Strona 51 z 84 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

jeżeli różnica pomiędzy dobrymi 12 mpx a dobrymi 21mpix jest pomijalna, tym bardziej pomijalna będzie różnica między c24-70 a n24-70. Mnie np. kolorystyka N nie odpowiada tak bardzo jak C, a generowanie skomplikowanych profili kolorystycznych dla N, zawsze kończyło się tym, że dla każdego ujęcia musiałem mieć inny profil, bo jakiś kolor zawsze wystrzelił nie w tą stronę co chciałem. W C nie mam tego problemu.

A może tak A850 + zeiss 24-70 - stabilizacja w cenie?

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    A może tak A850 + zeiss 24-70 - stabilizacja w cenie?
    I Martyna w tle...
    Moje ostatnie zdanie w tej kwestii.
    Jaka róznica miedzy N a C, to juz chyba wiadomo. Pytanie, czy jesli ktos ma taki dylemat, będzie potrafił tą roznice zauwazyc? Drugie pytanie, czy ogladający jego zdjęcia, beda potrafili tą różnice zauważyć? Ostatnie pytanie, kto przy zdrowych zmysłach idzie kupić sprzęt za kilkanaście tysięcy złotych, opierając się tylko na opiniach internetowych? Fora pełne są postów "kupiłem tydzień temu, jestem MEGAZADOWOLONY!", bardziej kojarzący fakty, zauważą, że te same osoby, kilka miesięcy później piszą "niestety problemem w tym sprzecie jest ... i tu cała, długa lista zastrzeżeń".
    Wszelkie dylematy powinny mieć odniesienie do warunków rzeczywistych. Na co mi 240 koni pod maska, jeśli nie wyjeżdzam poza miasto, na co mi 1000 megapixeli, jesli robię tylko odbitki 13x18, albo ogladam zdjecia na kiepskoskalujacym odtwarzaczu DVD w TV CRT?
    Jak dla mnie powyższy dylemat, to bardziej dywagacja, czy będzie mi bardziej do twarzy z żółtym, czy czerwonym napisem na pasku aparatu. Gamma wybacz mi tą opinię, wiem że może byc krzywdząca i nieprawdziwa, jest absolutnie subiektywna, ale to wyglada jak byś jechal na wycieczke z duuuuużym klientem fotoamatorem, a Twoim celem jest bardziej 'zrobic dobre wrażenie', niz udane fotografie.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 14-12-2009 o 10:44
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Ja sie z tym zgadzam.
    Pragnę tylko dodać.

Wiecie czym jest zrobione to zdjęcie?

Pentax K10D.

Nikon D300.

Canon 20D.

Nikon D200.

Canon EOS 350D with Tamron AF 18-200 f/3.5-6.3

I t.d.
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    I Martyna w tle...
    Moje ostatnie zdanie w tej kwestii.
    Jaka róznica miedzy N a C, to juz chyba wiadomo. Pytanie, czy jesli ktos ma taki dylemat, będzie potrafił tą roznice zauwazyc? Drugie pytanie, czy ogladający jego zdjęcia, beda potrafili tą różnice zauważyć? Ostatnie pytanie, kto przy zdrowych zmysłach idzie kupić sprzęt za kilkanaście tysięcy złotych, opierając się tylko na opiniach internetowych? Fora pełne są postów "kupiłem tydzień temu, jestem MEGAZADOWOLONY!", bardziej kojarzący fakty, zauważą, że te same osoby, kilka miesięcy później piszą "niestety problemem w tym sprzecie jest ... i tu cała, długa lista zastrzeżeń".
    Wszelkie dylematy powinny mieć odniesienie do warunków rzeczywistych. Na co mi 240 koni pod maska, jeśli nie wyjeżdzam poza miasto, na co mi 1000 megapixeli, jesli robię tylko odbitki 13x18, albo ogladam zdjecia na kiepskoskalujacym odtwarzaczu DVD w TV CRT?
    Jak dla mnie powyższy dylemat, to bardziej dywagacja, czy będzie mi bardziej do twarzy z żółtym, czy czerwonym napisem na pasku aparatu. Gamma wybacz mi tą opinię, wiem że może byc krzywdząca i nieprawdziwa, jest absolutnie subiektywna, ale to wyglada jak byś jechal na wycieczke z duuuuużym klientem fotoamatorem, a Twoim celem jest bardziej 'zrobic dobre wrażenie', niz udane fotografie.
    Alex
    --------------------------
    5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    No teraz już wiemy i jaki z tego ma płynąć morał w tej dyskucji?

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Pozdrawiam
    Że dobry fotograf to i Smieną 2 zrobi zarąbiste zdjęcie?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Że dobry fotograf to i Smieną 2 zrobi zarąbiste zdjęcie?
    jak ktoś nie widzi różnicy między d700 a 5d2 to jeszcze nie dorósł do takiego sprzętu.

wybrałbym 5d2, a miałem d700

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gama Zobacz posta
    Nie mierz wszystkich swoją miara. Jestem w średnim wieku ok 50 l. Posiadam swoją firmę i stać mnie na to. Poza tym wliczę sobie w koszty i odliczę VAT
    jakbym mierzyl to po 3 postach postach bym tak napisal :P
    ja rozumiem ze to sporo pieniedzy ze decyzje trzeba podjac majac 100% penwosci, tylko ze Twoje, nazwijmy to dziala sa odrobine niespojne ze tak to nazwe

ciesze sie ze posiadasz firme, odliczysz sobie VAT i koszty.. tylko sprzet kupiony za granica na firme, kupisz bez VATu i wliczysz w koszty
    nie mowie ze masz to robic, to tylko luzna sugestia, gdyz przy takiej ilosci sprzetu roznica moze siegnac tysiaca i wiecej euro.. a bez wzgledu na stan posiadania miec a nie miec jeden czy poltora tys euro to sporo
    ludzie z doswiadczneiem napisali Ci co wziac pownienes wiec ciagniecie dyskusji nie ma sensu..
    jesli ktos nie przerabial tego na sobie nic madrego Ci nie napisze.. a bicie pany nie ma sensu.. chyba ze lubisz a to co Alex napisal nie jest tylko jego wrazeniem.. i wiem ze to moze byc dla Ciebie krzywdzace, ale naprawde powoli wyglada to tak jakbys chcial uslyszec z czym zrobisz wieksze wrazenie a nie zdjecia.. bo sam sprzet za Ciebie tego nie zrobi.. musisz wiedziec jakiego rodzaju zdjecia chcesz robic i jakim sprzetem to osiagniesz a wtedy latwiej sie rozmawia.. a przede wszystkim kupuje

Pozdrawiam
    Arra moral jest taki ze nie ma sie co "palowac" ze sprzetem tylko robic zdjecia :]

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    jak ktoś nie widzi różnicy między d700 a 5d2 to jeszcze nie dorósł do takiego sprzętu.

Trr pytanie do czego.. nie wezmiesz w teren auta sportowego i na tor terenowki
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 14-12-2009 o 13:40
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

Amen!
    Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    Arra moral jest taki ze nie ma sie co "palowac" ze sprzetem tylko robic zdjecia :]
    Alex
    --------------------------
    5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    ciesze sie ze posiadasz firme, odliczysz sobie VAT i koszty.. tylko sprzet kupiony za granica na firme, kupisz bez VATu i wliczysz w koszty
    VAT zawsze placisz, taki system

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta

Prawdę powiedziawszy, to ja przeglądając niektóre galerie na CB, zupełnie nie widzę uzasadnienia, dla którego ich autorzy wywalili taką masę kasy na super sprzęt...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 51 z 84 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów