Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: Sklep Candys Polska

bicker7
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich,
    ten sklep to zwykła prymitywna ściema, tu nie chodzi o żadne pozycjonowanie, ani o próby itp. Sklep został stworzony na szablonie firmy, która udostępnia sklepy interentowe, (http://shoptrix.pl/cennik#zakladam) do 10 produktów można sobie otworzyć sklep za darmo, do 100 produktów kosztuje to 30 zł/mies. (niewiele). Nawet nie pokusili się o wykupienie własnej domeny, tylko stworzyli to na shoptrix.pl. Podziałają max 3 miechy i ślad po nich zaginie, a naiwni kasy nie odzyskają.
    Shoptrix.pl wymaga podania "imienia i nazwiska" (np Kaczor Donald), maila i hasła. Maile mają założone na darmowych serwerach (np dzial.finansowy.candyspol@prokonto.pl
    założone na www.prokonto.pl) a numery telefonów to zwykłe bezpłatne startery.
    Nie wierzę, że ktoś mógłby poważnie pomyśleć o zakupach w tym sklepie.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bicker7 Zobacz posta
    Nie wierzę, że ktoś mógłby poważnie pomyśleć o zakupach w tym sklepie.
    No to uwierz... Będziemy mieli powtórkę z rozrywki z zeszłego roku (JapanFoto). Pewnie coś w okolicach Bożego Narodzenia.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

JapanFoto był jednak o niebo lepiej zorganizowany. No i coś tam sprzedał, zanim właściciel wykonał "Wielką ucieczkę".
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Panowie, a tak na poważnie.
    Dyskutujemy z przymróżeniem oka, ale czy to nie kwalifikuje się do zgłoszenia "podejrzenia popełnienia przestępstwa"?
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Pisze, że dostał odpowiedź od Candys Polska. Ja też próbowałem oddzwonić to skrzynka się zgłasza. Metoda działania ta sama, przebieg rozmowy też.
    Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    ale czy to nie kwalifikuje się do zgłoszenia "podejrzenia popełnienia przestępstwa"?
    W takim razie jeśli to ci sami, do których linka podał Shadow to już w ub. tygodniu sprawa została zgłoszona na Policję o czym pisałem na forum Nikona wraz z opisem wielu rozmów telefonicznych z nimi przeprowadzonych.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 18-11-2009 o 16:59

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Wczoraj wysłałem maila z pytaniami a dzisiaj oddzwonili do mnie. Można odbierać towar osobiście . Adres mieli przysłać smsem za chwilkę. Czekam już 5 godzin... Jak myślicie ile jeszcze mam czekać?

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://209.85.135.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=pl

http://209.85.135.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=pl
    Ostatnio edytowane przez Husky ; 18-11-2009 o 17:38 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

To się nie doczekasz. Karta SIM od razu po zakończeniu rozmowy wylądowała w śmieciach a poszukiwania kolejnych jeleni trwają w najlepsze
    Podobnie jak na forum Nikona proponuję zasypywać ich mailami udając żywnie zainteresowanych klientów - niech sobie podzwonią, zawsze to jakieś koszty, może trochę to ich zniechęci...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Normalnie sprawa dla prokuratury bo widzę że ogłaszają się gdzie tylko się da żeby złapać jelenia. Co ciekawe jeśli się powie że przelejesz kasę od razu to gość Ci wyśle namiary na konto już po minucie

nowart ---> To mówisz, że jest już sprawa na Policji ? Bo jak co to mam tam kumpla to mogę mu naświetlić sprawę.

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

łukasińskiego 30 51 100 świdnica, problem w tym, ze Świdnica ma inny kod pocztowy 58-100. Ulica Łukasińskiego faktycznie jest ale jest też w wiekszosci miast na dolnym śląsku. Moze jest ktoś ze Świdnicy i zerknie co to za cudo. W googlach o numerze 30 cisza. Poza "slynna" firmą krzak
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

W Świdnicy na podanej ulicy nie ma budynku z numerem 30.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów