okropnośc! okropnosc jednym słowem, nie moge zrozumiec sesji w starych fabrykach, wysypiskach smieci i śmietnikach, a na cmentarzu to totalne przegięcie...
okropnośc! okropnosc jednym słowem, nie moge zrozumiec sesji w starych fabrykach, wysypiskach smieci i śmietnikach, a na cmentarzu to totalne przegięcie...
nx100
Może nie sesje, ale zdjęcia młodym (takie było ich życzenie) jak składaja kwiaty na grobie jednego z rodziców tak, robiłem. Oczywiście ani w albumie ani w prezentacji ich nie było, były tylko na płycie.
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
no właśnie zawsze sie zastanawiam czy to wychodzi od fotografa, który delikatnie sugeruje ;-) że teraz taka fajna moda jest i żeby PM nie była zacofana ;-) czy młodzi sami wychodzą z inicjatywą fotografowania w fabryce?
pytanie: czy moda nie zniknie tak szybko jak sie pojawiła a PM nie będzie zniesmaczona oglądajac te zdjecia za 5 czy 10 lat?
czy wyglądanie synchroniczne zza drzewkanie jest czasem bezpieczniejsze... ;-) ?
nx100
Cmentarz na plener ślubny to chyba jednak małe nieporozumienie. Robię zdjęcia plenerowe w różnych miejscach np. kościoły, stare pałace czy nowoczesne osiedla, ale cmentarz uważam ze jedno z tych miejsc, gdzie plener ślubny jest zwyczajnie niesmaczny. Natomiast cmentarze jako obiekty do fotografowania polecam jak najbardziej
www.pleneri.com
jeśli robisz jakiemuś koledze-fotografowi-to na pewno nie będzie chciał zdjęć w stylu "przytulanie i obejmowanie drzewa"
Temat z kopaniem dołu i zakopywaniem Panny Młodej też już się przewinął.
ja jak Robię ślubniaki-to są dwie wersje zdjęć-dla Rodziny i dla Młodych-czasami sam "zmuszam" Pare młodą do zapozowania "dla rodziny"
czemu to ma byc MODA ? ... moda to jest 15 na 20 zdjec robionych fishem , ale odkad dobor miejsc , stylizacji , poz itd byl i jest moda ? ;] , w koncu to zalezy zawsze od tego co chce klient , co chce pokazac fotograf i co RAZEM chca zrobic
owszem moze i dla jednych to glupi pomysl ale dla innych pstrykanie w parku jest glupie i nudne
no comment...
Według mnie ślubna sesja na cmentarzu to nie tyle przegięcie ze względu na parę młodą i estetykę ile robienie sobie "jaj z pogrzebu" tzn. jest to miejsce, ktoremu należy się powaga i szacunek a sesja ślubna to niejako połaczenie fashion/glamour itp czyli zabawa. Wydaje mi się, że z tego powodu byłbym na nie. Natomiast jeśli para młoda ma czarny humor to profesjonalista może czy powinien spełniać zachcianki, byle nie kosztem robienia trzody w takich miejscach.