Janusz Body - w zasadzie odniosę się tylko do 3 punktu, po pozostałe 2 to oczywiście kwestia subiektywna, a tak jak wspomniałem na 1 webinarium, nie uważam się za eksperta, natomiast chciałbym wnieść coś do społeczeństwa internetowego w momencie, gdy już coś pokazać mogę. Co będzie dalej w projekcie - naprawdę namawiam tych, którzy coś potrafią (niezależnie jak bardzo są krytyczni wobec swojej pracy), by skontaktowali się na prv, bardzo chętnie zaproszę takie osoby jako prezenterów, a projekt będzie się rozwijał jeszcze lepiej.
Wracając do 3 - webinarium jest formą wykładów - chodząc na uczelnie również uczestniczysz w wykładach, i mimo że możesz, to wielu profesorów zabrania używania nawet dyktafonu (nie mówię o porównaniu bezpośrednim, czyli kamerze). Oczywiście nie mam wpływu na to czy ktoś nagra czy nie, ale uważam za zachowanie odrobinę nie fer, jeśli ktoś podważa prośbę autora o nienagrywanie i nierozpowszechnianie materiału (zwłaszcza, że jest to jak by jedyny "wymóg" by uczestniczyć w webinarium). Jeżeli ktoś z Was uzna, że jest ponad to, i że zdanie osoby organizującej ewent ma za przeproszeniem w 4 literach - cóż. Mnie osobiście było by poprostu głupio pisać w ten sposób. Jeśli sam piszesz artykuły dla kogoś - robisz tak bo decydujesz o tym - że chcesz w ten sposób publikować. Ja zdecydowałem trochę inaczej i proszę jedynie o uszanowanie mojej decyzji, chyba, że zależy Ci, by pomysł tak szybko jak się pojawił, tak szybko upadł.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A co do samego terminu - wybrałem taki ponieważ sądziłem że będzie ok. Za chwilę ruszy forum, gdzie w jednym z wątków będzie można dyskutować dni i godziny seminariów, w innym proponować osoby do prowadzenia ewentu (lub nawet zgłaszać się samemu) itp. Mam nadzieję, że będę w stanie dostosować projekt bardziej pod Was.
PS PS... w pierwszych mailach po rejestracji była podana błędna godzina. Zaczyna się oczywiście o 22giej. Jeżeli się uda (a jutro sprawdzę czy się uda), to całe seminarium zarejestruję, i będzie możliwość udziału w powtórce, przy czym takowa nie będzie już miała możliwości zadawania pytań*i uczestnictwa w pewnym sensie na żywo.