Strona 12 z 50 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 497

Wątek: Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paatryk77 Zobacz posta
    widzę gorącą dyskusje na temat nowego 7D...
    Tak ale nie w tym wątku .

BTW: niektórzy mieli rzeczony sprzęt w ręach .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

widzę gorącą dyskusje na temat nowego 7D... a czy ktoś z Was miał rzeczony sprzęt w rękach?
    co mnie obchodzi 7D, kiedy szukam informacji o 18-135, ktory w zamysle ma byc zamiennikiem do kita 18-55 dla mojej slubnej

bo to widzicie jest tak... człowiek czyta specyfikacje, komunikaty prasowe, ogląda jakies tam fotki na necie... a ja miałem dzis w ręce 7D ze szkłami 18-135 oraz 15-85 i powiem tylko że sprzęt jest wypas! super sie trzyma w ręce 7d i operuje nim (super szybki). ma swietny ostry LCD, oba szkielka nowoczesny design i nawet jak na kiepskie swiatlo (3.5-5.6) z ISO 3200 na ktorym robilem foty w ciemnym sklepie bylo BOMBA. dzis bym kupil sobie nawet z ktoryms z tych kitów 7D. foty które zrobiłem przejrzalem na monitorze w sklepie i szczena opadła.
    ciesze sie razem z toba. z tym, ze ja bym wolal RAW-y do samodzielnej oceny na duzym ekranie, bo w rozmiarze ekranu Nokii N95 to mozna SMS-y pisac, a nie zdjecia oceniac

polecam pomacać - zmienia się perspektywa. udał się sprzęt canonowi. poleciłbym ten sklepik ale to w Brukseli....:-(
    chocby w tym sklepie za darmo lody robili... na przejazd do Belgii, zwlaszcza ta rozwalona w pyl tak zwana autostrada (nie wiem skad sie ten pomysl wzial) A1 sie nie dam nabrac. zwlaszcza, ze ten maly sztuczny kraj doprowadza mnie do bladej goraczki wszechobecnym burdelem i krzywa mentalnoscia

jednak wole do Capelle a/d IJssel, gdzie rzeczone 7D leza w stosach po 2m przy kasie i mozna sobie swobodnie w sztukach przebierac. a obwodnica rotterdamska, choc nie mniej zawalona niz antwerpska czy brukselska, jest jednak 1000x bardziej bezpieczna i mozna ja przezyc bez 1kg Nervosolu.
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ze ja bym wolal RAW-y do samodzielnej oceny na duzym ekranie, bo w rozmiarze ekranu Nokii N95 to mozna SMS-y pisac, a nie zdjecia oceniac
    zapomnialem dodac ze to bylo na monitorze komputera. nigdy nie oceniam zdjec po monitorze LCD z aparatu....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zwlaszcza, ze ten maly sztuczny kraj doprowadza mnie do bladej goraczki wszechobecnym burdelem i krzywa mentalnoscia
    nie dziwie sie ;-)... ale ja nie mam wyjscia chwilowo wiec staram sie przyzwyczaic do tego kraju skoro musze w nim mieszkac... :-(
    Ostatnio edytowane przez paatryk77 ; 14-10-2009 o 11:05 Powód: Automerged Doublepost
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

widzę gorącą dyskusje na temat nowego 7D... a czy ktoś z Was miał rzeczony sprzęt w rękach? bo to widzicie jest tak... człowiek czyta specyfikacje, komunikaty prasowe, ogląda jakies tam fotki na necie... a ja miałem dzis w ręce 7D ze szkłami 18-135 oraz 15-85 i powiem tylko że sprzęt jest wypas! super sie trzyma w ręce 7d i operuje nim (super szybki).
    to wórć do sklepiku i zanotuj, dla obu obiektywów, przy jakiej ogniskowej jaki jest maksymalny otwór przysłony. Takie rzeczy zawsze warto wiedzieć na forum
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    to wórć do sklepiku i zanotuj, dla obu obiektywów, przy jakiej ogniskowej jaki jest maksymalny otwór przysłony. Takie rzeczy zawsze warto wiedzieć na forum
    A ty zacznij czytać (też) linki podawane w tym temacie -> FM
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Moim zdaniem nie jest żle. Co prawda poza ostrością niewiele tu można zobaczyć ale wg mnie poziom 24-105 jest blisko ( podobnie jak i cena )
    24-105 (5D) imho jest ostrzejsze. Mimo wszystko kupuję ten lens. Miło wspominam 17-85 IS (350Dx2) i tu może być tylko lepiej. Jak ktoś zauważył na dpreview 15-85 jest droższe tylko o $50 (w dniu anonsu) od 17-85.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14-10-2009 o 13:11 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Domyślnie and the winner is* - test 17-85 vs. 15-85

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33345049

* - chyba 16-85VR, już od $610!!!

15mm

17mm
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14-10-2009 o 15:00
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A...... Jak ktoś zauważył na dpreview 15-85 jest droższe tylko o $50 (w dniu anonsu) od 17-85.

O to chyba w takim razie warto poczekac jezeli ruch cen ma być podobny Z drugiej strony słyszałem coś o dolarze za 3,8 w styczniu 2010

the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ... Mimo wszystko kupuję ten lens...

Moja świnka też ma coś smutna mine Mówię oczywiście o skarbonce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta