Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Canon 7D - różowy odcień na zdjęciach

Domyślnie

o widzicie, u mnie w PSie mam tylko jakis profile: beta wiec poszukam moze uda mi sie sciagnac inne, i zobacze wtedy... dziękuje wszystkim za szybkie odpowiedzi

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam to samo Panowie, ale przy korekcji ekspozycji o -2 do -4 EV.
    Wgrałem najnowszego softa 1.1.0. i tak jakby odrobinę lepiej. Choć do końca jeszcze nie miałem okazji przetestować.
    Zafarb pojawiał się przy otwieraniu Camera RAW, a jak otwieram RAW'a DPP to nie mam czegoś takiego.
    Ogólnie to mnie to też trochę zestresowało. Nowa pucha i już ZONK.
    Pozdrawiam.
    CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni )

Uzależniony

Domyślnie

nie ma zafarbu, wolane w DPP
    Heniek

Domyślnie

a taki offtop:

mam tez 70-200 2.8 IS L i z 7D nie chce mi za dobrze ostrzyć. Na 5MKII nie mialem zadnych problemów, kolega na 30D tez nie ma a u mnie małe mydło ... znowu puszka?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szefo Zobacz posta
    ...
    Ogólnie to mnie to też trochę zestresowało. Nowa pucha i już ZONK.
    Pozdrawiam.
    Nie masz się czym stresować. To tylko Adobe. Canon nie udostępnia profili nikomu i trochę trwa zanim Adobe zrobi swoje. Tak było zawsze z każdym nowym modelem aparatu. Teraz i tak jest szybko. ACR 5.6 (to JEST wersja beta) ma już całkiem przyzwoite profile do 7D. Za 2-3 tygodnie będzie wersja finalna i problem zniknie.

Aparat jest w porządku.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

dzieki bardzo Janusz, od razu kamien z serca ... przesiadlem sie z 5D MK II na 7D i powoli zaczynam żałować , ale stwierdziłem, że aż tak bardzo 5D nie bedzie mi potrzebne ... we'll see moze wróce do 5tki. pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki Janusz )
    CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni )

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Q34 Zobacz posta
    .... moze uda mi sie sciagnac inne, ....i
    Możesz śmiało instalować http://labs.adobe.com/wiki/index.php/Camera_Raw_5.6 - to jest release candidate ale wygląda OK.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

o widzisz jak ręką odjął nie ma już tego kolorku, jednak to zwykly PS a tyle paniki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Q34 Zobacz posta
    o widzisz jak ręką odjął nie ma już tego kolorku, jednak to zwykly PS a tyle paniki
    Niestety wygląda na to, że tzw. obcy soft kiepsko sobie radzi z Raw-ami z 7D póki co. To nie pierwszy taki przypadek.

Nie chcę być upierdliwy ale znów to nie ten dział - straszny bałagan się robi na forum. To już któryś wątek z rzędu w innym dziale.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-11-2009 o 23:11
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów