Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Metz SCA 3102 M4

Dopiero zaczyna
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie Metz SCA 3102 M4

Witam !!! czy wie ktoś jak przeprogramować adapter - Metz SCA 3102 M4 i inne adaptery firmy Metz do lamp błyskowych. Proszę nie pisać "wyślij do Foto-Technika" w Gdańsku" bo to akurat wiem. Interesuje mnie zrobienie przeprogramowania samemu Pozdrawiam i liczę na konstruktywne odpowiedzi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wapa Zobacz posta
    Witam !!! czy wie ktoś jak przeprogramować adapter - Metz SCA 3102 M4 i inne adaptery firmy Metz do lamp błyskowych. Proszę nie pisać "wyślij do Foto-Technika" w Gdańsku" bo to akurat wiem. Interesuje mnie zrobienie przeprogramowania samemu Pozdrawiam i liczę na konstruktywne odpowiedzi.
    Szybkie poszukiwanie zdradza, że... nikt chyba jeszcze tego nie zrobił (bo by się pochwalił...).
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W Foto technice chcą za to 50 zł o ile lampa jest na ich gwarancji,w przeciwnym wypadku krzyczą 100-wkę,zdziercy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamowski1 Zobacz posta
    W Foto technice chcą za to 50 zł o ile lampa jest na ich gwarancji,w przeciwnym wypadku krzyczą 100-wkę,zdziercy.
    no i teraz już wszyscy wiedzą dlaczego zadałem takie pytanie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

no i teraz już wszyscy wiedzą dlaczego zadałem takie pytanie
    ODWAGI PANOWIE - zapraszam do dyskusji na ten temat może jakoś znajdziemy metodę na programowanie kostek SCA. Ludzie łamią hasła, kody, PIN-y i inne dobrze zabezpieczone rzeczy to myślę, że i na to znajdzie się recepta

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

ODWAGI PANOWIE - zapraszam do dyskusji na ten temat może jakoś znajdziemy metodę na programowanie kostek SCA. Ludzie łamią hasła, kody, PIN-y i inne dobrze zabezpieczone rzeczy to myślę, że i na to znajdzie się recepta
    FUT www.elektroda.pl - to Forum nie jest o tym
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

zapytam z ciekawości ... czy kostka SCA 3102 M4 ma jakies ograniczenia jeżeli chodzi o pracę z lampy metz z canonem ?
    Zastanawiam się czy wogóle warto adoptować lampkę metza (podpinaną wcześniej do innego systemu).
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Domyślnie

Witam.
    Jak będzie wyglądać współpraca tej kostki z: Metz 40 MZ-2 i Canon G6?
    Korzystam od dwóch lat z lampy Canon Speedlite 299T i jestem bardzo zadowolony ale chcę mieć mniejszą lampę i jak sądzę o większej sile błysku. Czy da się w tym układzie wykorzystać bogatszą automatykę tej lampy? A może do tej konfiguracji lepsza będzie inna kostka, jeżeli tak to która? Ciekawy jestem też odpowiedzi na pytanie kolegi HuleLam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez powolny Zobacz posta
    Witam.
    Jak będzie wyglądać współpraca tej kostki z: Metz 40 MZ-2 i Canon G6?
    Korzystam od dwóch lat z lampy Canon Speedlite 299T i jestem bardzo zadowolony ale chcę mieć mniejszą lampę i jak sądzę o większej sile błysku. Czy da się w tym układzie wykorzystać bogatszą automatykę tej lampy? A może do tej konfiguracji lepsza będzie inna kostka, jeżeli tak to która? Ciekawy jestem też odpowiedzi na pytanie kolegi HuleLam.
    Bardzo proszę o Wasze opinie za które z góry dziękuję.
    Ostatnio edytowane przez powolny ; 30-03-2011 o 23:15 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez powolny Zobacz posta
    Bardzo proszę o Wasze opinie za które z góry dziękuję.
    Niestety nie udzielę Ci autorytatywnej odpowiedzi, ale jeśli MZka zadziała prawidłowo z G6 (niestety, nie znalazłem żadnych linków na za/przeciw) - to podstawową różnicą będzie TTL kontra Automatyka lampy (299T działa tylko w Auto lampy). Jeśli możesz spróbować, to spróbuj i daj znać w wątku
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Witam.

Czy mógł by ktoś wstawić zdjęcie wyprowadzeń stopki SCA 3102 (wersja M2). Z ciekawości zajrzałem do środka przy okazji rozsypując blaszki i sprężynki.

pozdrawiam,

Uprawnienia umieszczania postów