Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Intensywne kolory w systemie

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

u mnie w Windows 7 i z najnowszym sterem nvidii, wartosc ta byla na 0%, na 50% jest fajniej. zastanawiam sie tylko, czy to nie wypacza wrazen? I jakby to wygladalo, gdy sie np. wysle zdjecia do druku. Za kilka dni bede wiedzial jak przesylka dojdzie.
    50D, S17-70 HSM, C50/1.8

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    ....- ta saturacja wynikała właśnie z proflilu monitora EIZO S1931D65.icm i wybraniu opcji w zakładce Zarządzanie kolorem - "Połącz moje ustawienia z ustawieniami systemu", po zmianie na sRGB wygląda to normalniej, dziwne tylko że jakoś jak miałem XP nie przeszkadzało mi to i nie rzucało się w oczy jak w Windows 7.
    A ten "profil" monitora to z dyskietki? Jeśli tak to raczej standard. Wszystkie profile z dyskietki należy natychmiast wyrzucić a dyskietke zniszczyć coby nie kusiło. :-)

Cytat Zamieszczone przez mikee Zobacz posta
    u mnie w Windows 7 i z najnowszym sterem nvidii, wartosc ta byla na 0%, na 50% jest fajniej. zastanawiam sie tylko, czy to nie wypacza wrazen? I jakby to wygladalo, gdy sie np. wysle zdjecia do druku. Za kilka dni bede wiedzial jak przesylka dojdzie.
    Wartość jest na 50% standardowo - zjeżdżając do zera wszystko robi się czarno-białe. Najlepiej jednak monitor oprofilować i po oprofilowaniu nie ruszać tych ustawień. :-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Wartość jest na 50% standardowo - zjeżdżając do zera wszystko robi się czarno-białe.
    A u mnie na 0 jest normalnie i zwiększanie podbija kolory. Cóż... pewnie kwestia wersji sterowników.

Uprawnienia umieszczania postów