Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Wątek: Sesja ślubna na cmentarzu

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lamerok Zobacz posta
    Tak się zastanwiam czy w poszukiwaniu nowych form ludzie się, aby tak naprawdę nie gubią ?
    W dzisiejszych czasach oryginalność utożsamiana jest z szokowaniem. Bo tak jest łatwiej. Tak jak w sztuce, w showbiznesie, w mediach. To przechodzi też na zwykłych ludzi.

Jako czyjaś wizja ta sesja jest ciekawa (podobnie jak reszta na tamtej stronie) ale jako album wykonany na zyczenie mlodych jest już niesmaczna i wręcz chora :-?
    Kolejne będą w agencjach towarzyskich, czy go-go clubach, gdzie PM będzie jedną z "pań", lub inne chore motywy które latwiej wymyśleć niż rzeczy piękne.

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    W dzisiejszych czasach oryginalność utożsamiana jest z szokowaniem. Bo tak jest łatwiej. Tak jak w sztuce, w showbiznesie, w mediach. To przechodzi też na zwykłych ludzi.

Jako czyjaś wizja ta sesja jest ciekawa (podobnie jak reszta na tamtej stronie) ale jako album wykonany na zyczenie mlodych jest już niesmaczna i wręcz chora :-?
    Kolejne będą w agencjach towarzyskich, czy go-go clubach, gdzie PM będzie jedną z "pań", lub inne chore motywy które latwiej wymyśleć niż rzeczy piękne.
    Otóż to, a dalej pewnie realistyczne sesje BDSM, ona w kajdanakach, z obrożą i na smyczy, zapłakana z rozmazanym makijażem i śladami męskich wydzielin na Ciele, on dumny z pejczem i swoją niewolnicą u kolan. Nie zaskoczy to już za parę lat, ale z czasem i wróci piękno tradycyjnej kompozycji, jako alternatywa dla abstrakcji, która kiedyś będzie normą i zpowszechnieje...

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Plener ślubny na cmentarzu?

Czysto subiektywnie:
    -fotograf o jakimś-tam poziomie inteligencji, szczątkach moralności i szacunku dla zmarłych nie zrobi takiej sesji za Chiny Ludowe ,
    -fotograf-debil zrobi to z przyjemnością.

Proponuję po takiej sesji szybko pokazać materiał księdzu,który udzielał ślubu.
    ...jestem pewien,że jeszcze zdąży porwać podpisane dokumenty ze ślubu i nałożyć ekskomunikę,a panowie z białym szlafrokiem nieco inaczej wiązanym szybko przyjadą na sygnale

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    To może jeszcze w hospicjum dla konających na nowotwory albo najlepiej w prosektorium Można też zapolować na pozostałości po jakimś wypadku drogowym, potłuczone szkło i plamy krwi na asfalcie będą jak znalazł.
    A gdyby tak zrobić odwrotnie. Zaproponować komuś sesję pogrzebową, np wdowie - ale taką odjechaną - z nieboszczykiem w ławie ślubnej i z bukietem ślubnym w dłoniach? Chyba jeszcze tego nie było?
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

a mnie trochę śmieszy takie święte oburzenie co poniektórych tutaj.

myślę że jest możliwe zrobienie ciekawych zdjęć ślubnych na jakimś bardzo starym cmentarzu. - ale sprawa bardzo trudna.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    myślę że jest możliwe zrobienie ciekawych zdjęć ślubnych na jakimś bardzo starym cmentarzu. - ale sprawa bardzo trudna.
    Nie chodzi o ciekawe ujęcia na cmentarzu tylko o modę na rżnięcie...
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta

Święty to ja nie jestem i raczej nie zamierzam się na taką posadę,ale śmieszy mnie brak zdrowego rozsądku,a jeszcze bardziej śmieszy mnie widok Senyszyn i jej wścieklizna,która świetnie wpisuje się w scenariusz sesji ślubno-cmentarnej

Zdjęcia na cmentarzu można zrobić wybitne,ale na sesję ślubną na cmentarzu trzeba być wyjątkowo wybitnym

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    ...jestem pewien,że jeszcze zdąży porwać podpisane dokumenty ze ślubu i nałożyć ekskomunikę,
    Chyba nie może :-) Znaczy podrzeć może, ale to nic (niewiele) nie znaczy, a ekskomunikę to raczej biskup
    zdRAWki
    PS a szukającym "oryginalnych" pomysłów zawsze coś możemy podsunąć - MacGyver już podał parę, ja ze wrodzone wstydliwości paru innych tu nie opiszę...
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta

Czysto subiektywnie:
    -fotograf o jakimś-tam poziomie inteligencji, szczątkach moralności i szacunku dla zmarłych nie zrobi takiej sesji za Chiny Ludowe ,
    -fotograf-debil zrobi to z przyjemnością.
    nie za ostro Panie kolego, nie za ostro?
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

Tak sobie to przemyślałem i doszedłem do wniosku, że wszystko zależy od zachowania się pary młodej na cmentarzu. Gdybym zobaczył ich na grobie kogoś z mojej rodziny robiących tzw. "polewkę" to pogoniłbym ich stamtąd. Z drugiej strony, gdybym tego nie widział to wg powiedzenia - Czego oczy nie widzą....
    Ale jest to jednak zboczenie.
    Zboczenie, bo cmentarz jednoznacznie kojarzy się ze śmiercią. A kto w dniu ślubu tańczy ze śmiercią nie jest zupełnie normalny.
    A jeżeli ktoś powie, że jest to zjawisko normalne to proszę mnie nie prosić o robienie zdjęć ślubnych, bo przyjdę i robiąc zdjęcia będę głośno pierdział. Normalne? Ależ tak! Nawet bardziej niż omawiana sesja.
    Ktoś powie, że nie jesteśmy przyzwyczajeni i teraz nas to szokuje a później nie będzie. Później to może nas nie będzie szokować, gdy młodzi porwą dziecko, zaszlachtują, a jelita rozciągną na drzewie jako girlandy.
    Jakieś zasady współżycia w społeczeństwie muszą obowiązywać.
    Jeżeli będziemy te zasady rozmywać to jest to prosta droga ku anarchii. A w tym ustroju wygrywają umięśnione zwierzęta. A zasady znikną? Nie! Będą, ale jakie to boję się nawet myśleć.

EDIT

I zastanówmy się jeszcze. "Przystankiem" pomiędzy robieniem sobie zdjęć na cmentarzu a rozbebeszonym dzieckiem będzie sesja szarpana ze starszymi ludźmi w formie "zobaczcie jaka jestem piękna a jaka ta starucha pomarszczona". I też fizycznie nikogo nie skrzywdzą. Co najwyżej parę "pomarszczonych śmieci" się popłacze. Ale co tam. Kontrast będzie jeszcze lepszy. Ja uśmiechnięta a ta zaryczana. Fajnie?

Wiem, że dyskusja taka nie prowadzi do niczego, bo każdy z nas kieruje się innymi zasadami. Ale warto o tym pomyśleć. Ktoś kiedyś powiedział, że rozwój cywilizacyjny prześcignął już rozwój duchowy. A to nie jest zbyt dobre.

Zresztą dzieje się to już teraz pomalutku i tak, że już prawie tego nie zauważamy. Przykłady? Oddajemy rodziców do domów starców? A jakże! Mamy coraz lepsze samochody, lepiej mieszkamy a nie potrafimy dotrzymać danego słowa. Zasada, że liczy się "papier" jest tak powszechna, że jest to normalnym postępowaniem a de facto jest tylko zabezpieczaniem się przed kłamstwem drugiego. Po prostu rewelacja! Ale na takim świecie żyjemy. Normy moralne przestają istnieć. I to jest smutne.
    I mówię to jako agnostyk. Nie stoi za mną żadna religia jeśli kogoś to zainteresuje.
    Ostatnio edytowane przez KrzysK ; 03-12-2009 o 18:05

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów