Strona 19 z 48 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 474

Wątek: Odczytanie licznika w 40D, 450D, 50D, 500D, 5D MkII, 7D

Muad'dib
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum!
    Mam pytanie na które nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi w żadnym innym temacie, a nie chciałbym zakładać nowego z tak (mam nadzieję) błahego powodu. Niedawno kupiłem nowy aparat - Canona 40D. Zaraz okazało się, że numeracja zdjęć zaczyna się od 1800. Sprzedawca powiedział, że to z winy karty, której on używał w celu sprawdzenia aparatu przed wysłaniem. Na tym forum przeczytałem, że to prawdopodobne. Ale program EOSinfo i jego wcześniejsza wersja - Shuttercount pokazują przebieg na poziomie 1950 klatek... I gdzie teraz leży prawda? Myślę, że to pytanie może być przydatne też dla innych użytkowników będących w podobnej sytuacji
    pozdrawiam

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Muad'dib Zobacz posta
    Sprzedawca powiedział, że to z winy karty [ciach] ale program EOSinfo i jego wcześniejsza wersja - Shuttercount pokazują przebieg na poziomie 1950 klatek... I gdzie teraz leży prawda?
    A jak myślisz? Ile dałeś za ten korpus? Może nie warto robić wiatru o tak niski przebieg?
    Choć w sumie o sprzedawcy dobrze to nie świadczy...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Muad'dib
    Guest

Domyślnie

Merde Za korpus dałem trochę ponad 3000, to nówka miała być, a ceny się niestety ostatnio podniosły... W gruncie rzeczy nie robiłbym afery, ale używka to używka, a jakbym chciał taki kupić to bym sobie wybrał coś z giełdy na CanonBoard, czy Allegro i zapłacił mniej. I miałem wiatru nie robić, ale zobaczyłem to http://www.winmar.pl/p5855,Canon_40D...yjna_Cena.html Oczywiście to ten sam sklep w którym kupiłem mój, rzekomo nowy aparat... No i teraz jestem de facto 300 pln w plecy, prawda?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Merde Za korpus dałem trochę ponad 3000, to nówka miała być, a ceny się niestety ostatnio podniosły...
    Ożesz... IMHO 2,5k to już by było sporo, reklamuj...
    Dobrze wiedzieć, kogo w przyszłości omijać.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 21-11-2009 o 20:00
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Muad'dib
    Guest

Domyślnie

No i oczywiście będę go reklamował, tylko że nie wiem czy w serwisie mogą mi orientacyjnie podać daty zdjęć, bo sklep zawsze może się wyprzeć, że to ja tak migawkę zużyłem... Żeby nie offtopować przesadnie dodam, że nowsza wersja Shuttercount, czyli Eosinfo podaje ten sam wynik. Rozumiem, że programy są w 100% wiarygodne?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

No i oczywiście będę go reklamował, tylko że nie wiem czy w serwisie mogą mi orientacyjnie podać daty zdjęć, bo sklep zawsze może się wyprzeć, że to ja tak migawkę zużyłem... Żeby nie offtopować przesadnie dodam, że nowsza wersja Shuttercount, czyli Eosinfo podaje ten sam wynik. Rozumiem, że programy są w 100% wiarygodne?
    Generalnie wszystkie znaki na niebie i ziemi (dwa nowe korpusy z B&H pokazujące dokładnie tyle ile zrobiłem do czasu podłączenia do shuttercounta czyli 2 i 3) wskazują że tak.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Dołączę się do pytanka, poniewaz jakiś tydzień tem zakupiłem w Euro EOSa7d, w tej chwili dopiero zauważyłem że numeracje fotek zaczęły sięod jakiś 4tys, nie wiem w tym momencie co myśleć, czyżb moja "nowa" 7ka miała taki przebieg czy można to jakoś inaczej wytłumaczyć.

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Odczytaj licznik to będziesz wiedział, o albo poczytaj forum.

Numeracja zdjęć to nie liczba klapnięć lustra czy otwarcia-zamknięcia migawki.
    Śpij spokojnie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

To ja mam jeszcze pytanko da się już jakoś (w warunkach domowych) może odczytać przebieg Eosa 300D?? Bo wiem, że nie szło kiedyś, a może się coś zmieniło... jestem ciekaw ile ta moja puszka ma już klapnięć...

pzdro!
    40D+300D + 18-55 IS + 70-200 mm f/4 L + inne graty

Coś już napisał Awatar RedWine
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

EOS Info do sciagniecią ,

dla Canon-a 40 D przebieg gwarant. to 100 000 klapniec,

stad róznica czy 1800 a 2000 fotek żadna,
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ale zgadzam się jesłi był sprzedawany jako brand new . to jest unfair !
    Ostatnio edytowane przez RedWine ; 07-12-2009 o 16:34 Powód: Automerged Doublepost

RedWine and D'SLR
    CxD + kilka szkiełek i klamot ...

Strona 19 z 48 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów