Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Fotografia slubna- jako procent zdjęć powinien podlegać obrońcę specjalnej,

Zablokowany

Domyślnie

Jakaś wykladzina dywanowa brrr... W miejscu do tanczenia kawałek parkietu, ale zaledwie skrawek. Od podłogi tez można niekiedy odbijac? Od jakiej?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Jak sobie poradzić z takim systemem(dwie 580 po katach) gdy nie ma od czego na takiej sali odbić swiatelka? Parasolki, softboksy??
    ja tam nie preferuje zadnych parasolek i softboxow, no nie studio, mam robic reportaz a nie dekorowac sale wlasnym sprzetem

wiadomo ze brazowy sufit to problem, ale ja mimo to i tak bym celowal w sufit, byc moze wieksza moc bedzie potrzebna i tyle, a ze zdjecia nie beda tak naswietlone jak moje wyzej to trudno, nie da sie zrobic wszystkiego
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A ściany?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany

Domyślnie

Lustra...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ta od podlogi odbijac dobre dobre

wal w sufit troche mocniej , pewnych rzeczy sie nie przeskoczy
    no comment...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    nie tylko ułatwia pracy przy obrabianiu ale też powoduje, że zdjęcia są po prostu mniej płaskie jak przy lampie na body
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

no prosze bardzo. wyglada to tak mniej więcej:

a tu widać błysk jednej lampy

ja preferuje blyskanie na sali weselnej, sa foto, ktorzy robia tylko w zastanym, ja tez lubie klimatyczne fotki ale nie na kazdej sali da sie takowe fajne zrobic,

oczywiscie jak kazdy system blyskania lampa w reportazu ma on swoje wady, czasami spore cienie na twarzach, czasami twarze sa mocno niedoswietlone

ale nie ma systemow idealnych
    A czy mozna zapytac jak odpalales re lampy? Jakiego zestawu nadajnikow-odbiorników uzywales, działających TTL ? A może tylko same lampy ze sobą wsplpracowaly?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    A czy mozna zapytac jak odpalales re lampy? Jakiego zestawu nadajnikow-odbiorników uzywales, działających TTL ? A może tylko same lampy ze sobą wsplpracowaly?
    system Canana jest zbyt zawodny, uzywalem odbiornikow dzialajacych w ETTL ale przelaczylem na manual, nie da rady w sumie robic takich zdjec w ETTL, jak lampa znajdzie sie w kadrze to mocno niedoswietla
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    system Canana jest zbyt zawodny, uzywalem odbiornikow dzialajacych w ETTL ale przelaczylem na manual, nie da rady w sumie robic takich zdjec w ETTL, jak lampa znajdzie sie w kadrze to mocno niedoswietla
    Tak własnie myślałem, jak ta lampa z tylu blysnie z mocą obliczona z tej z Body aparatu to slave moze nie doswietlic. Czyli gdy są spiete dwie lampy( jedna na aparacie druga gdzieś w kacie), ETTL się mija z celem, najlepszy manual. To może nie ma sensu kupować dedykowanych pod Canona pocket-wizardow? Już napewno nie na sale halowa.. Gdzie znajdują zastosowanie systemy dwóch lamp z włączonym ETTL?
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 14-12-2009 o 17:41

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

spokojnie mozna kupic jakies tanie chinskie wyzwalacze, mi ETTL przydaje sie w plenerze, dlatego zakupilem Pocketwizardy

Zablokowany

Domyślnie

Czy mając taki tanie chińskie pocket wizardy, lampa na Body będzie nadal pracowała w ETTL?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów