Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 28-11-2009 o 22:23
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
szczerze? nie mydlany ale jakis taki dziwny, widac ze ostrzony, bo to ostrosc nienaturalna bardzo, ale dodatkowo fotka wyglada jak interpolowana w gore, mimo ze to mRAW czyli tak byc nie powinno, ale wynika to chyba z zbyt mocnego ostrzenia (dlatego dobrze jest widziec niebo niebieskie, bo wtedy od razu wylazi szum przy wyostrzaniu)
To zbyt mocne ostrzenie to USM 300;0,3. Praktycznie wszystkie fotki tym przejeżdżam na dzień dobry, bo niestety filtr AA swoje robi. Na tym zdjęciu nie ma nieba, więc Ci nie pokażę kawałka, ale żyrafa była ostrzona dokładnie tak samo.
Ale ja się w sumie nieźle bawię
Bardziej ciekawi mnie sytuacja gdyby to zdjęcie nie miało exifa.
![]()
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 28-11-2009 o 22:55 Powód: Automerged Doublepost
Kolaj myślę,że Kolekcjoner ma niestety rację![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
widzisz, mylisz sie, ja nie oceniam puszki, tylko wlasnie zdjecia, niewazne jakie to by bylo body, nie bez powodu, majac 350D przez lata nie kupowalem nic innego bo nie oferowalo mi w cropie lepszej jakosci zdjec, mimo iz robilem nim sport i to nie amatorsko, ja przez ponad rok 350D robilem sport zawodowo, nawet na reprezentacji Polski w pilke nozna i itd
dopiero potem sie zarazilem 1D...
dla mnie najwazniejsze pytanie brzmi dlaczego Wy kupujecie tego 7D? skoro lepszy obrazek da 30D, 40D, 50D? a nawet seria xxxD (oczywiscie jak ktos kupil do filmowania to go uprawiedliwia i czekam na efekty) jakie macie przeslanki do wydawania ponad dwukrotnie wiecej pieniedzy za puszke sredniej klasy z MOZE nieco lepszym AF od serii xxD? Chociaz AF jest raczej marnym argumentem, jak ktos robi sport to powinien kupi 1D2, bo za niewiele wiecej kupi go z wliczona wymiana migawki
nie ukrywam, ze od zawsze interesowala mnie psychologia i to wlasnie jest zagadnienie z psychologii, BO NIE MA ZADNYCH PRZESLANEK TECHNICZNYCH PRZEKONUJACYCH DO KUPNA 7D. (oprocz oczywiscie filmow)
Jak mi jakość obrazu z 7D przestanie wystarczać, to zawsze mam w odwodzie swoje stare 20DPrzepraszam, ale zauroczył mnie ten kawałek.
No właśnie AF był dla mnie kluczowy. "Sport" zdarza mi się robić ale 1D2 jest dla mnie złym wyborem ponieważ:
- Nie lubię kupować kota w worku a tym jest dla mnie kupowanie rzeczy używanych.
- Sport nie jest jedyną dziedziną fotografii. Czasami potrzebuję także UWA. To przekreśla nie tylko 1D2 ale i 1D4. Na 1DS mnie nie stać.
- Lubię makrofotografię i chcę mieć LiveView i odkurzacz.
7D ma właściwie wszystko, czego potrzebuję (AF, szybkostrzelność, niezłe wysokie ISO, akceptowalna dla mnie jakość), choć wcale nie obraziłbym się, gdyby był pełnoklatkowy.
No to tyle, jeśli chodzi o moją chorą psychikę![]()
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 28-11-2009 o 23:24 Powód: Automerged Doublepost