Zobacz wyniki ankiety: Kupilem/uzywam Canona 5D Mark II i wg mnie:

Głosujących
123. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Opinia o moim Canonie 5D Mark II

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Dyskusja przypomina mi stary slogan reklamowy ,,Jeśli nie widzisz różnicy między winem xyz a zwykłym winem pij zwykłe wino,, Myślę że najbardziej różnicę między np. 40D a 5Dmark II widzą tzw. kotleciarze do których sam się zaliczam. Przy robieniu widoczków na ISO 200 czy ISO 400 rzeczywiście nie widać różnicy, ale w ciemnym kościele od ISO 800 w górę to już zupełnie inna bajka. I jak już ktoś napisał , przy przesłonach rzędu f1,4-1,8 zupełnie inna jakość. Na czterdziestce przy pełnej dziurze na tych samych szkłach fotki jakieś takie mlekowate.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Dyskusja przypomina mi stary slogan reklamowy ,,Jeśli nie widzisz różnicy między winem xyz a zwykłym winem pij zwykłe wino,,
    No i tu się mylisz - można widzieć różnicę i nie czuć potrzeby kupowania FF. To bardzo proste . Tak samo jak z innymi rzeczami. Po prostu liczą się priorytety i nie dla wszystkich jest to fotografia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów