Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Wyświetlanie kolorów w Bridge

Coś już napisał Awatar 7osiem
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

podepne sie z mąłym pytaniem bo osiwieje zaraz..
    po reinstalce systemu zrobilem kalibracje w windowsie wgrany profil w szopie profil srgb roboczy save for web z konwert zaznaczonym podglad na monitor ociepla i wzmacnia kolory nigdy tak nie mialem zawsze bylo takie samo w windzie czy w przegladarce jak w szopie..

pls help?! )

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7osiem Zobacz posta
    .....
    po reinstalce systemu zrobilem kalibracje w windowsie ....)

Czym ta kalibracja?

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

eLGrego
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7osiem Zobacz posta
    podepne sie z mąłym pytaniem bo osiwieje zaraz..
    po reinstalce systemu zrobilem kalibracje w windowsie wgrany profil w szopie profil srgb roboczy save for web z konwert zaznaczonym podglad na monitor ociepla i wzmacnia kolory nigdy tak nie mialem zawsze bylo takie samo w windzie czy w przegladarce jak w szopie..

pls help?! )
    Witam wszystkich serdecznie jako że to mój pierwszy post!
    Spotkał mnie nagle taki sam problem chociaż nic nie robiłem z systemem ani ustawieniami koloru w
    PS. W PS3 w przestrz. roboczych prophoto, adobe, jpgi wynikowe zapisane do sRGB miały widoczne inne mocniejsze cieplejsze barwy, dawniej było OK, tak samo w XP, IE7 czy IrfanView. Wydawało mi się że jakoś ogarniam zarządzanie kolorem w PS dzięki wykładom pana Janusza Body, za które serdeczne dzięki i ukłony, a tu taki ZONK! Najpierw podejrzewałem że moje Eizo 1931 się rozjechało nigdy nie kalibrowane dla full amatora ale pare testów, ustawień i prób i byłem pewien że chodzi o soft a nie monitor. Parę dobrych godzin wertowania forum i za opinią pana Janusza Body w innych postach usunąłem, aczkolwiek niechętnie jedyny oryginalny domyślny profil Eizo w WindowsXP. Przecież był tam od wieków tzn. od instalacji syst. i monitora i było OK. I co? I gra gitara, wszystko chodzi jak dawniej a ja dalej nie wiem czemu nagle ten profil zaczął przeszkadzać. Kiedyś testowałem przez jakis czas Lightroom 3 beta może się coś w windzie namieszało chociaż wątpię.
    Pzdr.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów