o widzicie, u mnie w PSie mam tylko jakis profile: beta wiec poszukam moze uda mi sie sciagnac inne, i zobacze wtedy... dziękuje wszystkim za szybkie odpowiedzi
o widzicie, u mnie w PSie mam tylko jakis profile: beta wiec poszukam moze uda mi sie sciagnac inne, i zobacze wtedy... dziękuje wszystkim za szybkie odpowiedzi
Mam to samo Panowie, ale przy korekcji ekspozycji o -2 do -4 EV.
Wgrałem najnowszego softa 1.1.0. i tak jakby odrobinę lepiej. Choć do końca jeszcze nie miałem okazji przetestować.
Zafarb pojawiał się przy otwieraniu Camera RAW, a jak otwieram RAW'a DPP to nie mam czegoś takiego.
Ogólnie to mnie to też trochę zestresowało. Nowa pucha i już ZONK.
Pozdrawiam.
CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni)
nie ma zafarbu, wolane w DPP
Heniek
a taki offtop:
mam tez 70-200 2.8 IS L i z 7D nie chce mi za dobrze ostrzyć. Na 5MKII nie mialem zadnych problemów, kolega na 30D tez nie ma a u mnie małe mydło ... znowu puszka?
Nie masz się czym stresować. To tylko Adobe. Canon nie udostępnia profili nikomu i trochę trwa zanim Adobe zrobi swoje. Tak było zawsze z każdym nowym modelem aparatu. Teraz i tak jest szybko. ACR 5.6 (to JEST wersja beta) ma już całkiem przyzwoite profile do 7D. Za 2-3 tygodnie będzie wersja finalna i problem zniknie.
Aparat jest w porządku.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
dzieki bardzo Janusz, od razu kamien z serca ... przesiadlem sie z 5D MK II na 7D i powoli zaczynam żałować , ale stwierdziłem, że aż tak bardzo 5D nie bedzie mi potrzebne ... we'll see moze wróce do 5tki. pozdrawiam
Dzięki Janusz)
CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni)
Możesz śmiało instalować http://labs.adobe.com/wiki/index.php/Camera_Raw_5.6 - to jest release candidate ale wygląda OK.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
o widzisz jak ręką odjąłnie ma już tego kolorku, jednak to zwykly PS a tyle paniki
![]()
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-11-2009 o 23:11
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner