Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Do landszaftu: powiedzmy, że 5DII o ile zapnie się jakąś stałkę lub Nikkora za kosmiczne pieniądze.

Do ekstremalnych ciemności: na pewno hi iso jest ciut lepsze, ale czy AF w takich warunkach da rade?
    Naciągasz argumenty aż trzeszczy..

Do studia: na niskich iso różnica jest niewielka (chyba że ktoś wymaga kilkumetrowych banerów, ale wtedy się i tak kupuje coś innego), 18 vs 21 też niewielka różnica, możliwość sterowania lampami z body + dla 7D
    1:1 (niech ma za kapke lepszy obrazek)

A jakimi to lampami steruje ten aparat w studio?
    Kolejny trafiony argument.

Do reporterki: jak dla mnie 7D szybszy i z pewniejszym AF chyba będzie lepszy, do ślubów to nie wiem, bo nie wiem jak wypada DR w 7D.
    1:1
    Do ślubów, to się bierze taki aparat, do jakich szkieł jesteś przyzwyczajony. Tam się na stałkach głównie robi, wolałbym robić pierwszym 5D niż 7D z 35, z którym nie wiadomo gdzie stanąć i co z tym zrobić.

zatem jak dla mnie wynik 5:4, czyli prawie równo. Tak naprawdę te aparaty niewiele się nie różnią zastosowaniem, a na pewno nie powidziałbym, że są to specjalistyczne narzędzia, na pewno nie na zasadzie młotek/piła, wódka/zaskąska
    Całe szczęście ci, którzy będą kupować, będą wiedzieć czego potrzebują i z pewnością wcześniej to dokładnie sprawdzą.
    Jarek

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Naciągasz argumenty aż trzeszczy..
    Do ślubów, to się bierze taki aparat, do jakich szkieł jesteś przyzwyczajony. Tam się na stałkach głównie robi, wolałbym robić pierwszym 5D niż 7D z 35, z którym nie wiadomo gdzie stanąć i co z tym zrobić.

Całe szczęście ci, którzy będą kupować, będą wiedzieć czego potrzebują i z pewnością wcześniej to dokładnie sprawdzą.
    Dlaczego 35 mm i porównanie 5DmkII i 7D , a nie 24 mm i te same puszki ??. :wink: Z calą pewnością 5D i 5D mkII ( wg mnie ) jest pewniejsze ( nie AF ) do kotletów - ale ... . Każdy foci tym co lubi lub w większości - tym co ma i na co go stać . Najważniejszy jest produkt finalny .

Z tym zaznaczonym podsumowaniem zgadzam się i podpisuję obydwoma "ręcami" .
    Ostatnio edytowane przez wlodal ; 01-10-2009 o 18:52
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A w to akurat nie uwierzę - wydaje mi się Oskarkowy, że ty dowolnym aparatem zrobiłbyś ciekawie ślub. A że teraz się przyzwyczaiłeś do 5D - OK

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    A w to akurat nie uwierzę - wydaje mi się Oskarkowy, że ty dowolnym aparatem zrobiłbyś ciekawie ślub. A że teraz się przyzwyczaiłeś do 5D - OK
    Dzięki za komplement
    Tylko ja doszedłem do wniosku (o którym wielu zawodowych zapomniało już dawno), że fotografowanie ma mi sprawiać przyjemność. 7ka będzie bardzo ciekawym aparatem, ale z pewnością nie chciałbym jej używać w kościele.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    zdolniacha - uwalił w trymiga lampkę...

Uprawnienia umieszczania postów