Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Witam i b proszę o fachową pomoc w wyborze sprzętu.

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

mój zakup FF podyktowany był nie tyle ślubami ,czy zamiłowaniem do fotografowania-a właśnie narodzinami syna-jaki efekt po roku -mam naprawdę super zdjęcia w albumie rodzinnym-więc się nie czaj -kup pełną klatę -bierz kredyty i nie zyłuj-pamiętaj-fotografie to pamiątka na całe życie-twoje,syna i jego dzieci...itd

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

PanIks zaczynam od rzeczy najbardziej istotnej w Twojej wypowiedzi budżet jaki chcesz przeznaczyć max.1500 zł :-D, który jest IMO zbyt mały nawet na używki (puszka i szkła), i ogranicza Ciebie niestety do najwyżej zaawansowanego kompakta. Statyw to kolejna najważniejsza rzecz w fotografii (po fotografie, szkłach i puszcze) jeżeli z góry zakładasz jego brak mocno się ograniczasz i niestety nie wróżę z takiego podejścia do fotografii nic dobrego .

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Hej, hej, hej nie od razu Kraków zbudowano, nie każdy może startować od 5D nie każdy musi mieć na początek tonę sprzętu. Można chyba zacząć od np 400D (nowy 450D z kitem możesz kupić już za 2150) używanego za 1500 dostaniesz z pocałowaniem w rękę. Stopniowo w miarę posiadanych środków dokupisz sobie z czasem resztę, chyba, że najdzie Cię ochota na zbieranie znaczków. Przynajmniej nie zostaniesz z wielką torbą niepotrzebnego sprzętu.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    PanIks zaczynam od rzeczy najbardziej istotnej w Twojej wypowiedzi budżet jaki chcesz przeznaczyć max.1500 zł :-D, który jest IMO zbyt mały nawet na używki (puszka i szkła), i ogranicza Ciebie niestety do najwyżej zaawansowanego kompakta. Statyw to kolejna najważniejsza rzecz w fotografii (po fotografie, szkłach i puszcze) jeżeli z góry zakładasz jego brak mocno się ograniczasz i niestety nie wróżę z takiego podejścia do fotografii nic dobrego .
    Jeśli już używki i w budżecie 1500 zł propoowałbym 350d, miałem kiedyś i na prawdę okolicznościowo powinien wystarczyć. W tej cenie naprawdę można coś z sensownym obiektywem dostać, na przykład:
    http://www.allegro.pl/listing/search...=1&string=350d
    Tylko koniecznie przy kupnie użwek musiałbyć poprosić kogoś doświadczonego o pomoc i sprawdzenie.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Używany korpus 400D (1000 zł), używany kit IS (250 zł), dla synka C50/1,8 (300 zł). Wadą zestawów 400D + kit jest to, że kit jest stary (bez IS) a więc optyczna kicha.

PS
    Tym zestawem da się zrobić zdjęcia nie gorsze niż D60+kit - sprawdzone.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    mój zakup FF podyktowany był nie tyle ślubami ,czy zamiłowaniem do fotografowania-a właśnie narodzinami syna-jaki efekt po roku -mam naprawdę super zdjęcia w albumie rodzinnym-więc się nie czaj -kup pełną klatę -bierz kredyty i nie zyłuj-pamiętaj-fotografie to pamiątka na całe życie-twoje,syna i jego dzieci...itd
    Amatorowi, który nie wie nawet, co dokładnie chce fotografować i nie zamierza przeznaczać na sprzęt wielkich pieniędzy proponujesz pełną klatkę? Nie jestem pewien, czy to odpowiedni wybór, pewnie nawet jej nie doceni. Napisał, że nie chce nawet statywu - a tak nie mówią ludzie, którym zależy na dobrej technicznej jakości zdjęć. Moim zdaniem dobry kompakt lub coś z kitem i tanią lampą będzie najlepszym rozwiązaniem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    Pojechałeś z nim i bardzo dobrze

Cytat Zamieszczone przez PanIks Zobacz posta
    .......... tereny "nad Wiślańskie (jestem wędkarzem)" więc i rybki złowione...........
    W tym przypadku to kompakt jest jak najbardziej przydatny - też jestem zapalonym wędkarzem Mam nadzieję, że wyznajesz zasadę C & R
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 20-12-2009 o 01:58 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów