Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Przesiadka na Canona

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ta fotka jest strasznie wyostrzona. No ale jeżeli będzie taki rezultat na 1.8 to będzie dobrze. Widocznie trzeba wyselekcjonować. Watpie żeby chcieli się babrać w serwisie z dopieszczaniem obiektywu bo mnie się wydaje że egzemplarz mojego kolegi jest ostrzejszy na pełnej dziurze. Chociaż jak znam siębye to bym wysłał.

Jeżeli chodzi o Sigme, to w mojej 17-70/2.8-4-5 też tak kiedyś było - miała BF. Niestety zgubiłęm gwarancje i musiałem wybulić 270zł na regulacje. Teraz działa dobrze.

Powtarzam jeszcze raz: Sigmy są dobre. Ale jeżeli się ktoś na nie decyduje, to od razu z wysyłką z body do serwisu do regulacji.
    Kiedyś miałem Canona G5. Teraz Nikon D700 + szklarnia.
    Fotografia Ślubna Kielce

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawulon Zobacz posta
    Ta fotka jest strasznie wyostrzona. No ale jeżeli będzie taki rezultat na 1.8 to będzie dobrze. Widocznie trzeba wyselekcjonować. Watpie żeby chcieli się babrać w serwisie z dopieszczaniem obiektywu bo mnie się wydaje że egzemplarz mojego kolegi jest ostrzejszy na pełnej dziurze. Chociaż jak znam siębye to bym wysłał.

Jeżeli chodzi o Sigme, to w mojej 17-70/2.8-4-5 też tak kiedyś było - miała BF. Niestety zgubiłęm gwarancje i musiałem wybulić 270zł na regulacje. Teraz działa dobrze.

Powtarzam jeszcze raz: Sigmy są dobre. Ale jeżeli się ktoś na nie decyduje, to od razu z wysyłką z body do serwisu do regulacji.
    z sigmami tylko jeden problem widzę.. ja mam stale 2 puszki, a czasem mam 3 jak wymieniam - i zakładając że miałbym 3 czy 4 sigmy to za każdą wymianą puszki musiałbym je regulować za ponad 1000 zł ?? bez sensu zupełnie..
    a co jak mi do jednej puszki wyregulują na że ostre jak żyletki będzie a z drugą puszką już tak fajnie nie będzie?? bo z tego co widać z opinii w sieci to wcale nie jest takie odosobnione.. wtedy trzeba by każdą puszkę na żytnią słać żeby wyregulowali do referencyjnego szkła (kwestia jak to zrobią) i potem jeszcze do sigmy na regulację ze szkłami jeśli będzie coś nie tak.. trochę bez sensu.. Canonów miałem już trochę i są o wiele bardziej powtarzalne
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

No owszem, Najpierw trzeba wyregulowac body do szkieł referencyjnych a potem regulować sigme na którymś z body (zakładając że wszystkie sa tak samo wyregulowane)

Ostatnio doszedłem do wniosku że zamiast 24-70L lepiej będzie zakupć 40D + 17-40/4. Będzie mozna fotografować wesela na dwa aparaty. Ewentualnie dokupi się Tampona 28-75.
    Ostatnio edytowane przez pawulon ; 17-10-2009 o 11:58
    Kiedyś miałem Canona G5. Teraz Nikon D700 + szklarnia.
    Fotografia Ślubna Kielce

Uprawnienia umieszczania postów