Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
Nie - nie jestem pierwszym naiwnym, który da sobie wcisnąć, że puszka segmentu xxd (bo tak pozycjonowana jest siódemka)
Nie jest 8).
Co nie zmienia to faktu, że tu masz całkowitą rację.
Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
Miałem trzy 1d2, dwa 1d i dwa 1ds2 - to są puchy naprawdę pancerne. Wody się nie boją, a o problemach z migawką nie wiem po prostu nic. Koledzy, także nasi z forum, mają na licznikach po 400k na jednej midze i jakoś puszka nie chce klękać.
Co nie zmienia też kolejnego faktu, że kupno używanego aparatu jest obarczone sporym ryzykiem (zwłaszcza z tego segmentu), że się kupi trupa. I tutaj żadne teorie nie działaja, bo trzeba mieć po prostu szczęście.
Co do różnic w wielkości matrycy APS-H jest na pewno bliżej do FF-a więc wnioski są oczywiste.
Co do różnic w body pod względem możliwości tutaj różnice przemawiają na korzyść 7D.
Co do szczegółów matrycy 7D - nie wiem jak to wychodzi w testach - jak to w testach zależy co kto testuje ale na moje oko na podobnych zdjęciach w 7D jest sporo więcej szczegółów niż w moim 40D jest też sporo lepiej jeśli chodzi o wysokie iso, tyle że to kwestia indywidualna jaką kto ma tolerancję na te zagadnienia.