Strona 23 z 67 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Domyślnie

Hurra! Jest AUTOISO! Nono .. nawet nie podejrzwalem o to canona ale o ile zrozumialem to mozna w trybach P/Av/Tv/M skonfigurowac sobie tak sprzet zeby iso,czas i przyslona plywaly w ustalonych PRZEZ SIEBIE górnych i dlonych przedzialach. BRAWO!

(zainteresowani strony 65, 208 i 211).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Hurra! Jest AUTOISO! Nono .. nawet nie podejrzwalem o to canona ale o ile zrozumialem to mozna w trybach P/Av/Tv/M skonfigurowac sobie tak sprzet zeby iso,czas i przyslona plywaly w ustalonych PRZEZ SIEBIE górnych i dlonych przedzialach. BRAWO!

Szkoda że dopiero w puszce za 15 tyś ;-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Czym to się różni od "Safety shift C.Fn I -8 ) w Mk III?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 12-11-2009 o 17:57
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

[QUOTE=huh;720673]to 5k to jakas pulapka ?
    to c 1d mark IV ma kosztować 5k ?

QUOTE]

5k ale $ i to w USA, w Europie , to będzie 5k pewnie euro

Pełne uzależnienie

Domyślnie White paper

http://www.usa.canon.com/uploadedima...20IV%20WP1.pdf

Już jakby łagodniejszy - żadne tam "Odrodzenie EOSa", tylko zwyczajny "Nowy standard doskonałości".
    Therefore, all EOS-1D Mark IV users can benefit from the camera’s image quality improvements, even those users who prefer RAW captures only.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 13-11-2009 o 00:25
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Czym to się różni od "Safety shift C.Fn I -8 ) w Mk III?
    Luzna interpretacja:
    Zalozmy tryb Av i tryb keine grenzen(SS) ON. F 2.0 iso 100 sloneczny dzien. W cieniu da sie zyc, czasy na poziomie 1/4000 - 1/8000, ale w sloncu zaczyna pikac dioda ze z tym Av to jestesmy w jasnej, bardzo jasnej d... i wtedy SS wkracza do akcji zmieniajac nam z F2.0 na np F3.5 jednoczesnie informujac ze uratowal nam dupsko i za to kasuje 100 baksow na konto inzyniera ktory to wymyslil

Analogowa sytuacja dotyczy trybu Tv tylko tam keine grenzen dotyczy czasu.
    Jesli sobie zdefiniowalismy drabinke(NOWOSC!, NOWOSC!) w ktorych maja poruszac sie F, t, ISO to SS w krytycznych, podbramkowych sytuacjach ma w d.. odpowiednio drabinki F i t jesli C.Fn I-8 = 1 lub drabinke ISO jesli C.Fn I-8 = 2. W przypadku gdy C.Fn I-8 = 0, jestesmy kwardzi i nasze pomylki bierzemy na klate...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Artykuł sponsorowany Sorry, ale wszystko, dosłownie wszystko to są dokładnie rzeczy które ludzie (ja też, bo najprawdopodobniej będę MarkaIV kupował) będący "targetem" chcą usłyszeć. Mając taką renomę (w domyśle: do stracenia), robić ślub przedprodukcyjną puszką, którą się received 24 hours before wedding? jassne... Obowiązkowa drobna uszczypliwość w stosunku do Nikona (other manufacturers i kolory skóry). Autofocus - Canon have spent a lot of time and energy on this aspect of the camera and it shows. (puk puk, jaka jest jedna z największych obaw w stosunku do Mk4? ;-)). A już z tym stwierdzeniem że crop 1.3 jest w sumie lepszy bo nie trzeba aż tak majtać oczami w rogi obrazu, to w ogóle przegiął

Nie mówię że to bujdy ale w takiej formie mnie nie przekonuje. Marketing Canona musi się bardziej postarać

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Nie mówię że to bujdy ale w takiej formie mnie nie przekonuje. Marketing Canona musi się bardziej postarać
    Ale po co?
    Skoro:
    (ja też, bo najprawdopodobniej będę MarkaIV kupował)
    Ja odnoszę wrażenie, że ten segment rynku jest z deka wygłodniały u Canona i lifting mkIII był bardzo potrzebny.
    Pytanie czy ta premiera to prawda - aż trudno w to uwierzyć .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

Artykuł sponsorowany

podobnie jak ty myślę o tym artykule.
    jednak nie zgadzam się , że wyczytałem/dowiedziałem się tego co mnie najbardziej interesuje... :-D

przede wszystkim jeśli chodzi o iso /choć to akurat najmniej mnie interesuje w tej chwili/ to pokazane sample nie rzuciły mnie na kolana... (inaczej niż zaprezentowane z d4 na fotopolis)
    ciekawi mnie praca af w trybie servo.......
    ciekawi mnie jak sprawuje się zapis na dwie karty w serii z rozgraniczeniem na raw i jpg
    ciekawi mnie jakość/rozdzielczość/dr matrycy....

na odpowiedzi na moje "ciekawi mnie" jeszcze poczekam...
    mam nadzieję,że będziesz miał to body przede mną i od ciebie też dowiem się kilku ciekawych rzeczy z tego co mnie intersuje w tej puszce... :cool:
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Strona 23 z 67 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów