Strona 30 z 84 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Uzależniony

Domyślnie

Ceny, które podałeś są świetne - rozumiem, że bez europejskiej gwarancji...
    Ja od dawna pytam takich rozterkowiczów sprzętowych rozwodzących się nad wyższością rozdzielczości np Nikkora 24-70 jakie odbitki drukuje? Zazwyczaj słyszę, że max to ok 21x15cm. Na takie sytuacje mam przygotowane 2 odbitki w rozmiarze 30x20 - jedną ze starego, mydlanego 24-70L na starym 5D, drugą z D700 i hipernanokrystalicznego 24-70. Dla wybitnych onanistów lupa w komplecie. Obrobione identycznie.
    Różnic 0 - słownie: ZERO. Wtedy zazwyczaj kończą się dywagacje nad wyższością świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy...
    Bierz zatem to co Ci pasuje, na co Cię stać, czego potrzebujesz.

Domyślnie

Nie-nie, cena jest z gwarancja PL. Mam mozliwosc wziac sprzet na tax free (zwrot VAT) dla podroznych.

Zgadzam sie z tym, co napisales w 100% i dzieki za opinie.

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Ceny, które podałeś są świetne - rozumiem, że bez europejskiej gwarancji...
    Ja od dawna pytam takich rozterkowiczów sprzętowych rozwodzących się nad wyższością rozdzielczości np Nikkora 24-70 jakie odbitki drukuje? Zazwyczaj słyszę, że max to ok 21x15cm. Na takie sytuacje mam przygotowane 2 odbitki w rozmiarze 30x20 - jedną ze starego, mydlanego 24-70L na starym 5D, drugą z D700 i hipernanokrystalicznego 24-70. Dla wybitnych onanistów lupa w komplecie. Obrobione identycznie.
    Różnic 0 - słownie: ZERO. Wtedy zazwyczaj kończą się dywagacje nad wyższością świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy...
    Bierz zatem to co Ci pasuje, na co Cię stać, czego potrzebujesz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    odpowiadajac powaznie na zadanie pytanie to jesli uzywasz zoomow to nikon jak stalek to canon
    obiegowa opinia, ciągle powtarzana. I po trosze nieprawdziwa - w obie strony.
    Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    ...Napisalem swoja wypowiedz nie biarac pod uwage pieniaedzy. Canon ma zoomy tez bdb f4 jak i 2,8. Ale sam przyznasz ze 14-24 24-70 70-200II jest nie do podrobienia, tak samo jak 5d 24L 25L 85L.
    Canon ma budżetowe zoomy o jasnosci 4.0. Nikon nie. Co do lepszości stałek - w zakresie jasnych długich tele jest generalnie po równo. Nikon ma też co nieco fantastycznych stałek. 105/2.8 macro canon pokazał odpowiednik dopiero teraz. Nikona 200/2 jest fantastyczny. 105 i 135 DC - super. 85/1.4 kosztuje w miarę ludzkie pieniądze, nie wszystkich w canonie stac na 85/1.2, więc z kolei można powiedzieć, że nikon ma lepszą cenowo - tańszą alternatywę do prostego 85/1.8. 50/1.4 - to samo. Szerokie kąty nikona były zawsze cenione, ale fakt że teraz brak tych bardzo jasnych. Bo że brak w szerokich kątach silnika to nie jest wcale az tak widoczne. Ogniskowanie w szerokich kątach i tak jest błyskawiczne, a GO duża.

Mówiąc o doborze obiektywów trzeba podawać konkretnie o jakich szkłach się myśli, bo z tymi przewagami to jest tak różnie. Bywa (o dziwo) w pewnych wypadkach, że canon ma fajniejszego zooma, a nikon - stałkę.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nikona 200/2 jest fantastyczny.
    Ja formalnie tylko zapytam to jak nazwać Canona 200/2, który umożliwia 1/15 na cropie i jest .5 kg zauważalnie lżejszy?
    Jazda się zacznie jak wyjdą nowe Nikkory: 24-8/1.4, 35/1.4, 50/1.2? i 85/1.4, 200/4VRm i 80-400VR. Przestaną dokuczać kolorki Nikona a i parę stałek Canona zacznie mydlić
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    (...)a i parę stałek Canona zacznie mydlić
    no juz nie wmawiaj mi, ze to nawet w tej chwili jest jakis problem

inna kwestia, ze jak patrze na taka Sigme 50/1.4, to stalki Canona realnie sa, z kilkoma wyjtkami, mydlane. dochodzi do tego, ze zaczynam powaznie preferowac Sigme, a to chyba dobitnie uzmyslawia dramatyzm sytuacji :-D
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dochodzi do tego, ze zaczynam powaznie preferowac Sigme, a to chyba dobitnie uzmyslawia dramatyzm sytuacji :-D
    A ja zerkam na S120-300, "bo to jak z tą Jadźką od Kargulów - "jak się tak napatrzę, i w nocy się przyśni, to jej tak nienawidzę, że strach!" ..."
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    obiegowa opinia, ciągle powtarzana. I po trosze nieprawdziwa - w obie strony.
    Obiegowa?? Obiegowe mnie nie interesuja. Pisalem z dosiwadczenia

- mam d700 14-24 24-70 ( czesto uzywam), przeszlo przez moje rece 80-200 , stara 50 1,4, 8 1,4
    - mam 5d2, 5d1 i wszystkei stalki od 14 do 135 + 70-200 2,8 IS. 16-35

Zreszta w niejednym watku dawalem wyrac co mysle o porownywaniu dwich systemow.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ja formalnie tylko zapytam to jak nazwać Canona 200/2, który umożliwia 1/15 na cropie i jest .5 kg zauważalnie lżejszy?
    tak samo - fantastyczny
    Dałem przykład po prostu super szkiełka - stałki w nikonie. By uzmysłowić, że też są. Bo jak mi ktos powie, że w nikonie nie ma dobrych stałek to skończe dyskusje :smile:

trampek - podałem kilka szkieł które się wyłamują spod tego ogólnego stwierdzenia. Jesli to sa szkła, których ty nie używałeś to OK, ale dlatego piszę by nie generalizować za bardzo. Trzeba rozpatrywać konkretne obiektywy. I właśnie teraz wymieniasz konkrety.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A ja zerkam na S120-300, "bo to jak z tą Jadźką od Kargulów - "jak się tak napatrzę, i w nocy się przyśni, to jej tak nienawidzę, że strach!" ..."
    nie no... u mnie tez na skarbonce jest napis 120-400.
    ale jak dla mnie, do landszaftu, to przy wylaczonym AF mozna dzialac.
    i syfiasta musztarde w roli kolorow tez przeboleje w tym zakresie.

przy 50/1.4 juz gorzej by bylo...
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak dla mnie 50/1,4 Canona gra i buczy.
    Mam i używam,chyba najczęściej.
    Sigmy nie miałem,więc nie będę wyrokował,ale z testów (tak,wiem-mało miarodajne) wypada ta Sigma nieciekawie w porównaniu z Canonem:
    http://www.the-digital-picture.com/R...0&LensComp=473
    Canon po przymknięciu do 5,6-9 to całkiem sympatyczny okaz.

Strona 30 z 84 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów