Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Wytlumienie odglosow z aparatu

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Włączasz LiveView, podnosi ci wówczas lustro do góry i zdjęcia klepiesz już bezgłośnie. Dźwięk ustawienia ostrości można wyłączyć lub ostrzyć ręcznie. Cała filozofia.
    Nie dziw się że ludzie trochę ironizują, bo jak się chce robić zdjęcia to trzeba mieć o tym trochę pojęcia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    nie do końca, bo ten aparat ma prawie tak głośną migawkę, jak amatorskie puszki
    Nie wiem co znaczy "tak głośną jak amatorskie puszki" ale słyszałem migawkę M8 i jest to tylko cichutkie pyknięcie. Być może że w M9 coś zchrzanili ale co?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Arku z Lodzi w Polsce, powiedz mi przyjacielu jak sie wlacza lajfwiu w piatce?

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaszt81 Zobacz posta
    Arku z Lodzi w Polsce, powiedz mi przyjacielu jak sie wlacza lajfwiu w piatce?
    możesz sobie ją zamienić na MkII, która już ma LV i o wiele lepiej sobie radzi przy wyższych czułościach co przełoży ci się na lepsze zdjęcia podczas koncertów

Domyślnie

Arku, litosci.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W praktyce bardzo wyciszają (nawet 5D) worki Ewa Marine
    np taki
    Aby uzyskać efekt wyciszenia należy obudowę, worek napompować (troszkę)
    Taki balon powietrza mocno tłumi dźwięk, obsługa może nie jest łatwa i komfortowa ale wyciszenie aparatu jest bardzo duże. Worki występują w różnych wielkościach (np bez lampy) no i dodatkowo przydają się w trudnych warunkach pogodowych (deszcz,śnieg, piach) można też pracować pod wodą.

Początki nałogu

Domyślnie

Poszukaj kontaktu z fotositami pracującymi przy produkcjach filmowych. Niektórzy z nich korzystają z wytłumiaczy kupowanych za oceanem, więc być może podadzą namiary gdzie to znaleźć i czego szukać. Kiedyś słyszałem o firmie w USA, która wykonuje coś takiego.
    Gdybyś nie dotarł do osób fotografujących podczas produkcji filmowych, albo nie chcieli by oni podzielić się z Tobą swoją wiedzą lub też cena tego urządzenia okazałaby się zbyt wygórowana to zawsze możesz udać się do tapicera. Myślę, że jak dobrze wytłumaczysz fachowcowi o co chodzi to uszyje on pokrowiec na miarę. Kilka warstw pianki wytłumiającej plus jakiś ładny materiał obiciowy. Tak sobie pomyślałem, że wierzchnią warstwę można zrobić zmienną tak aby dopasowywać wystrój aparatu do okazji lub miejsca ;-)

Domyślnie

Dzięki, jak coś wyjdzie dam znać!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów