czy 5d to nie będzie za duży aparat dla LOWEPRO TOPLOAD ZOOM 2 ? Widziałem tą torbe dzisiaj w media markt przez krótką chwilke i niestety nie miałem czasu przymierzyc jakiegokolwiek aparatu z ich półek. Jak czytam teraz wymiary wewnętrzne to są bardzo zbliżone do szerokosci i wysokosci 5d, czy byłoby tam miejsce żeby palce wsadzić czy całkowicie na styk?
Jak sądzicie: czy Toploader Pro 65 AW pomieści 40D z gripem i 17-40L? Sądząc po zdjęciach producenta i wymiarach - TAK, sądząc po opisie producenta - NIGDY W ŻYCIU. Właśnie ta torebka do mnie jedzie i gryzę pazury z ciekawości...
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Kluczowa sprawa to wysokość body z gripem od dołu gripa aż po stopkę lampy - ja chyba mam gdzieś w pracy te 65AW i wydaje mi się, że jej wnętrze, w odróżnieniu od opisywanych ww. TopLoadach nie jest prostokątne lecz zbliżone do kwadratu, więc jest szansa, że się zmieści i grip. Ale oczywiście najlepiej jest przymierzyć - wskazana wizyta w sklepie. :razz:
Używam 75 AW Lowepro.Wchodzi 5d z gripem.Wchodzi 1Ds.Szkło największe to 300 f4.Mniejsze szkła z body pozwalają coś tam jeszcze zmieścić na dole.Body wchodzi bez luzu ,z tym że torba ma wkładki wewn. na rzepach pogrubiające ścianki torby.Można je wyjmować.Ja wolę ciaśniej.Czy 65 AW ma otwór u góry taki sam jak 75 AW nie sprawdzałem.Dłuższa na pewno [w pionie].W ogóle co do toreb wszelkich to sugerowałbym nie kupować na bieżące potrzeby ,a raczej większe.To się wcześniej czy póżniej przydaje.Pozdrawiam
Tak sądziłem. Mylące dla potencjalnego kupca jest stwierdzenie zamieszczone na stronie Lowepro, że jakoby ten toploader był przeznaczony do dużej lustrzanki (to się zgadza) z obiektywem standardowym np. 50mm (to bzdura). Swoją drogą 40D z gripem i 50/1.8 znakomicie mieści się w Lowepro Apex 120 AW, której wymiary (podane przez producenta) nie sugerują możliwości pomieszczenia w niej sprzętu aż takich rozmiarów.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Serdeczne dzięki za fotki. Chodziło mi co prawda o toploadera pro 65 AW (czyli nowszą - przeprojektowaną wersję 65 AW), ale Twoje fotki dają przybliżony obraz tematu. W tym momencie nasuwa mi się jedna myśl. Człowiek, z którym się kontaktowałem, a który kupił toploadera pro 65 AW na tej samej aukcji co ja, planuje pakować w niego Pentaxa K200d bez gripa i z kitem Pentaxa. Chyba jego Pentax utonie w tej torbie...