Strona 98 z 114 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    I szczerze - do pracy w domu wolę własnoręcznego składaka niż coś takiego...
    Dlaczego? Przeraża cię 16 wiatraków, da się wytrzymać... z minutę
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dlaczego? Przeraża cię 16 wiatraków, da się wytrzymać... z minutę
    Nie wiem, jakiś taki bardziej mój wtedy jest ;-) Z wiatrakami da się przeżyć - w pokoju w robocie mam 7 sztuk takich w tym dwa na biurku i przeżywam - mam CD player, wzmacniacz słuchawkowy i Sennheisery do tego
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Wlasnie _dzisiaj_ (jest sw. Sylwestra po 4 rano) skonczylem skladac komputer, ktory sobie kupilem w czesciach pod choinke z idea przewodnia "ekonomicznie ale zadowalajaco". Dziala wysmienicie bez nawet jednego problemu.

Polecam wszystkie ponizsze podzespoly (oczywiscie w stanie prosto z fabryki, bo jak bedzie pozniej to przyszlosc pokaze):

1. skrzynka Antec "nine hundred" (niby do gier, ale cicha, ma 20 cm fan na dachu);

2. zasilacz Antec Earthwatts 500W (wystarczy);

3. plyta Gigabyte GA-55A-UD3 z przyszla generacja SATA i USB;

4. Intel Core i5 CPU (da sie latwo podkrecac);

5. Chlodzenie CPU na _wode_ Corsair H50 (z miniaturowa chlodnica jak w samochodzie) - dziala doskonale (dopoki H2O nie wycieknie :-O ) a Intel stock chlodzenie do i5 (sprawdzilem) jest zupelnie do niczego;

6. Monitor 24" Dell U2410 (H-IPS panel, bardzo mi sie podoba);

7. Windows 7 x64 OEM;

8. 8 Gb DDR3 pamieci G.Skill "Ripjaws" 1600 MHz (4x2 Gb);

9. karta grafiki Diamond ATI Radeon HD 5750 z 1 Gb RAM GDDR5;

10. dwie Seagate Barracudy (1 TB i 1.5 TB);

11. DVD RW Plextor PX880SA;

12. Logitech cordless desktop (klawisze i mysz) S520.

Skladanie takiego komputera bez pospiechu zabiera mi dwa dni - w tym wymiana chlodzenia CPU i eksperymenty z RAID ("Intel Rapid Recovery Technology" z ktorego w koncu zrezygnowalem.

Teraz moge stawic czola jeszcze wiekszym matrycom (25 megapixeli w 600D).

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Wlasnie _dzisiaj_ (jest sw. Sylwestra po 4 rano) skonczylem skladac komputer, [...]

Polecam wszystkie ponizsze podzespoly
    Jest 31.12, godz. 11. Twój komputer działa od całych 7 godzin. Nie za krótko, żeby polecać?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Mam podobny config - stockowe chłodzenie do i5 (przynajmniej te co ja mam) jest wporzo - mogłoby być odrobinę cichsze, ale toleruję je nawet przy mocnym obciążeniu 4 rdzeni a niespecjalnie chcę mi się wieszać jakieś gigantyczne radiatory na płycie, dodatkowo procesor jest cały czas zimny a płyta odpowiednio steruje prędkością wiatraka...

No i poskładanie zajęło mi trochę mniej ale jakoś nie potrafię specjalnie rozkoszować się składaniem mimo że to niewątpliwa przyjemność, za to lubię ten moment jak się włącznik wciśnie po raz pierwszy
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Jest 31.12, godz. 11. Twój komputer działa od całych 7 godzin. Nie za krótko, żeby polecać?
    No przeciez napisalem, ze jest to porownywalne z rankingami "new car quality", ktore roznia sie od rankingow "niezawodnosci".

Biorac pod uwage ile problemow i koszmarow osoby maja ze skladaniem komputerow, zaraz na poczatku, to jest niezle. Nie wszystkie plyty glowne sa tak bezproblemowe.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Skladanie takiego komputera bez pospiechu zabiera mi dwa dni
    Strasznie długo, biorąc pod uwagę stawkę godzinową technika elektronika, to koszt tego komputera wzrasta dwukrotnie
    Ciekaw jestem jak to będzie działać za rok, zwłaszcza że wspominasz o "podkręcaniu"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Mam podobny config - stockowe chłodzenie do i5 (przynajmniej te co ja mam) jest wporzo - mogłoby być odrobinę cichsze, ale toleruję je nawet przy mocnym obciążeniu 4 rdzeni a niespecjalnie chcę mi się wieszać jakieś gigantyczne radiatory na płycie, dodatkowo procesor jest cały czas zimny a płyta odpowiednio steruje prędkością wiatraka...
    Mocnym obciazeniu? A przy 100% obciazeniu? Gwarantuje, ze przekroczy dopuszczalna temperature.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Mocnym obciazeniu? A przy 100% obciazeniu? Gwarantuje, ze przekroczy dopuszczalna temperature.
    Chyba sobie żartujesz - najprawdopodobniej źle go zamontowałeś...
    Przy mocnym - miałem na myśli 100% wszystkie rdzenie - nigdy mi nie przekroczył 50C (dokladnie nie pamietam - tak zgrubnie napisalem zeby nie sklamac - raczej bylo mniej) a maltretowałem go zarówno testami z Everesta jak i różnorakimi operacjami w PS CS4 na dużych plikach...
    W ostatnich trzech kompach zostawiłem stockowe wiatraki i na niepodkręcanych procesorach zawsze było OK - co do i5 - oczywiście w tychże testach wchodził w tryb Turbo...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie przekroczy bez przesady ;] , wiec tak na twoim miejscu bym nie gwarantowal ;] , dopusczlna temp jest w zasadzie i tak wysoka

btw co cie pokusilo na zakup Corsair H50 ?
    no comment...

Strona 98 z 114 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów