Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Niektórzy nie mogą się nadziwić, o co właściwie chodzi z tymi wszystkimi szumami, brakiem detali w mRAWach...
    wiesz, miniaturki to ja pokazuje na ISO 1600 - 3200 bezszumne i ostre, w dodatku po duzym kadrowaniu

pokaz kilka wycinkow 1:1, najlepiej takie gdzie widac tez kawalek nieba nad zwierzakiem
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    wiesz, miniaturki to ja pokazuje na ISO 1600 - 3200 bezszumne i ostre, w dodatku po duzym kadrowaniu

pokaz kilka wycinkow 1:1, najlepiej takie gdzie widac tez kawalek nieba nad zwierzakiem
    Ja nic nie chcę udowadniać. Po prostu powiedziałem tej żyrafie, o czym się tu gada i się zadziwiła Poniżej - szumiące niebo.

I jeszcze mydlane mRAWy. Wycinek oczywiście.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 28-11-2009 o 22:23
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja nic nie chcę udowadniać. Po prostu powiedziałem tej żyrafie, o czym się tu gada i się zadziwiła Poniżej - szumiące niebo.
    ja mysle ze bardziej sie zdzwila ze ktos kupil tą puszke ;-)

crop wyglada naprawde slabo, bardzo slabo, chyba ze to obiektyw tak mydli
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja mysle ze bardziej sie zdzwila ze ktos kupil tą puszke ;-)

crop wyglada naprawde slabo, bardzo slabo, chyba ze to obiektyw tak mydli
    Słoń też mydlany?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Słoń też mydlany?
    szczerze? nie mydlany ale jakis taki dziwny, widac ze ostrzony, bo to ostrosc nienaturalna bardzo, ale dodatkowo fotka wyglada jak interpolowana w gore, mimo ze to mRAW czyli tak byc nie powinno, ale wynika to chyba z zbyt mocnego ostrzenia (dlatego dobrze jest widziec niebo niebieskie, bo wtedy od razu wylazi szum przy wyostrzaniu)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

szczerze? nie mydlany ale jakis taki dziwny, widac ze ostrzony, bo to ostrosc nienaturalna bardzo, ale dodatkowo fotka wyglada jak interpolowana w gore, mimo ze to mRAW czyli tak byc nie powinno, ale wynika to chyba z zbyt mocnego ostrzenia (dlatego dobrze jest widziec niebo niebieskie, bo wtedy od razu wylazi szum przy wyostrzaniu)
    To zbyt mocne ostrzenie to USM 300;0,3. Praktycznie wszystkie fotki tym przejeżdżam na dzień dobry, bo niestety filtr AA swoje robi. Na tym zdjęciu nie ma nieba, więc Ci nie pokażę kawałka, ale żyrafa była ostrzona dokładnie tak samo.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Kolaj choćbyś pokazał nie wiem jak ostre zdjęcie to będzie mydlane i koniec - przecież to już zostało przez "specjalistów ostrościowo-pikselowych" raz i ostatecznie ustalone :-D. Szkoda Twojego czasu :-D.
    Ale ja się w sumie nieźle bawię
    Bardziej ciekawi mnie sytuacja gdyby to zdjęcie nie miało exifa .
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 28-11-2009 o 22:55 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Kolaj myślę,że Kolekcjoner ma niestety rację

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Słoń też mydlany?
    Kolaj choćbyś pokazał nie wiem jak ostre zdjęcie to będzie mydlane i koniec - przecież to już zostało przez "specjalistów ostrościowo-pikselowych" raz i ostatecznie ustalone :-D. Szkoda Twojego czasu :-D.

"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

widzisz, mylisz sie, ja nie oceniam puszki, tylko wlasnie zdjecia, niewazne jakie to by bylo body, nie bez powodu, majac 350D przez lata nie kupowalem nic innego bo nie oferowalo mi w cropie lepszej jakosci zdjec, mimo iz robilem nim sport i to nie amatorsko, ja przez ponad rok 350D robilem sport zawodowo, nawet na reprezentacji Polski w pilke nozna i itd

dopiero potem sie zarazilem 1D...

dla mnie najwazniejsze pytanie brzmi dlaczego Wy kupujecie tego 7D? skoro lepszy obrazek da 30D, 40D, 50D? a nawet seria xxxD (oczywiscie jak ktos kupil do filmowania to go uprawiedliwia i czekam na efekty) jakie macie przeslanki do wydawania ponad dwukrotnie wiecej pieniedzy za puszke sredniej klasy z MOZE nieco lepszym AF od serii xxD? Chociaz AF jest raczej marnym argumentem, jak ktos robi sport to powinien kupi 1D2, bo za niewiele wiecej kupi go z wliczona wymiana migawki

nie ukrywam, ze od zawsze interesowala mnie psychologia i to wlasnie jest zagadnienie z psychologii, BO NIE MA ZADNYCH PRZESLANEK TECHNICZNYCH PRZEKONUJACYCH DO KUPNA 7D. (oprocz oczywiscie filmow)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

skoro lepszy obrazek da 30D, 40D, 50D? a nawet seria xxxD
    Jak mi jakość obrazu z 7D przestanie wystarczać, to zawsze mam w odwodzie swoje stare 20D Przepraszam, ale zauroczył mnie ten kawałek.

Chociaz AF jest raczej marnym argumentem, jak ktos robi sport to powinien kupi 1D2,
    No właśnie AF był dla mnie kluczowy. "Sport" zdarza mi się robić ale 1D2 jest dla mnie złym wyborem ponieważ:

- Nie lubię kupować kota w worku a tym jest dla mnie kupowanie rzeczy używanych.
    - Sport nie jest jedyną dziedziną fotografii. Czasami potrzebuję także UWA. To przekreśla nie tylko 1D2 ale i 1D4. Na 1DS mnie nie stać.
    - Lubię makrofotografię i chcę mieć LiveView i odkurzacz.

7D ma właściwie wszystko, czego potrzebuję (AF, szybkostrzelność, niezłe wysokie ISO, akceptowalna dla mnie jakość), choć wcale nie obraziłbym się, gdyby był pełnoklatkowy.

nie ukrywam, ze od zawsze interesowala mnie psychologia i to wlasnie jest zagadnienie z psychologii, BO NIE MA ZADNYCH PRZESLANEK TECHNICZNYCH PRZEKONUJACYCH DO KUPNA 7D. (oprocz oczywiscie filmow)
    No to tyle, jeśli chodzi o moją chorą psychikę
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 28-11-2009 o 23:24 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów