Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Ja mam nową 450D i jest białe pudełko bez zadnego napisu![]()
Hyhy dokładnie.
Tajpoon daj sobie spokój,będziesz kartonem strzelał fotki czy aparatem??
Nie może to być Refubr bo to body weszło do sprzedaży niecałe pół rok temu.
Jeżeli na body nie ma żadnych otarć,jest 0 przebieg migawki to nie ma się czym przejmować.Pewnie jest to sklecony zestaw z osobnego body i obiektywu,wiele sklepów tak robi,zazwyczaj w takim przypadku powinna cena być trochę niższa niż w normalnym opakowaniu.Jak masz gwarancję EWS i nie ma żadnych niepokojących objawów to tak jak napisali poprzednicy idz rób foty i się nie przejmuj.
30D + 17-40L+ Plástico Fantástico
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Zadzwoniłem do sklepu (pisząc pierwszego posta juz było nieczynne) i powiedzieli ze dostali zestawy canona z lampą i akcesoriami, wszystko było w dużym oznakowanym pudle, a w środku białe pudełka.
Jak by ktoś szukał w przyszłości to już wie ;-)
ło matko, co drugi to lepsze pomysły
Canon sprzedaje sprzęt w różnych konfiguracjach - często są to zestawy zbiorcze/kitowe, zapakowane w jeden duży, oryginalny karton (takie wielkie czerwone pudła ładowane od góry). Korpusy z kitami są w nich zawsze pakowane w zwykłe białe pudełko bez naklejek. Podobnie ze szkłami, choć nie wszystkimi. Jako, że rzadko kto takie zestawy kupuje to sprzedawcy rozdzielają te komplety sprzedając każdą rzecz osobno. Dlatego dla przykładu nie uświadczymy raczej na naszym rynku szkła 24-105L w oryginalnym pudle - większość to białe pudła rozdzielone z 5D. Zakup osobno tego szkła jest kompletnie nieopłacalny.
Różnie też bywa z takimi boxami - czasem Canon pakuje wszystko o oryginalnych pudłach do tego zbiorczego, czasem pakuje je w białe bez napisów, na to nie ma reguły zauważyłem... ale np. lampy nigdy w boxie nie widziałem w białym pudełku - taka ciekawostka w razie "W"
Nie ma się co bać takich opakowań - wszystko w jak najlepszym porządku.
Ostatnio edytowane przez nowart ; 21-11-2009 o 19:55
Nawet gdyby było to sprzęt refurbished, to czy jego wartość jest niższa ? Jest to gorszy sprzęt i w ogóle nie warto zawracać sobie niem głowy ?