Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ach wiem że już o tym pisałem ale dostałem 1 odpowiedż a chcę więcej.Mam C 500d + oryginalny grip i czy warto to sprzedać i dołożyć do 7d czy lepiej kupiś sobie jakiś obiektyw?Zachwalacie 7d i denerwujecie mnie tym :-) też bym chciał go mieć ale nie wiem czy warto dokładać kasę.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Ach wiem że już o tym pisałem ale dostałem 1 odpowiedż a chcę więcej.Mam C 500d + oryginalny grip i czy warto to sprzedać i dołożyć do 7d czy lepiej kupiś sobie jakiś obiektyw?Zachwalacie 7d i denerwujecie mnie tym :-) też bym chciał go mieć ale nie wiem czy warto dokładać kasę.
    ...tylko myśląc o obiektywie, jaki miałeś na myśli?
    7D jest wart swojej ceny. Komfort pracy, szybkość działania, lepszy AF i obrazek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie warto. Masz doskonały aparat i obiektywy. Myślisz, że dzięki 7d będziesz robić lepsze zdjęcia? Bzdura, lepiej za tą kasę kup sobie parę książek o fotografowaniu i wyjedź gdzieś na 2 tygodnie na fajny plener, w którym będziesz doskonalić swoje umięjętności jako fotograf a nie kolekcjoner sprzętu. No i za rok będzie 9d i dylemat wróci, to donikąd nie prowadzi...

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

...Mam C 500d + oryginalny grip i czy warto to sprzedać i dołożyć do 7d czy lepiej kupiś sobie jakiś obiektyw?...
    Przy robieniu widoczków czy portretów będzie tylko trochę większy komfort pracy. Ale przy fotografowaniu sportu i to w pomieszczeniach różnica może być ogromna.

Czy ktoś już gdzieś widział w sieci zdjęcia z 7D sportowe albo taniec czyli ruch i to w półmroku, przy różnokolorowym świetle ?
    Mi 40D z 17-55/2.8 USM nie zawsze wyrabia w takich warunkach
    397D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wojtku, nie mam (jeszcze) 7D, więc może moja opinia nie będzie dla Ciebie miarodajna, ale moim zdaniem problem leży nie w aparacie, lecz w fotografującym. Tylko Ty wiesz, co fotografujesz najczęściej. Bo jeśli np. drzewo w słoneczne dni, to niekoniecznie potrzebujesz bardzo szybkiego autofokusa, a i ISO 3200 nie będzie Twoją codziennością. No i 8 klat/s również. Moim zdaniem, jeżeli naprawdę potrzebowałbyś TEJ puszki, to wiedziałbyś sam doskonale, gdzie 500D już nie wystarcza. A dobre szkło przyda Ci się zawsze. Przemyśl dobrze zakup

Uprawnienia umieszczania postów