Zobacz wyniki ankiety: Kupilem/uzywam Canona 5D Mark II i wg mnie:

Głosujących
123. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Opinia o moim Canonie 5D Mark II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ja nie znajduję opcji dla siebie. Dla mnie obrazowanie jest gorsze niż w 5d1, mniej ostro (za sprawą upakowanej matrycy), więcej pracy w postprocesie co dla mnie jest wadą. AF - podobno lepszy, dla mnie jakby mniej pewny - nie wiem jak to uzasadnić, lepiej czułem starą piątkę. LCD - niby nie ma się czego czepiać, ale czasem miałem wrażenie, że na LCD jest ostrzej niż potem w kompie. Kolory z LCd nieco przekłamane. Filmy HD - świetny ficzer, porażką jest brak servo af. Ale ogólnie na plus. Menu - bardzo spoko. Iso - świetnie. Suma summarum - jakby zostawili wielkość piksela z 5d1 i obrazowałby jak 5d1 - to dla mnie bardzo fajne body. O braku uszczelnień, słabym AF i innych takich nie piszę - bo mówimy o 5d, a nie 1d.
    Himi, czym obrabiasz? Wiem, że masz puszkę od niedawna, ostrość wcale nie jest gorsza. Może to kwestia zastosowania innego wyostrzania, może to przyzwyczajenia po poprzedniej 5tce. Tak czy inaczej przyzwyczaisz się, bo w zasadzie nie masz wyboru 8)
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Himi, czym obrabiasz? Wiem, że masz puszkę od niedawna, ostrość wcale nie jest gorsza. Może to kwestia zastosowania innego wyostrzania, może to przyzwyczajenia po poprzedniej 5tce.
    co ma wyostrzanie softem do ostrości obrazowania, o którym to pisze Himi

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tak czy inaczej przyzwyczaisz się, bo w zasadzie nie masz wyboru 8)
    no racja, termin wazności 5D konczy sie na koniec tego roku i wszystkie body przestana robić już zdjecia
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów