Strona 44 z 147 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...2.23723.0.html

Pozamiatane jeśli chodzi mobilnego laptopa do fot. Btw - makówka o takich parametrach będzie pewnie kosztować z 9k pln.

Chyba pozamiatane pod dywan. Matryca niewiele lepsza od standardowego notebooka. Nic nadzwyczajnego. Owszem procesor i wydajność niezła ale ekran gorszy niż w mojej dwuletniej Toshibie. To poniżej naprawdę nie wygląda dobrze. Krzywe rozjechane jak w uzywanym netbooku za 500 zł. Widać kalibrowany fabrycznie jak wszystkie notebooki z podbitym niebieskim.

Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 17-01-2010 o 10:54

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Chyba pozamiatane pod dywan. Matryca niewiele lepsza od standardowego notebooka. Nic nadzwyczajnego. Owszem procesor i wydajność niezła ale ekran gorszy niż w mojej dwuletniej Toshibie. To poniżej naprawdę nie wygląda dobrze. Krzywe rozjechane jak w uzywanym netbooku za 500 zł. Widać kalibrowany fabrycznie jak wszystkie notebooki z podbitym niebieskim.
    Niestety dobry kontrast i podświetlenie to jeszcze nie wszystko. Wydaje mi się też, że przy takiej rozdzelczości lepiej jednak mieć 17``.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Niestety dobry kontrast i podświetlenie to jeszcze nie wszystko. Wydaje mi się też, że przy takiej rozdzelczości lepiej jednak mieć 17``.
    Dokładnie tak. A jak popatrzeć na wykres gdzie "target" jest 140 cd/m2 a "current" wyszło 257 cd/m2 to to oznacza, że profilował kowal a całość opisał stolarz (nie ubliżając tym zawodom - nie znam się na kowalstwie ani stolarstwie).

Nie pierwszy raz SPRZEDAWCY wychwalają pod niebiosa "beleco" - jak zwykle kto płaci ten ma dobre testy. Źle to świadczy o NIBY NIEZALEŻNYM SERWISIE - nie pierwszy raz.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 17-01-2010 o 12:13

Janusz,

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie pierwszy raz optyczne wychwalają pod niebiosa "beleco" - jak zwykle kto płaci ten ma dobre testy. Źle to świadczy o optycznych - nie pierwszy raz.
    Tym razem to nie optyczni, ale notebookcheck.pl :smile:

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Tym razem to nie optyczni, ale notebookcheck.pl :smile:
    :-)
    Sorry - mój błąd. Przepraszam optycznych. Mechanizm na notebookcheck widać standardowy - musi się sprzedawać i klienta trzeba omamić. (Wyedytowałem i poprawiłem posta)

Dla niedowiarków - screenshot dość wiernie oddaje różnice "przeciętny LCD" i "oprofilowany notebook":
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 17-01-2010 o 12:12

Janusz,

Domyślnie

A ja dzisiaj miałam okazję pobawić się i poogladać na żywo w MM Macbooka pro 13" 15", co tej pory naqwet nie patrzyłam i nie myślałam o 13", obecnie mając 15" i w stacjonarnym 17" wydawała mi się ta 13" bardzo malutka, aż do dzisiaj. Po obejrzeniu na żywo jedna sprawa to, że jeszcze bardziej mi sie macbooki spodobały! wygląda to na żywo jeszcze lepiej niż na zdjęciach. W 13" baaardzo mi się spodobał rozmiar, wygodny do noszenia, leciutki a komfort pracy rzeczywiście nie jest dużo gorszy niż 15".

W związku z tym taki nowy pomysł mi wpadł czy nie lepiej kupić lepsza wersję Macbooka pro 13" (będzie miał wtedy te same parametry co słabsza 15", o której myslałam) a za jakiś czas pomyśleć o jakimś lepszym monitorze zewnętrznym. I tak poza domem raczej nie pracuję nad zdjęciami więc myślę, że nie odczułabym zbytnio braku tych 2".

A no i mam pytanie jak to jest z podpięcię Macbooka pro do zewnętrznego monitora tak aby pracowac na obu, czy monitor zewnętrzny musi spełniać jakieś wymagania? Rozumiem, że nie musi to być monitor apple?
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie ma problemu z podpinaniem zewnętrznego monitora, ale jest jedno ale, które spece z apple'a skopali równo. Górna belka, czyli miejsce gdzie są wszystkie funkcje programów, jest tylko na jednym monitorze. Szczęście całe, że można ją przekładać gdzie się tylko zapragnie.

Raz na jakiś czas "bucham" macbook'a dziewczynie, idealny sprzęcik żeby sobie postawić gdzieś na ziemi, na ławeczce i focić ze statywu. 15" już takie wygodne nie jest.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

możesz podpiąć dowolny monitor do mbp poprzez odpowiednią przejściówkę lub apple cinema display bezpośrednio. Sam się właśnie zastanawiam nad takim rozwiązaniem. MZ bardziej opłaca się kupić najsłabszą wersję 13 cali i dokupić ramu na własną rękę.

Domyślnie

ale wtedy w słabszej wersji MBP jest też słabszy procesor a tego już raczej nie wymienie, no nic narazie skłaniam sie do 13" i monitora zewnętrznego niż do 15" jak na początku, ale poczekam jeszcze czy wejdą nowe MBP 27 stycznia [może coś ciekawego w sam raz na moje urodziny]
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Coś już napisał
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    /.../chciałam jeszcze zapytać z ciekawości co sądzicie o Sony Vaio?
    Strasznie bolą palce od klawiatury. Sprawdź sama, bo można się niemiło naciąć. Twarde, ostre krawędzie, za wysoko wystają.

Strona 44 z 147 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów