Pokaż wyniki od 1 do 10 z 618

Wątek: Canon EF 100 mm f/2,8 L macro IS USM

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Dobra, przyznawać się: kto w sobotę łaził z tym szkłem w Łazienkach pod Szopenem, miał dopięty pierścień i męczył uschnięte różyczki?
    Witam

Aż ze śmiechu się musiałem zarejestrować (czytam to forum od czasu do czasu, choć do dziś bardziej się trzymałem anglojęzycznych stron) - i odpowiedzieć.

Jam Ci to łaził. Jam różyczki marne męczył, przyznaję się.
    Pierwsze wyjście w teren by słoik potestować, a tu już oplotkują, a niech mnie :-D
    Tak, po odbiorze ze sklepu chciałem mocno wytężyć ten obiektyw, stąd i w świetle marnym, i z wiaterkiem w zawody, i z pierścieniem było robione. Na różyczce nawinął się malutki (2-3mm) pajączek, i na nim makro było próbowane.
    Pierścień leciwy, EF25 (nawet nie zalecany w instrukcji EF25 II), nie pomnę gdzie kupowany. Zależało mi na sprawdzeniu też, czy dobrze współpracuje z tą setką. Poprzednie obiektywy musiały mieć wyłączany AF. Ale współpracuje świetnie: i AF i IS działają.

Pozdrawiam
    Robert

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JRT Zobacz posta
    Tak, po odbiorze ze sklepu chciałem mocno wytężyć ten obiektyw, stąd i w świetle marnym, i z wiaterkiem w zawody, i z pierścieniem było robione. Na różyczce nawinął się malutki (2-3mm) pajączek, i na nim makro było próbowane.
    No witaj, jak widzisz nic tu się nie ukryje.
    Z żalem jednak stwierdzam, że chyba coś szwankuje linkowanie na forum, bo jakoś nie mogę dopatrzeć się tego pajączka pod Twoim postem. Rozumiem, że nadrobisz tę drobną zaległość, co? :wink:
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    No witaj, jak widzisz nic tu się nie ukryje.
    Z żalem jednak stwierdzam, że chyba coś szwankuje linkowanie na forum, bo jakoś nie mogę dopatrzeć się tego pajączka pod Twoim postem. Rozumiem, że nadrobisz tę drobną zaległość, co? :wink:
    Ołkej. Zatem oba zdjęcia na 1/400s, F/2.8 i ISO 800, pierwsze bez pierścienia EF25, drugie z pierścieniem.

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów