Strona 220 z 285 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 191 do 2 200 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Toć to ten sam E-TTL co w lampach Canona (medium typu IR/radio nie powinno mieć tutaj znaczenia).

flash na drugą kurtynę w nowych PW jest zupelnie inny, nie ma nic wspolnego z tym Canonowskim, i jak opisuje PW dziala znacznie lepiej, tzn jest to prawidziwy blysk na druga kurtyne bo ten Canonowski blyska sporo wczesniej
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie

Domyślnie Panas GH1 bije Canona 7D

http://www.dxomark.com/index.php/eng...-Lumix-DMC-GH1

"Comparison with a similar pixel pitch sensor: Canon EOS 7D
    The Canon EOS 7D uses pixels of 4.29 µm vs 4.31 µm for both the GH1 and G1. To compare the pixel performance (and not the whole sensor), we can compare the performances in “screen” mode.

SNR 18%
    Obviously the Canon 7D’s performance is similar to the G1’s at ISO settings up to 800, and similar to the GH1’s at ISO settings from 3200. The GH1 outperforms the 7D for ISO settings up to 800.

Dynamic Range
    The 7D and GH1 have similar performances, and both outperform the G1 by more than 1 stop.

Color sensitivity
    The GH1 outperforms both the G1 and 7D at ISO settings up to 800; over ISO 800, GH1 and 7D performances are similar."

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez www.dxomark.com
    SNR 18%
    The GH1 outperforms the 7D for ISO settings up to 800.
    Czyli tam gdzie go prawie nie używam.

Dynamic Range
    The 7D and GH1 have similar performances, and both outperform the G1 by more than 1 stop.
    No to bije czy nie bije

Color sensitivity
    The GH1 outperforms both the G1 and 7D at ISO settings up to 800;
    A Olek (na podstawie sampli w necie, silnik jpg) bije wszystkich, ile ja bym dał by GF1 miał preset Olympus colors...

over ISO 800, GH1 and 7D performances are similar."
    No to bije czy nie bije

A na koniec porównanie (by gietrzy) szybkostrzelności obu maszyn:

7D - karabin
    G/F/H1 - bocian

Resztę dopowie ci Kolekcjoner

... Piotr, rozumiem twoją podnietę nowym systemem, tylko to są tylko aparaty, za rok, dwa będą nowe, pewnie gorsze w dxo , żeby były chociaż bezdźwiękowe (migawka) no to jeszcze bym zrozumiał. Podniecajmy się szkłami a w m43 nadal brak małego, stabilizowanego klasyka tj. 24-136mm a skoro szkłach to trzymam cię za słowo z tym szerszym niż P14/2.8 naleśnikiem i jasnym - f/2 macro.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 28-01-2010 o 10:25
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie widzę w tym nic dziwnego, że sensor GH1 jest LEPSZY od 7d. Panasonic ma spore możliwości, które MUSI wykorzystać zdobywając rynek. Canon jako foto-satrapa ma w tym względzie spory luz

P.S. Ciekawe czy Panas da się wciągnąć w wyścig na piksele, czy może Canon zmądrzeje.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 28-01-2010 o 10:45 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Widać po prostu że Canon przegiął z ilością Mpix. Para w gwizdek, optyka nie wyrabia.
    Ostatnio w DVF 7D przegrywa wyraźnie z D300s.
    Jakiś czas temu górował jakością matryc, a teraz go inni przeganiają. Jeszcze w 5DmkII jakoś daje radę, ale upakowanie w 7D to przesada i efekty widać. Panas z GH1 radzi sobie lepiej przy podobnej gęstości. To chyba wolałbym Panas, bo to i w pełni zastąpi kamerę filmową, i mniejsze, i odchylany LCD.

Jak dla mnie te 12Mpix w moim 5D to wystarczająco. Gdybym miał mkII to pewnie bym robł w sRAW1 a czasem pewnie i w sRAW2. Zamiast następnych Mpix poszli by lepiej w dynamikę.

Domyślnie

Na DFV Nie potrafią robić testów AF tak testowali, że zdjęcia rozmyte były przez poruszenie obiektów - zbyt krótkie czasy!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Widać po prostu że Canon przegiął z ilością Mpix. Para w gwizdek, optyka nie wyrabia.
    Na Boga, która optyka nie wyrabia?

Stephen Eastwood (linkowałem, pewnie w tym wątku) pokazywał fajne sample (kotka) z 24-105LIS (otwarty!), 17-55IS, 15-85IS się wyrabia, 18-135IS - kiedyś przestrzelam, na razie mi się nie chce, 18-55 I USM na 55mm f/5.6 jest ostry, na 18mm f/5.6 imho prawie tragiczny, 100L macro - linkowałem imho ostry plik na 6400, o innych stałkach nie wspominam.

Jeśli ktoś chce mieć rzeźnie z otwartej stałki z 1989 roku na matrycy z 2009 roku to proponuję 135L jako ostatniego żyjącego świadka EOS genesis. Osobną sprawą są testerzy 7D wyznający wiecznie żywe f/8...

Ostatnio w DVF 7D przegrywa wyraźnie z D300s.
    To bardzo dużo mówi o tobie.

To chyba wolałbym Panas, bo to i w pełni zastąpi kamerę filmową, i mniejsze, i odchylany LCD.
    Kamerę filmową zastąpi FF, być może już w Digicu V, optymalizowanym pod video. Jak bardzo czas pokaże, choć ten Panas jest bardzo mocny. Nie zapominajmy jednak o tym, że póki co Canon nie pokazał szkła optymalizowanego pod HDSLR!
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ogólnie 15 czy 18Mpix w APS-C nie jest złym pomysłem. Daje więcej szczegółów przy dobrych obiektywach (makro, tele). Tutaj gietrzy ma rację. Chociaż nie zawsze te szczegóły są przydatne. Następca 50d czy 7d pewnie będzie mieć podobną rozdzielczość, ale pozostałe parametry matrycy lepsze (szumy, dynamika). Kwestia czasu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak dla mnie te 12Mpix w moim 5D to wystarczająco. Gdybym miał mkII to pewnie bym robł w sRAW1 a czasem pewnie i w sRAW2. Zamiast następnych Mpix poszli by lepiej w dynamikę.
    Pokadrujemy, pozyjemy. A tak wogole to 21mpix na FF to az tak duzo? Upakowanie jak 8-9mpix na APS-C - czy to jest duzo?

Bawilem sie wiele razy w SRAW1/2 i po moich testach uwazam to za bezsens. Robiac resize z 21 mam to samo, jak nie lepiej, bo robie po swojemu, a nie z gory jak jest w body ustawione. Jedyna zaleta mniejsze pliki, ale znowu kiedys nie chce sie obudzic z reka w nocniku "czemu akurat tego zdjecia nie zrobilem na full :/" . A juz wiele razy tak przerabialem..

Dali tyle mpix? To sie w tylu robi. Jak szkoda kasy na wieksza karte, to juz prywatna sprawa.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 28-01-2010 o 13:36

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

To może ktoś w końcu pokaże te negatywne skutki przeładowania matrycy w 7D, zamiast opierać się tylko na pseudo testach w większości nie mających zastosowania w normalnej fotografii.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Strona 220 z 285 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów