Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Stealth reporter to nie najlepsza seria. Mam 650aw, fakt mieści się sporo ale tylko dzięki temu że jest głęboki(mieści się 200/2 z założoną osłoną), lensy trzeba układać warstwowo.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Stealth reporter to nie najlepsza seria. Mam 650aw, fakt mieści się sporo ale tylko dzięki temu że jest głęboki(mieści się 200/2 z założoną osłoną), lensy trzeba układać warstwowo.
    Czemu nie najlepsza? Właśnie rozważam poważnie zakup D550, używam obecnie Mini Trekkera ale upierdliwa jest czynność zmiany szkła kiedy to muszę ściągnąć plecak, otrorzyć go i grzebać. D550 o tyle mnie interesuje gdyż potrzbuje tego żelastwa trochę upchać okazyjnie dużo: 7D+grip, 70-200 IS f4L, sigma 50 1.4, C 10-22 i 580EX II + sporadycznie 15" lapka mac'a.

Przymierzałem do tej torby puchę z długą L'ką i pionowo całkiem zgrabnie sobie daję rade.

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sewi Zobacz posta
    Czemu nie najlepsza?
    Bo za głęboka w stosunku do reszty parametrów. Układanie lensów warstwowo się nie sprawdza.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Bo za głęboka w stosunku do reszty parametrów. Układanie lensów warstwowo się nie sprawdza.
    Eee tam, według mnie przesadzasz. Przecież zawsze można na "parter" wrzucić rzeczy mniejszej potrzeby jak ładowarki, kabelki czy lampe a szkła mieć na górnym piętrze. Na tych stronach dosyć wyraźnie goście pokazali co torba umie:

http://www.taschenfreak.de/TASCHEN/L...D550/index.htm
    http://www.wretch.cc/blog/advanced21/9655478

BTW, ktokolwiek z Was używa/ł Stealth Reportera?

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sewi Zobacz posta
    Eee tam, według mnie przesadzasz.
    Używam drugi rok, torba(650) jest pojemna ale co z tego skoro trzeba lensy układać warstwowo co utrudnia dostęp. Przy założeniu że dół zapychamy ładowarkami do torby zmieszczą się z bólem(np 85L mocno ściska przylegającą komorę i tam już wejdzie tylko baaardzo cienkie szkło) 4 lensy + body z zapiętym obiektywem. Wolał bym coś szerszego z mniejszą głębokością. Chyba Tamrac ma takie torby i gdyby nie pilniejsze wydatki dawno bym już swoją wymienił...
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 15-02-2010 o 02:40

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Używam drugi rok, torba(650) jest pojemna ale co z tego skoro trzeba lensy układać warstwowo co utrudnia dostęp. Przy założeniu że dół zapychamy ładowarkami do torby zmieszczą się z bólem(np 85L mocno ściska przylegającą komorę i tam już wejdzie tylko baaardzo cienkie szkło) 4 lensy + body z zapiętym obiektywem. Wolał bym coś szerszego z mniejszą głębokością. Chyba Tamrac ma takie torby i gdyby nie pilniejsze wydatki dawno bym już swoją wymienił...
    Tego akurat nie biorę pod uwagę gdyż 85L jest samo w sobie dość dużym w średnicy szkłem jakiego nie posiadam i się nie zapowiada to :/ Zapytam Cię może inaczej, D650 jak i D550 same ważą sporo (~2,5kg). Ze sprzętem wypchanym po brzegi i kompem myśle że taka torba osiągnie granice 10-12kg. Czy nie ciężko Ci ganiać z takim czymś po mieście czy gdziekolwiek robisz foty? Nie jest taka torba męcząca?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów