pozdro.,
m.
Ten Poznań jakiś porąbany jest - 9zł za wywołanie jednej kliszy w Fotoma na przeciwko browaru(20 razem z tym skanowaniem 1840 x 1232 - dałem tylko do wywołania, za skanowanie podziękowałem. W sumie to nie wiem czemu zostawiłem nawet do wywołania
) Pytałem również o wywoływanie czarno-białych do ręcznego wywoływania - 13zł za rolkę i 3 dni czekania aż się uzbierają, żeby chemii otwartej nie zostawiać (to już w miarę przystępna cena). Jutro zobaczę skanowanie w Kupcu, a jak nie, to wracam do rodzimej wsi i tam se zeskanuję tak jak chcę i za ile chcę
)
Ostatnio edytowane przez micles ; 08-12-2009 o 17:56
Michu ja zawsze w fotopieturze na Wierzbięcicach ( przystanek 10 przy rynku) wywołuję, można sie z nimi dogadać co i jak o ile dobrze wiem...![]()
Niedawno dodano nową galerię na opuszczone.com
http://www.opuszczone.com/galerie/poznan_szk/index.php
byliście tam kiedyś ?
Be kind to those less fortune....
^^ Czemu pytasz?
Znasz szczegóły tego miejsca, podziel się informacjami ...
wygląda jak malta, z zew zamknięte
ale wnętrza super
Znalazłem takie info na Wikimapii:
Ciekawe ile się spaliłoWyższa Szkoła Sztuki Stosowanej - Schola Posnaniensis
Działała od roku 1993, powstała jako jedna z pierwszych poznańskich szkół niepaństwowych - jako jedna z siedmiu tego typu szkół posiadała uprawnienia do prowadzenia zajęć na poziomie magisterskim. Na 4 kierunkach studiowało tam blisko 300 osób. 1. kwietnia 2006 roku ogłosiła koniec swojej działalności."
komentarze: 3 miesiące temu luzz
Ten budynek spalił się latem 2009...bo wnętrza klimatyczne...
Edit:
http://wiadomosci.onet.pl/1985508,455,1,1,item.html
Edit2:
Wiem od znajomego który był tam w lecie ,że spaliło się poddasze, ale wszystko się trzyma i nie grozi zawaleniem. Nawet da się na dach wejść![]()
Ostatnio edytowane przez sharky_88 ; 09-12-2009 o 01:10
Skończyło się na tym :Najpierw dla rozrywki pobawiłem się w robienie projektora z L'ki, 300v'ki, 580'ki, statywu, 2 kartonów i innych śmieci. Z powodu braku jakichkolwiek materiałów sztywnych, oraz narzędzi - projekt został zrealizowany bardzo niedokładnie, a rezultaty były dalekie od zadowalających. Jeszcze kiedyś powtórzę próbę, ale bardziej starannie :P
Skończyło się na wyciągnięciu DIY pierścienia pośredniego, przymknięcia 50 1.8 do 5.6 (sweet-spot :P), wykonaniu odległościoogranicznika z puszki po piwie (jej średnica pasuje idealnie na pierścień ustawiania ostrości 50tki i blokuje się na nim soczyście) i sfotografowaniu klisz na szybie wyjętej z szafki położonej na dwóch ławkach. Pod szybą (około 30cm niżej, żeby nie było widać faktury) znalazła się biała kartka papieru A4, a pod nią 580ka na kablu. Reprodukcje zakończyły się tryumfem (rozdzielczość rzędu 3500pix po dłuższym boku, ostrość zadowalająca - widać ziarno), a obróbka materiału w LR to czysta bajka (rozpiętość tonalna klisz FTW!)
Następnym razem muszę zadbać o jakąś prowadnicę do kliszy, bo kadrować mi się jeszcze w miarę chciało, ale prostować (obracać) to już nie za bardzoDrugą kwestią jest równomierne oświetlenie (czasami jakieś dziwne rzeczy na brzegach klatek mi się działy - może wyjeżdżałem poza zasięg światła z lampy...)
Owe reprodukcje będą sukcesywnie wrzucane do mojego wątku z fotami, a tutaj zapodam jeszcze 100% cropem nieostrzonym i nieodszumianym :
CROP
(nie wiem czy fota na kliszy jest sama w sobie wystarczająco ostra, bo robiona była chyba 28 1.8 na 2.0, ale pewne zdanie co do jakości reprodukcji można sobie wyrobić)
Ostatnio edytowane przez micles ; 10-12-2009 o 04:08