Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 82

Wątek: Filtry - UV, Polar i światło.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    To poniżej to jeszcze nie hardcore.
    Wiesz Wiesiu nie dziwne że dla Ciebie to nie hardcore bo sobie wygodnie siedzisz na mostku kapitańskim i focisz długim szkłem ale dla tych co muszą pracować tam na dole to już zupełnie inna bajka

Zaraz zaraz nawet kogoś tam widzę ... pozwolisz że powiększe wycinek Twojej fotografii

No i wszystko jasne
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Wiesz Wiesiu nie dziwne że dla Ciebie to nie hardcore bo sobie wygodnie siedzisz na mostku kapitańskim i focisz długim szkłem ale dla tych co muszą pracować tam na dole to już zupełnie inna bajka
    Zaraz zaraz nawet kogoś tam widzę/.../No i...
    No i ...nawet "tam na dole" żadnego filtra nie założył
    No i wszystko jasne
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 24-01-2010 o 16:06 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Facet na tej łajbie nie ma filtra- prawdziwy hardcore.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekin Zobacz posta
    Facet na tej łajbie nie ma filtra- prawdziwy hardcore.
    Nie facet, nie facet tylko Pan Vitez

Szacunek należy się mu także w sytuacji kiedy mówi że zakłada filtr UV dla ochrony a w rzeczywistości, którą widać na zdjęciu , bywa różnie

A tak serio żeby nie było że non stop offtopuje to uważam, że zakładanie filtra uv dla ochrony w 90% sytuacji to bezsens. Pracuje w dosyć nieprzyjemnych warunkach i pomimo tego nie mam ani jednej uv-ki. Jak do tej pory uszkodziłem AF w 70-200/4L, pękłem tokine 12-24 na pół (tak tak tego pancernego czołga), zapiaszczyłem 50/1.8 tak że przestał się ruszać pierścień ostrości a szkła jak były tak są krystalicznie czyste.

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zaraz zaraz nawet kogoś tam widzę ... pozwolisz że powiększe wycinek Twojej fotografii
    W pierwszej chwili pomyślałem, że to Tiger "The Whole" Woods próbuje Condora albo Albatrosa
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak serio żeby nie było że non stop offtopuje to uważam, że zakładanie filtra uv dla ochrony w 90% sytuacji to bezsens
    Jak szkło jest pożyczone, to zakładam UV. A że w zasadzie nie mam własnych...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 24-01-2010 o 17:09 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna Awatar luckat
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

A ja uważam że bezpieczeństwo to podstawa dlatego używam cztery UV-ki na raz ;-)

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

...uważam, że zakładanie filtra uv dla ochrony w 90% sytuacji to bezsens...
    Właśnie dla tych 10% mam UV na wszystkich szkłach. Tym bardziej, że czasem pracuję w dość trudnych warunkach. Podarta stówka mniej boli jak spalone kilka tysi...

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    Właśnie dla tych 10% mam UV na wszystkich szkłach. Tym bardziej, że czasem pracuję w dość trudnych warunkach. Podarta stówka mniej boli jak spalone kilka tysi...
    Idąc dalej Twoim tokiem myślenia w około 1% przypadków aparat ochroni wyłącznie obudowa podwodna ... zapakujmy więc wszystkie swoje puszki w takie ustrojstwa.

Albo nie ... lepiej w ogóle nie wyciągajmy ich z pancernych szaf no nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Teraz to trochę za daleko poszedłeś ... dla jednoprocentowego ryzyka nie ma sensu się martwić, ale 10% (a w moim przypadku zdecydowanie więcej) już trzeba się zastanowić. Gdybym nie miał na swoim 70-200/2.8 UV to teraz mógłbym zapomnieć o jego sprzedaży (chcę wymienić na IS) Na rajdzie Polski dostałem maleńkim kamyczkem w szkło (mam w zwyczaju dbać o sprzęt, więc na aparacie i obiektywie miałem folię przeciw deszczowo-pyłową, a na soczewce UV) i gdyby nie właśnie ten UV to czekała by mnie wymiana soczewki. Filtr za stówkę dokonał swojego żywota a obiektyw za klka "stówek" więcej został w stanie nitkniętym. Jeszcze bardziej utwierdza mnie w sensowności stosowania filtrów UV (dobrych) tylko w celu ochrony obiektywu sytuacja, jaka miała miejsce w kościele. Mianowicie fotograf robił grupowe rodziców i chrzestnych. Chciał doświetlić tło i postawił 7D+24-70L+430EX na podłodze (niestety bez dekla - nie było to mądre) za osobami fotografowanymi. Gdyby nie UV to guma z buta i rysy spowodowane kopnięciem przez chrzestną zostały by na soczewce. Na pierwszy rzut oka aparat leżał w bezpiecznej odległości, ale niestety nikt nie mógł się spodziewać, że matka chrzestna będzie chciała zmienić miejsce i przjdzie za osobami po schodach... Przekonasz mnie jeszcze jakimś argumentem, że UV to bezsens?
    Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 24-01-2010 o 19:02

Pełne uzależnienie

Domyślnie

PT Koledzy - idźcie do "Filtr ocalił eLkę"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów