Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: 40D a 7D?

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A kto planuje zmianę 40D na 7D ??
    397D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarko3City Zobacz posta
    Ja tego dokonałem i nie żałuję, chociaż 40D służył mi ponad 2 lata i tak na prawdę to "złego słowa " o niej nie powiem. Oczywiście można narzekać na słaby wyświetlacz czy niski poziom akceptowalnego ISO ale przy dobrym szkle ze wszystkim można sobie poradzić. Dla mnie jednak w ciemniejszych miejscach ( np. kościół, ciemne sale gimnastyczne ) optycznie odbiegał znacznie od 5d mark II i dlatego ucieszyłem się że w 7d poprawił Canon te słabości 40d, które akurat mi przeszkadzały. Teraz mam wyższe akceptowalne iso, b. dobry wyświetlacz, sterowanie w podczerwieni lampami i szybkostrzelność - wszystko co potrzebne w reporterce sporcie i fotografowaniu przyrody. A z 17-55 f/2.8 fotki w ciemnych miejscach trzymają wysoki poziom i nie odstają już tak od 5d mark II. O filmach nie wspomnę. Ale mikołaja w tym roku nie już niestety będzie :-D

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarko3City Zobacz posta
    Planowalem, ale zrezygnowalem.
    Krotkie stwierdzenie, zakup 7D nie spowoduje ze zrobie lepsze zdjecia

A co dokladnie:
    - wymagania matrycy 7D, nawet 70-200/4IS na niej mydli
    - nie potrzebuje tak wysokich ISO
    - AF 40-tki jest dla mnie wiecej niz wystarczajacy

Poprostu nic istotnego dla mnie nie wnosi, najbardziej w 7D mi sie podoba... poziomica.

Mialem kupic 5DmkII dlatego ze tak kazde szklo dostaje kopa, inny rozklad GO i wiecej punktow respekt za FF
    A czekam dlatego ze nie potrzebuje puszki zmieniac, to jedynie kaprys i wole z nim poczekac na kompozyt 7+5D. Jesli taki powstanie.

Coś już napisał

Domyślnie

Bardzo rozsądne podejście do tematu, bo to nie aparat robi zdjęcia Ciągła pogoń za nowościami w końcu doprowadzi miłośnika fotografii do ruiny Swoją drogą 40D to bardzo udane body i osobiście prędzej widzę sens wymiany czterdziestki na pełną klatkę, niż na 7D, ale mam tutaj na myśli przeciętnego użytkownika. Nie podlega dyskusji, że dla kogoś kto poważnie zajmuje się tematyką w której wymagana jest szybkość i wysoka precyzja AF wymiana z 40D będzie napewno krokiem naprzód. Dodam tylko, że w redakcji jednego z dzienników do niedawna używane były 10D i nikt z fotoreporterów nie narzekał podczas fotografowania np. imprez sportowych na niedoskonałość sprzętu. Sprzęt firmowy w związku z tym trzeba było go maksymalnie i umiejętnie wykorzystywać.

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Planowalem, ale zrezygnowalem.
    Krotkie stwierdzenie, zakup 7D nie spowoduje ze zrobie lepsze zdjecia
    Po prostu nic istotnego dla mnie nie wnosi
    mógłbym powtórzyc dokładnie to samo

Uprawnienia umieszczania postów