Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: Webinaria z obróbki zdjęć w Photoshopie po Polsku

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Janusz Body - w zasadzie odniosę się tylko do 3 punktu, po pozostałe 2 to oczywiście kwestia subiektywna, a tak jak wspomniałem na 1 webinarium, nie uważam się za eksperta, natomiast chciałbym wnieść coś do społeczeństwa internetowego w momencie, gdy już coś pokazać mogę. Co będzie dalej w projekcie - naprawdę namawiam tych, którzy coś potrafią (niezależnie jak bardzo są krytyczni wobec swojej pracy), by skontaktowali się na prv, bardzo chętnie zaproszę takie osoby jako prezenterów, a projekt będzie się rozwijał jeszcze lepiej.
    Wracając do 3 - webinarium jest formą wykładów - chodząc na uczelnie również uczestniczysz w wykładach, i mimo że możesz, to wielu profesorów zabrania używania nawet dyktafonu (nie mówię o porównaniu bezpośrednim, czyli kamerze). Oczywiście nie mam wpływu na to czy ktoś nagra czy nie, ale uważam za zachowanie odrobinę nie fer, jeśli ktoś podważa prośbę autora o nienagrywanie i nierozpowszechnianie materiału (zwłaszcza, że jest to jak by jedyny "wymóg" by uczestniczyć w webinarium). Jeżeli ktoś z Was uzna, że jest ponad to, i że zdanie osoby organizującej ewent ma za przeproszeniem w 4 literach - cóż. Mnie osobiście było by poprostu głupio pisać w ten sposób. Jeśli sam piszesz artykuły dla kogoś - robisz tak bo decydujesz o tym - że chcesz w ten sposób publikować. Ja zdecydowałem trochę inaczej i proszę jedynie o uszanowanie mojej decyzji, chyba, że zależy Ci, by pomysł tak szybko jak się pojawił, tak szybko upadł.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A co do samego terminu - wybrałem taki ponieważ sądziłem że będzie ok. Za chwilę ruszy forum, gdzie w jednym z wątków będzie można dyskutować dni i godziny seminariów, w innym proponować osoby do prowadzenia ewentu (lub nawet zgłaszać się samemu) itp. Mam nadzieję, że będę w stanie dostosować projekt bardziej pod Was.

PS PS... w pierwszych mailach po rejestracji była podana błędna godzina. Zaczyna się oczywiście o 22giej. Jeżeli się uda (a jutro sprawdzę czy się uda), to całe seminarium zarejestruję, i będzie możliwość udziału w powtórce, przy czym takowa nie będzie już miała możliwości zadawania pytań*i uczestnictwa w pewnym sensie na żywo.
    Ostatnio edytowane przez Cyberek ; 14-11-2009 o 01:26 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak ktoś coś chce nagrywać,rozpowszechniać to świadczy to jedynie o tym,że projekt ma wzięcie,więc Webinarium jest potrzebne,a na polskim podwórku podwójnie,bo tutaj jest nieurodzaj w tym segmencie...
    Cyberek,powodzenia i wytrwałości życzę!

...na 22-ą przygotuję smaczną yerbkę ( Yerba Mate) i możemy lecieć do rana :cool::cool::cool:

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyberek Zobacz posta
    ..... Mnie osobiście było by poprostu głupio pisać w ten sposób......
    No i tu się właśnie różnimy. Mnie nie jest głupio pisać co myślę o poziomie obróbki na zaprezentowanym przykładzie. Dla mnie jest ona po prostu nieudolna, zła i do bani... Mam prawo tak myśleć i mam prawo do krytyki zwłaszcza, że chcesz uczyć innych. Pierwszy przykład, ten z pierwszego webinarium nie był wiele lepszy - tak "przy okazji".

Zakaz nagrywania? Sorry ale po mojemu jest bez sensu. Chyba, że sam chcesz nagrywać a potem sprzedawać to innym. Był (nie wiem być może jeszcze jest) taki ktoś w Polsce kto sprzedawał swoje "kursy" na płytkach. Niestety poziom był żałosny więc zmilczę nazwę tego czegoś.

Proszenie o nienagrywanie w sieci zwykle odnosi odwrotny skutek. Wszyscy równo nagrywają.

Nie obawiaj się ja nie będę nagrywał jako, że i uczestniczył w tych "kursach" nie będę.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Zakaz nagrywania? Sorry ale po mojemu jest bez sensu. Chyba, że sam chcesz nagrywać a potem sprzedawać to innym. Był (nie wiem być może jeszcze jest) taki ktoś w Polsce kto sprzedawał swoje "kursy" na płytkach. Niestety poziom był żałosny więc zmilczę nazwę tego czegoś.

Proszenie o nienagrywanie w sieci zwykle odnosi odwrotny skutek. Wszyscy równo nagrywają.

Nie obawiaj się ja nie będę nagrywał jako, że i uczestniczył w tych "kursach" nie będę.
    Też uważam to za kuriozum (zakaz nagrywania) ... a jako, że jestem przyłączony do tego webinarium to właśnie usłyszałem to na własne uszy. Do tego delikatna reklama przed wstępem . Pojawiła się też zapowiedź, że kolejne webinaria będą płatne.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    .... Pojawiła się też zapowiedź, że kolejne webinaria będą płatne.
    No i wszystko jasne.

EDIT:
    Chyba wątek należało by przenieść do działu "Sprzedam" - czym waniało od początku zresztą.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 15-11-2009 o 23:35

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    EDIT:
    Chyba wątek należało by przenieść do działu "Sprzedam" - czym waniało od początku zresztą.
    Różne inne warsztaty, plenery, wyjazdy zorganizowane itp ogłaszane w podforum "Wydarzenia" też bywają płatne ale tu zostają, tak jak i ten wątek.

Uprawnienia umieszczania postów