Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Wspolpraca na wylacznosc

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Wspolpraca na wylacznosc

Chcialem sie spytac czy ktorys z kolegow moze wspolpracuje z firma organizujaca sluby , i robi to na wylacznosc - tzn z zadna inna tego typu nie wsp. - ? Na co zwrocic uwage zwierajac taka umowe o wspolprace , tzn z waszego pkt widze czy warto w ogole , jak z korzysciami i jak temat najlepiej ugryzc ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Dla mnie ważne byłoby abym zachował prawo do swoich zdjęć, tj. mógł umieszczać je w swoim portfolio. W zasadzie tylko na tym by mi zależało. Oczywiście honorarium musi być sensowne. Ale to każdy wie.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Zablokowany

Domyślnie

Wszelkie wyłączności niosą z sobą ograniczenia. W ,,prasówce'' wyłączność oznacza dobrą cenę, lepszą niż za ,,zwykłe'' foty - jakiś rodzaj extrasa. Jak ci dają trzy razy wyższą stawkę niż twoja to pomyśl. Jak dwa razy - dojdziesz sam do tego poziomu cenowego, bo robisz dobre zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Chcialem sie spytac czy ktorys z kolegow moze wspolpracuje z firma organizujaca sluby , i robi to na wylacznosc - tzn z zadna inna tego typu nie wsp. - ? Na co zwrocic uwage zwierajac taka umowe o wspolprace , tzn z waszego pkt widze czy warto w ogole , jak z korzysciami i jak temat najlepiej ugryzc ;]
    ale czy zapewniają ci robotę stale czy tylko co jakiś czas?
    jak stale (tzn. tak jak ci pasuje ) to ok, ale jak co jakiś czas to napisz na co ta wyłączność ma być.. bo trochę to ogólnie napisałeś.. a co z twoimi własnymi zleceniami?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No wlasnie uklad jest ze , ja swoja oferta mam , za to oferta dla nich ma byc nieco nizsza , na zasadzie takiej ze klientowi oplaca sie korzystac z ich uslug , ja niby mam pewnego klienta. W zasadzie przyszly rok to bedzie moj pierwszy pelny sezon slubny , w tym idzie niezle , lepiej niz zakladalem. Dlatego zastanawiam sie czy jest sens , a jesli jest to jak to rozegrac.

Edit

Uklad jest taki ze klient do nich sie zglasza , oni kompleksowo organizuja slub i np klient wybiera mnie na fotografa , oni mnie reprezentuja wsrod swoich klientow itd wiec zapewniaja hmm mozliwosc szanse wieksza niz ja sam bym mial , reklamuja sie itd , na tej zasadzie. Na chwile obecna bo dopiero maja przygotowac nazwijmy to oferta. A ja w gowienko wdepnac nie chce ;] , stad prosze o porade jak to wedlug was powinno wygladac aby mialo rece i nogi
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 01-10-2009 o 18:14
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ja tam jestem zdania że przy zdjęciach które od jakiegoś czasu robisz bez jakichkolwiek układów będziesz miał pełny okład na następny sezon.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wiesz, fotograf to wolny zawód, po grzyb ma jeszcze jakiś pośrednik zarabiać na Twoich zdjęciach? Taki układ raczej się nie sprawdza z firmą pośredniczącą. Lepiej zawrzeć pakt z operatorem kamery, kierowcą, orkiestrą. Ty dajesz ich wizytówkę i dodajesz od siebie, że jak orkiestra zagra to sufit się podnosi a oni, że na zdjęciach młodzi wychodzą jak żywi i się kręci. Kręci się bo nie ma prowizji, procentów, obrotów itp.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie no na pewno kazdy kolejny posrednik to mnie kasy w kieszeni. W zasadzie bez tej wylacznosci tez mozemy wspolpracowac , do szczescia ona mi nie jest potrzebna. Tez sie zastanawiam tak naprawde po co takiej firmie taka wylacznosc , chyba az tyle na tym nie zyskuje.
    no comment...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Tez sie zastanawiam tak naprawde po co takiej firmie taka wylacznosc[...]
    Może po to, żeby Cię wyłączyć z... rynku.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

hehe nie no kobitka jest sensowna ogolnie , firme rozwija , wiec szuka forografow ktorych mogla by przedstawiac swoim klientom , no nic ja chetnie poczytam jakby ktos cos mial jeszcze do dodania i przemysle sprawe
    no comment...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów