Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Problem z Photoshop CS4

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

No dobrze ale w CS 3 nie miałem takiego problemu. Wszystkie nawet te najbardziej egzotyczne pomniejszenia były wyświetlane prawidłowo (czyli bez widocznej traty ostrości).
    Janusz. Dlaczego jak chwycę okno zdjęcia i lekko go ruszę to zdjęcie jest wyświetlane ostro a jak puszczę to wprowadzana jest nieostrość.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomsarz Zobacz posta
    No dobrze ale w CS 3 nie miałem takiego problemu. Wszystkie nawet te najbardziej egzotyczne pomniejszenia były wyświetlane prawidłowo (czyli bez widocznej traty ostrości).
    Janusz. Dlaczego jak chwycę okno zdjęcia i lekko go ruszę to zdjęcie jest wyświetlane ostro a jak puszczę to wprowadzana jest nieostrość.
    Egzotyczne to są te edycje PS. Chcesz powiedzieć, że powiększenie np. 22% czy 33% wyświetlało się z taką ostrością jak np. 25% ?
    Wybacz szczerość- wierzę tak samo jak w to, że domyślnie miałeś włączone OpenGL.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    Wybacz szczerość- wierzę tak samo jak w to, że domyślnie miałeś włączone OpenGL.
    Mój CS4 też się zainstalował z domyślnie włączonym OpenGL. Może jakiś test systemu/hardware robi w czasie instalacji i na bazie tego decyduje o wstępnych ustawieniach?

Coś już napisał
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mój CS4 też się zainstalował z domyślnie włączonym OpenGL. Może jakiś test systemu/hardware robi w czasie instalacji i na bazie tego decyduje o wstępnych ustawieniach?
    Na samym początku instalacji sprawdza system (sprawdzanie zgodności systemu czy coś w tym stylu - nie pamiętam jak dokładnie nazywa się ta akcja instalatora). W każdym bądź razie leci pasek postępu i po chwili przechodzi do kolejnego kroku instalacji lub wyświetla komunikat co jest potrzebne. Oczywiśie nadal mozna kontynuować instalację ale na własną odpowiedzialność. Jak próbowałem zainstalować na viście bez SP-1 to zgłosił że powinien być Vista z Sp-1 lub nowszy.
    Jak zainstalowałem Sp-1 to bez żadnych komunikatów przeszedł do instalacji.
    Tak więc jest coś w tym co napisałeś.

Kolego tantal: Może twoja karta nie obsługuje OpenGL i dlatego domyślnie nie miałeś włączonej tej funkcji? :-D
    Ostatnio edytowane przez Tomsarz ; 29-10-2009 o 16:48

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomsarz Zobacz posta
    Na samym początku instalacji sprawdza system (sprawdzanie zgodności systemu czy coś w tym stylu - nie pamiętam jak dokładnie nazywa się ta akcja instalatora).
    Irytująco długuuugo to robi, więc mniemam że dokładnie.
    Kolego tantal: Może twoja karta nie obsługuje OpenGL i dlatego domyślnie nie miałeś włączonej tej funkcji? :-D
    Nieeee:-D ja po prostu nie wyrosłem jeszcze z XP. Pod nim defaultowo zawsze jest odznaczony. Ale na XP świat się jak widać nie kończy, sorki

Uprawnienia umieszczania postów