Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kolory w C1, PS a IrfanView etc

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Krzychu, do czego służy w aktualnej wersji Irfan opcja wyboru pomiędzy "current monitor profile" a "custom monitor ICC (...)"? I skoro we właściwościach monitora jako domyślny wybrany jest ten sam profil co w "custom monitor ICC (...)" to myślę sobie, że zaznaczenie czy to "current monitor" czy "custom monitor" w Irfan da ten sam efekt, i co więcej tak jest, bo różnicy moje oczy nie widzą (z tym, że ja prosty chłop jestem więc mogę się mylić a i okularów czasami użyć muszę). Skoro mam źle skonfigurowany system (opisałem w pierwszym poście jak to wygląda) to możesz napiszesz cóż jest nie tak? Z drugiej strony skoro jest źle skonfigurowany, to dlaczego np FPV wyświetlał i nadal wyświetla poprawnie tak jak to wygląda w C1 przed "wywołaniem"?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_II Zobacz posta
    Krzychu, do czego służy w aktualnej wersji Irfan opcja wyboru pomiędzy "current monitor profile" a "custom monitor ICC (...)"? I skoro we właściwościach monitora jako domyślny wybrany jest ten sam profil co w "custom monitor ICC (...)" to myślę sobie, że zaznaczenie czy to "current monitor" czy "custom monitor" w Irfan da ten sam efekt, i co więcej tak jest, bo różnicy moje oczy nie widzą (z tym, że ja prosty chłop jestem więc mogę się mylić a i okularów czasami użyć muszę).
    Dokładnie tak powinno być..

Cytat Zamieszczone przez Michal_II Zobacz posta
    Skoro mam źle skonfigurowany system (opisałem w pierwszym poście jak to wygląda) to możesz napiszesz cóż jest nie tak?
    Jeżeli jest tak jak powyżej to wszystko gra - ja zrozumiałem że używałeś wcześniej wersji Irfana obsługującej CMS a wszystko zaczęło dobrze wyglądać jak podpiąłeś profil w "Custom" (co by wskazywało że nie był podpięty we właściwościach monitora), natomiast jeżeli to był starszy Irfan to wszystko gra.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów