Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: przesiadka

Domyślnie przesiadka

Witam. Jestem tu nowy i chciałbym uzyskać informacje na temat 50d tzn. jak z awaryjnością, czy ma on jakieś problemy które powtarzają się u większej ilości użytkowników i generalnie jak się on sprawuje? Poważnie się zastanawiam nad zmianą systemu z N na C. Z góry dzięki.

Coś już napisał

Domyślnie

Z reguły narzekają na 50d ci co go nie posiadają, miałem 40d i teraz mam 50d --body lepsze pod każdym względem-- w kazdym razie ja jestem bardzo zadowolony

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

mam już 50D dość długo i jak do tej pory najmniejszego problemu.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fedor Zobacz posta
    Witam. Jestem tu nowy i chciałbym uzyskać informacje na temat 50d tzn. jak z awaryjnością, czy ma on jakieś problemy które powtarzają się u większej ilości użytkowników i generalnie jak się on sprawuje?
    Generalnie to w miarę przyzwoity (tylko i aż) aparat. Maryca z dużym upakowaniem pikseli ma swoją specyfikę - trzeba uważać przy obróbce - zwłaszcza przy wysokich ISO. Raczej trzeba mieć b. ostre obiektywy lub nie oglądać zdjęć w skali 100%, bo przy 15 Mpix można być niezadowolonym. Dosyć obficie naświetla - uwaga na przepały i szczegóły w światłach. Tryb priorytetu jasnych partii obrazu załatwia sprawę tylko częściowo, bo zauważalnie eksponuje szumy w cieniach. Auto ISO jest w formie szczątkowej. Domyslne odszumianie degraduje obraz nawet dla ISO 100 (można wyłączyć, ale na poziomie aparatu nie można wpływać osobno na odszumianie luminancji i chromianancji).
    Było kilka (naście) wypowiedzi, że czasmi aparat jakby "zamiera" - nie reaguje na spust (to raczej nie sprawa styków w spuście migawki). Mnie tez się zdarzyło coś takiego kilka razy.
    Pojawiają się czasami narzekania na niestabilność autofokusa i korekcji obiektywów.

Cytat Zamieszczone przez fedor Zobacz posta
    Witam. Poważnie się zastanawiam nad zmianą systemu z N na C. Z góry dzięki.
    Ja ci radzę - zastanów się jeszcze poważniej . Obecnie migracja w tym kierunku raczej nie ma sensu (za wyjątkiem specyficznych potrzeb związanych z dostępnością obiektywów - np. z f/1.2).
    Ostatnio edytowane przez tezmarek ; 26-10-2009 o 22:24

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Po osmiu miesiąch dwa razy err 99 w czasie bardzo szybkiego przegladania zdjec. Przetrwał kilka silnych sztormów. Jesli masz dodatkowe 3 tys to masz 7D dodatkowe 3 i piątka jest Twoja Witaj wsród Canonierów
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Domyślnie

Dzięki za posty. Co do przesiadki to jeszcze nie zdecydowałem. Jestem z N zadowolony ale jak czytam co się dzieje w serwisie na Postępu to włos mi się jeży. Co do 50d to wiem że jest to przyzwoita puszka, natomiast chodziło mi raczej o awaryjność sprzętu.

Domyślnie

Ja miesiąc temu przesiadłem się z D90 na 50D. Po dziś dzień nie jestem pewien czy to był dobry ruch. Puki co 50 trzyma się dobrze, err zero zawiech zero.. ogólnie git. Jedyna rzeczy do jakiej nie mogę się przyzwyczaić to mega kontrastowy ekran LCD (o tym już bylo wiele napisane) oraz wariacje WB.
    canon 6D + C70-200 f4/IS L|

Awatar briv
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mam jakieś 3 miesiące, przeżył deszcze, piasek. Zero errorów,
    Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Było kilka (naście) wypowiedzi, że czasmi aparat jakby "zamiera" - nie reaguje na spust (to raczej nie sprawa styków w spuście migawki). Mnie tez się zdarzyło coś takiego kilka razy.
    Pojawiają się czasami narzekania na niestabilność autofokusa i korekcji obiektywów.
    to też mi się nie zdarzyło, więc jak na razie żadnej awarii

Domyślnie

50D fotografowałem przez 9 miesięcy. Nigdy nie miałem żadnego problemu. Aparat ekstra.
    zapraszam do mego Bloga ...
    | 6D | 16 | 40 | 100L IS | 400L | 17-40L | 70-200L IS |

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Posiadam C50D kilka miesięcy. Jak do tej pory nie miałem żadnych awarii. Aparat spisuje się bardzo dobrze :-D.
    pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów