazwę mam złe przeczucia, złe myśli i złe podejrzenia o nieszczerość intencji. Zapewnienia o tym, że nazwa to tylko tak sobie to... była już taka partia robotnicza w nazwie, w której ciężko było robotnika uświadczyć. Oni też zapewniali, że ich intencje są dobre i szczere. Wiem, że nie te czasy i porównanie nieco złośliwe ale ja się we wspieranie Canona nie zamierzam bawić. Canon wspiera mnie wystarczająco dobrze gównianym serwisem na Żytniej, cenami i ogólnym zlewem. Uważam, zupełnie szczerze, że nazwa jest zła. Wystarczająco zła, żeby takową organizację omijać szerokim łukiem.

Mam i miałem sporo wątpliwości natury ogólnej. Ludzie się spotykają bo chcą się spotykać, bo coś z tych spotkań dla nich istotnego wynoszą, czegoś się nauczą, o czymś się dowiedzą. Ludzie zwykle wieją drzwiami i oknami ze spotkań dla samych spotkań (w każdym stowarzyszeniu są zebrania). Innymi słowy takie spotkania mają być z KORZYŚCIĄ dla uczestników. To nie komercjalizacja ale życie. Mam zasadnicze wątpliwości o konieczności powstania takiego formalnego klubu, ugrupowania czy stowarzyszenia - zwłaszcza z Canon w nazwie. Z mojego doświadczenia wynika, że prędzej czy później okazuje się, że był generał ale nie było armii więc armię stworzono ale szybko, nie widząc korzyści, armia zdezerterowała. Mam wątpliwości czy taka kanalizacja i formalizacja jest w ogóle (na dzisiaj) potrzebna. Do czego? Do umówienia się na wspólny plener? O Sci-Fi w rodzaju "załatwiania akredytacji" to się nawet gadać nie chce - tak nawiasem akredytację zwykle można po prostu kupić.

Canon w nazwie budzi wątpliwości i to nie tylko w rodzaju "czy jak mam N to mogę do Was przyjść" - mnie w takich sytuacjach jest po prostu przykro i smutno..

Wspieram Canona wystarczająco kupując jego, obłędnie drogie, produkty. Miałbym go jeszcze wspierać składką? NIE!
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 04-02-2010 o 16:38

Janusz,

Zablokowany

Domyślnie

No właśnie Janusz-coś w tym jest...Tytuł "Dywizja CB" jakoś bardziej do mnie przemawia

Strona 8 z 24 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów