Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Mam nieodparte wrażenie widząc takie opinie, że gdyby wybór padł na alternatywę - poziom zadowolenia byłby równie wysoki
    Oj nie Wiesz ciagle myslalem, ze bedzie zakres tonalny na poziomie 50D, szumy takze, w koncu 15mpix a 18mpix wcale nie daje AZ takiej roznicy, aby pojawily sie tak moce szumy juz na 200. 7D ma chyba po raz pierwszy matryce Canona o ile sie nie myle i chyba nie wyszlo to na dobre (poza ostroscia).
    Ja od samego poczatku bylem za 5D, jednak ciagle dawalem szanse 7D. Rozczarowal mnie, wiec jestem tym bardziej zadowolony z wyboru.
    Przy nadziei trzymala mnie jeszcze obawa, ze jako fotoprzyrodnik bede zawidziony z FF, strasznie chcialem miec wszystko w jednym - w lesie takze mozliwosc nagrania przyrody. Tego mi szkoda, jednak jak jak pisalem wczesniej cos za cos, a te drugie COS jednak bardziej przemawia niz fajny AF, crop (mm) i 60fps Majac 5D mam skok jakosci zdjec, nie jest on marginalny, ale widze go ZNACZNIE

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Oj nie Wiesz ciagle myslalem, ze bedzie zakres tonalny na poziomie 50D, szumy takze, w koncu 15mpix a 18mpix wcale nie daje AZ takiej roznicy, aby pojawily sie tak moce szumy juz na 200. 7D ma chyba po raz pierwszy matryce Canona o ile sie nie myle i chyba nie wyszlo to na dobre (poza ostroscia).
    A nie wziąłeś pod uwagę możliwości, że większe szumy wynikają z mniejszego odszumiania w puszce? W testach to ładnie nie będzie wyglądać, ale daje znacznie większe pole do manewru przy obróbce. Zauważ, że jpegi z tego korpusu są wg optycznych bardzo dobre, narzekają tylko na rawy.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów