Pokaż wyniki od 1 do 10 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Mieszany widok

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toshimitsu Zobacz posta
    .
    A juz najbardziej mnie smiesza ludzie ktorzy sie na mnie obrazaja jak jestem gdzies na imprezie i nie chce zgrac zdjec na kompa bo ktos ma czytnik kart mowiac ,ze musze je napierw wywolac. I cisza... czekaja az ja zaczne sie smiac bo nie wiedza czy zartuje czy nie. A ja dodaje - "ale ja mowie powaznie" i widze krzywa mine.
    Skad ja to znam - na mnie jeszcze wywieraja presje, zebym wywolal, skoro mam "laptopa" (chodze z netbookiem - jeden RAW wywoluje sie kolo minuty, a to i tak bez sensu na takim ekranie...)
    Takie mamy realia - ja pamietam jak po jednym obozie studenckim laski wymienialy sie fotkami poprzez wymiane... kart SD z aparatow.
    Ci ludize po prostu uznaja, ze skoro lustro tez cyfra "to w czym problem?"

Trzeba pamietac, ze to jest tylko nasza wewnetrzna potrzeba, zeby na kompie wycisnac siodme poty z naszych wypasionych szkiel i kilkunastobitowych matryc - dla ludzi to tylko "fajna fota". A tym fajniejsza im szybciej ja zobacza :P
    Zaakceptujmy rzeczywistosc, jednoczesnie delikatnie edukujac spoleczenstwo, ze dobre fotki ad hoc nie powstaja. (pomijam juz fakt, ze dobre dla ludzi i dla nas czesto oznacza zupelnie co innego )
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tormentor Zobacz posta
    Skad ja to znam - na mnie jeszcze wywieraja presje, zebym wywolal, skoro mam "laptopa" (chodze z netbookiem - jeden RAW wywoluje sie kolo minuty, a to i tak bez sensu na takim ekranie...)
    Takie mamy realia - ja pamietam jak po jednym obozie studenckim laski wymienialy sie fotkami poprzez wymiane... kart SD z aparatow.
    Ci ludize po prostu uznaja, ze skoro lustro tez cyfra "to w czym problem?"

Trzeba pamietac, ze to jest tylko nasza wewnetrzna potrzeba, zeby na kompie wycisnac siodme poty z naszych wypasionych szkiel i kilkunastobitowych matryc - dla ludzi to tylko "fajna fota". A tym fajniejsza im szybciej ja zobacza :P
    Zaakceptujmy rzeczywistosc, jednoczesnie delikatnie edukujac spoleczenstwo, ze dobre fotki ad hoc nie powstaja. (pomijam juz fakt, ze dobre dla ludzi i dla nas czesto oznacza zupelnie co innego )
    A potem Ci mowia cos w stylu "Fajne zdjecie. Obrabiales?" Po uzyskaniu odpowiedzi twierdzacej rozlega sie odglos dezaprobaty i komentarz w stylu ze to nie prawdziwa fotografia bo obrabiane w photoshopie..

I tlumacz takiemu co to RAW i co i po ce sie obrabia, eh...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanovitz Zobacz posta
    A potem Ci mowia cos w stylu "Fajne zdjecie. Obrabiales?" Po uzyskaniu odpowiedzi twierdzacej rozlega sie odglos dezaprobaty i komentarz w stylu ze to nie prawdziwa fotografia bo obrabiane w photoshopie..

to zagadnienie ogolnie rozbija sie o problem fachowca w Polsce. w kraju, w ktorym tak nieludzko rozpanoszone jest chalupnictwo i robota "przez znajkomkow" nie bardzo jest miejsce na docenienie pracy profesjonalistow. Polak nie doceni dobrego kucharza, mechanika czy menedzera. wiec tym bardziej trudno oczekiwac, zeby docenil fotografa, jesli na prace ludzka patrzy przez pryzmat fizycznych efektow pracy a nie na wytwor glowy

a swoja droga... dyndaja mi takie teksty o obrabianiu i jakies dezaprobaty. szkoda, ze cwoki kucharzowi na weselu nie zagladaja w gary i nie pytaja, czy marchewke k* obrabial, robiac zupe
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanovitz Zobacz posta
    Im mniej tlumaczysz, tym bardziej glupieja. Albo w ogole w druga strone "wiesz, kiepski jestem i lubie plastikowe fotki, to obrabiac musze - moze kiedys bede tak dobry, ze fotki same beda mi wychodzic z puszki ********e" - wyjmujac im najbardziej absurdalne argumenty z ust
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Uprawnienia umieszczania postów