Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: 7D padł AF :\

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak Zobacz posta
    Siedzę już 2godzinę i się nim bawię i nie sądzę abym źle zrobił.
    Wręcz przeciwnie. Wiem wiem to forum canona. Więcej nie napisze bo mnie zjecie
    To nie tak. Szczerze mówiąc nie kupiłbym sprzętu za takie pieniądze bez 100% pewności. Tutaj wygląda, ze sam nie wiesz czego do końca chcesz i tak sobie skaczesz. Twoje pieniądze, dla mnie to troche niepoważne po prostu

maniak
    Guest

Domyślnie

Pieniądze i tak wydałem. Jak miałem czekać 2 tygodnie na nowy to zwyczajnie mi się odechciało.
    Wybór i ten i ten w 100% świadomy ale ponad wszystko nie cierpię czekać. Było się canonowi nie psuć to pewnie bym dalej pstrykał i chwalił.

Nie jestem jakimś ortodoksem sprzętowym. Znaczkiem się zdjęć nie robi. Ma działać i wszystko.

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Też bym tak zrobił. Gdyby po niecałym tygodniu padł mi sprzęt za kilka tysięcy to też bym się wk... zdnerwował. A, że sytuacja u sprzedawcy była taka nie inna to cóż... widocznie tak miało być. Nie widzę tu nic niepoważnego w postępowaniu maniaka. Tymbardziej, że dał szansę Canonowi.

maniak
    Guest

Domyślnie

Smutną prawdą jest że jakość wykonania spada.. Kiedyś sprzęt foto to tylko metal metal metal.. a teraz plastic-fantastic (jak to ktoś fajnie określił).
    Ale to chyba duch epoki.
    Ostatnio edytowane przez maniak ; 05-01-2010 o 22:23

Uzależniony

Domyślnie

Smutną prawdą jest że jakość wykonania spada.. Kiedyś sprzęt foto to tylko metal metal metal.. a teraz plastic-fantastic (jak to ktoś fajnie określił).
    ...
    Tak - na przykład analogowy EOS 5

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wyklucz śnieg i -5. Ja w ubiegłą sobotę biegałem 9h po lesie, w padającym, a nie pruszącym śniegu przy -8, 9, zmieniałem szkła i żadnych zmian, nawet zająknięcia.
    Co najfajniejsze, że bałem się bardzo o aku, a tutaj miłe zaskoczenie, po tylu godzinach i ok 300 klapnięciach miałem 53% stanu naładowania i ani razu przez cały dzień nie chowałem sprzętu, wisiał non-stop na szyi.
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Domyślnie

Ja bym tak nie narzekał na jakość wykonania obecnego sprzętu Kiedyś robiło się kilkaset zdjęć rocznie i aparat leżał w torbie z braku kliszy, teraz czasami robi się tyle zdjęć dziennie

maniak
    Guest

Domyślnie

No tak tylko z drugiej strony 7D i D300s ważą po 900gram z hakiem z baterią. Jakby się tak uprzeć że każdy element ma być metalowy to ważyłyby daleko więcej pewnie coś oko 1,1kg.. nie bardzo mi odpowiada perspektywa tak ciężkiego aparatu. I tak jest co nosić. Plus do tego 70-200 albo coś innego z lampą? Ręce do ziemi

Domyślnie

Siedzę już 2godzinę i się nim bawię i nie sądzę abym źle zrobił.
    Wręcz przeciwnie. Wiem wiem to forum canona. Więcej nie napisze bo mnie zjecie
    "Siedzę już 2godzinę i się nim bawię i nie sądzę abym źle zrobił."

dobre :-)

maniak
    Guest

Domyślnie

Tiaaa..
    Ostatnio edytowane przez maniak ; 06-01-2010 o 10:20

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów