Izolacja elektryczna nie jest dobra, bo :
1. jest gładka i śliska
2. zostawia klej po zdjęciu taśmy
3. często wulkanizuje.
Chodzi mi o taśmy nie mające tych przypadłości.
Izolacja elektryczna nie jest dobra, bo :
1. jest gładka i śliska
2. zostawia klej po zdjęciu taśmy
3. często wulkanizuje.
Chodzi mi o taśmy nie mające tych przypadłości.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
nie mam pojęcia, co to znaczy, że się wulkanizuje, ale mam nią zaklejony aparat już z rok i dobrze się trzyma
ma jeszcze jeden plus - jest tania i ma dokładnie ten sam kolor co metalowe puszki i szkła Canona
ale prawda z tym, że jest śliska - na puszce mi to nie przeszkadza
Oklejona tylko osłona. Widać "bąble", ale to specyfika osłony 100-400. Z płaską "rurką" od 400 powinna idealnie przylegać. Na resztę szkła mam kawał nogawki. W sumie dwa kawałki. Jedna na lato, a drugą na deszcz (będzie chwilka, to wrzucę fotki).
Taśma materiałowa, dość elastyczna. Jak na razie się nie odkleja. Zanim okleiłem sprawdziłem czy nie zostawi kleju. No nie zostawiła.
Jakość wydaję się ok. Jest mocna.
Producent: BCB international
rozmiar: 5cm x 10m
koszt: 20pln + poczta
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl
Ja miałem doświadczenie jedynie z "Taśma samoprzylepna Duck Tape" kupiłem podobnie
z tym że ja nie odważyłem się kleić bezpośrednio na obiektyw (tu opis)
GT
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Jest cudny sposób na oklejenie sprzętu w dowolnym kolorze.
Folia samoprzylepna Oracal, seria 951, dostępna w macie oraz połysku. Dostępna w hurtowniach Lambda w każdym większym mieście w Polsce.
Stworzona do powierzchni, obłych, wypukłych, nieregularnych.
Użycie jej wymaga odrobiny wprawy, ale efekt jest tego wart.
Podoba mi się ta taśma moro. W sumie nigdy wcześniej nie interesowałam się osłonami na obiektywy bo nie miałam takiej prywatnej potrzeby, ale może na przyszłość mi się to przydać! kto wiefajne!
![]()
ja może pokażę swój sposób - koszt maskowania to 4 zł na miejskim bazarku rozmiar 45. tu leży na C400L z rozłożoną osłoną i czasami dopinam TC 1,4 i zakrywa całkowicie. służą już rok i praktycznie zdejmowane tylko do prania
przecięcie w miejscu pięty dobrze pasuje pod pierścień mocowania
+ niska cena
+ możliwość szybkiego demontażu
+ możliwość posiadania kilku zestawów maskowania (letnie zimowe)
+ możliwość mycia
+ elastyczność pomaga w składaniu osłony
ja do oklejenia body i obiektywów użyłem taśmy naprawczej " tesa extra power perfect ". kupiłem w castoramie bodajże. Wiem, że różnie bywa z dostępnością. Jest materiałowa, matowa, czarna i nie zostawia śladów nawet po roku, więc moim zdaniem dobrze się sprawdza. szerokość 19mm, rolka 2.5 metra kosztuje ok 7 pln.
Ostatnio edytowane przez kinimodgdynia ; 02-11-2009 o 22:14