Jeden z gosci poprosil mnie ostatnio o zdjecie z zona i synem. Wyciaga nastepnie komorke i pyta czy moge mu bluetouch'tem przeslac teraz, to sobie wywola.
![]()
Tak jeszcze nawiazujac do tego Pana,
Chwali sie na swoim blogu (http://jeffascough.typepad.com/jeff_....html#comments) ze zostal wybrany jako jedyny w EU do przetestowania nowego 1dmkIV;
I am thrilled to be the only wedding photographer in Europe to be entrusted with shooting the very first wedding images from this camera.
I najciekawsze z tego wpisu;
So what has got me really excited about the camera? Two things - the new AF system and the stunning high iso capability. 12800 as a standard iso setting opens up a whole new world in terms of lens choice. The 1.3x crop and the potential of the iso system means that I will no longer have to take lots of lenses to a wedding - a 16-35 f2.8LII attached to the camera will be all I need
Slub na jednym obiektywie?
Trzeba miec jednak pozycje na rynku..
"..12800 as a standard iso setting"
![]()
no jak ktoś się nie boi f/2,8...
i przez to ze on jako jeden zostal namaszczony do testowania mamy uwierzyc w magiczna moc iso12800 ;] , pewnie podziala taka reklama na niektorych
no comment...
co do wypowiedzi Pana J.A. na temat sprzętu to ja podchodze ostatnio z przymróżeniem oka. Z góry wiem że będzie zachwalał co dostanie w ręce od canona, tak bylo z 5Dmk2, 7D, jest teraz 1D i będzie z 1Ds.
Po pojawieniu się 5Dmk2 używa go tłumacząc AFa że sobie ostrzy ręcznie przy pomocy specjalnej matówki, po pojawieniu sie 7D chwali AFa, itd.
Oczywiście to dobre puszki i każda następna pewnie tez, ale ja naprzykład wole puszke z iso do max 3200 i dobrym AF niż 5dmk2.
Mimo to cały czas twierdzę że jest on wspaniałym fotografem i nawet swoim Iphonem robi dobrą sztukę.
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
wracając do tematu watku
Widziałem ostatnio patent ktory juz pewnie jakis czas funkcjonuje na tym świecie. Lampa błyskowa umocowana do body na szynie tak aby wysoko nad nim górować lub tez daleko z boku. Ponoć takie rozwiązanie nie daje takiego efektu jak lampa na wprost. Czy ktoś z Was miał już doświadczenie z czymś takim czy tez po prostu gadam głupoty.
Canon FF
daleko tzn ile 20-30cm , efekt bedzie taki sam...
no comment...
Ten Patent funkcjonuje hoho.. i jeszcze dłużej. Nie jest też odkryciem, że to lepszy patent od stawiania lampy na sankach aparatu. Jeszcze do tego można mieć szynę z rączką i masz super wygodny uchwyt do aparatu. Czasem widać ten patent na starych filmach. Dodatkowo jak się odpowiednio zadziała to nie ma też efektu lampy zupełnie w bok przy kadrach pionowych.
Jednak czasami może być problem z mobilnością zestawu, bo już wtedy jest mało kompaktowy
Zresztą na CB to nie nowość:
http://canon-board.info/showthread.php?t=2723
Ostatnio edytowane przez magart ; 01-11-2009 o 12:21
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl